|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Vision express
Witam dziewczyny!
Zamierzam wybrać się do vision express na badanie wzroku i dobór soczewek kontaktowych. Nigdy w VE nie byłam, ale chcę się wybrać gdyż słyszałam, że gdy zadeklaruję, że chcę u nich kupić soczewki wizyta będzie za darmo. Dlatego pytam się was, żeby na darmo nie jechać do innego miasta (u mnie VE nie ma). Czytałam posty na ten temat niestety były z 2007 roku, a wiadomo jak to jest. A więc dokładniej: czy kupując w salonie soczewki wizyta będzie darmowa? |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Vision express
|
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
Jesteś pewna? Bardzo dziękuję, że zechciałaś mi pomóc, bo na ich stronie nic nie pisze
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
Byłam miesiąc temu i wizyta nie była za darmo
Wszystko zależy jaka poromocja obowiązuje. Ja byłam na wizycie (dobieranie soczewek) i kupowałam zestaw soczewek na 3 mc (jednomiesięczne) i zapłaciłam za wszystko -50%. Wejdź na http://www.visionexpress.pl/ i zarejestruj się na wizytę. Nie codziennie jest optometrysta.
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Ja płaciłam za badanie 1zł (+ oczywiście zakup soczewek). Tak jak napisała Kadin_ wszytko zależy od promocji
I jeszcze rada ode mnie: dopilnuj, żeby pokazali Ci jak czyścić soczewki, mi babka nie powiedziała i potem się męczyłam
Edytowane przez Nikaaa152 Czas edycji: 2012-07-18 o 11:15 |
|
|
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
Ja byłam w VE i badanie miałam za darmo ale za soczewki zabuliłam 300 zł. A badanie kosztuję podobno 70
Więc chyba bardziej się opłaca zrobić badanie zapłacić , a soczewki kupić taniej w internecie .
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
nie polecam badania u nich
badanie na szybko, kolejka ludzi mi nakazano kupić soczewki oczywiście VE, całe opakowanie, a po tygodniu wyrzuciłam je bo były beznadziejne lepiej iść prywatnie a potem kupić sobie na sztuki parę na spróbowanie |
|
|
|
|
#9 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja byłam u świetnego optometrysty (dziewczyny na wątku soczewek - polecały go) i jestem bardzo zadowolona. Też mam "ich" soczewki i dla mnie są super. Nie czuje że mam coś na oku, czasami zapominam że w ogóle je nosze, są niedrogie. Poza tym soczewek się nie wyrzuca bo beznadziejne tylko idzie na drugą wizytę (bezpłatna w ramach tej pierwszej) i oni sprawdzają i mogą dobrać coś innego. Właśnie na plus w visions działa to, że w ciąu 30 dni od zakupu soczewek idziesz na darmową wizytę i sprawdzają jak soczewki leżą, jak w nich widzisz itp. Wtedy możliwa też jest zmiana na inne jeśli w jakimś stopniu te pierwsze nie odpowiadają.
|
|
|
#10 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#11 | |
|
biegam dla Zabawy
|
Cytat:
Co do badania zależy na kogo się trafi - ja u nich trafiałam i na lekarza co badał mi oczy pół godziny na wszystkie strony(samo badanie, bez doboru soczewek), łacznie z nawilżeniem oka. A kiedyś trafiłam do babki, która stwierdziła, że samo badanie komputerowe wystarczy .Cena zależy od pormocji. Warto wpisać się do ich bazy - przesyłają listownie świetne oferty, np. -100zł na oprawki, na szkła, antyrefleks gratis, badania gratis. Edytowane przez alkaxy Czas edycji: 2012-07-19 o 20:49 |
|
|
|
|
|
#12 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#13 |
|
biegam dla Zabawy
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny byłam w czwartek i nie jestem zbytnio szczęśliwa
Kobita powiedziała, że badanie 89zł ale przy zakupie 2 opakować soczewek rabat 30% na cały paragon. Stwierdziłam, że na początek kupię 1-dniowe, jak pęknie to wyrzucę, albo jak mi coś będzie nie pasować to wyrzucę i nie stracę. Moim optometrystą był facet, nawet miły ale w końcu to nie lekarz. Uczyć zakładać soczewki uczyła mnie kobieta ale strasznie mnei stresowała przez co oko lewe mocno podrażniłam i nosząc soczewkę było mocno suche. Za to w oko prawe wsadziłam centralnie w źrenicę swojego palucha i nie akceptuję teraz na prawym oku soczewki Bez pytania dali mi przymierzyć iWear a chciałam J&J ale nie miałam zbytnio wiedzy a oni nie pytali i nie tłumaczyli tylko dali takie jakie chcą. Łącznie za 2 opak jedniodniowych iWear (na miesiąc) i wizytę zapłaciłam z rabatem 150.50zł |
|
|
|
|
#15 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#16 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#17 |
|
Przyczajenie
|
Dziś nosiłam soczewki 3 dzień iWear dd supreme+ 1day.
Mam dosyć suche oczy po nich i po ok. 10-11h są bardzo wyczuwalne. Zresztą trudno mi rozpoznać odpowiednią stronę soczewki gdyż na 1dniowych nie ma napisu. Ja mam L-5,25 i P-4,25 oczywiście w soczewkach mam o 0,5 odjęte. Dla mnie lepiej niż w okularach, wygodniej i w ogóle super ![]() To wiecie jak rozpoznać dobrą stronę soczewki? |
|
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
to jest bardzo proste, aczkolwiek na początku są problemy w zauważeniu różnicy, wywinięta soczewka ma brzegi ciut wywinięte na zewnątrz
|
|
|
|
|
#19 |
|
Przyczajenie
|
Faktycznie, dzięki. Jednak dla mnie będzie to jeszcze trudne.
Dzisiaj nie mogłam zdjąć soczewki z prawego oka i strasznie mnie szczypie. O boże co to oko przechodzi odkąd mam soczewki |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:24.

Więc chyba bardziej się opłaca zrobić badanie zapłacić , a soczewki kupić taniej w internecie .

Ja byłam u świetnego optometrysty (dziewczyny na wątku soczewek - polecały go) i jestem bardzo zadowolona. Też mam "ich" soczewki i dla mnie są super. Nie czuje że mam coś na oku, czasami zapominam że w ogóle je nosze, są niedrogie. Poza tym soczewek się nie wyrzuca bo beznadziejne tylko idzie na drugą wizytę (bezpłatna w ramach tej pierwszej) i oni sprawdzają i mogą dobrać coś innego.