|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj siê z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 2
|
Mêskie, wyraziste perfumy na lato/jesieñ.
Cze¶æ.
Szukam dla siebie jakiego¶ ciekawego zapachu. Tak jak w temacie, ma to byæ zapach na najbli¿szy czas - sierpieñ, wrzesieñ. Zaznaczam od razu, ¿e nie szukam ¶wie¿ego zapachu. Nie mam raczej konkretnych wymagañ, nie chcê po prostu, ¿eby to by³ typowy ¶wie¿ak (chyba, ¿e co¶ naprawdê ciekawego w tym stylu). Zapach do u¿ytku codziennego, dla 19-latka. Ciê¿ko mi napisaæ co¶, co jako¶ zawêzi kr±g poszukiwanych perfum, wiêc mo¿e wymieniê to, co mia³em i jako¶ krótko oceniê, ¿eby ³atwiej by³o co¶ doradziæ. ![]() - L’Instant de Guerlain Extreme Pour Homme - nie mogê sobie dok³adnie przypomnieæ jak pachnia³, w ka¿dym razie bardzo mi siê podoba³. Nie mam w zasadzie siê do czego przyczepiæ, je¿eli nie znajdê nic ciekawego, pewnie ponownie kupiê w³a¶nie ten. ![]() - Burberry London for Men - jak wy¿ej. Nie mam nosa do dok³adnego przeanalizowania nut, ale podoba mi siê taka szorstko¶æ tego zapachu przy jednoczesnym zachowaniu s³odko¶ci. Do codziennego u¿ytku idealne. 9/10 - Lalique Equus - ¶wietny. Pachnie rewelacyjne, niestety na mnie jest raczej nietrwa³y i trzyma siê troche zbyt blisko skóry. Zapach sam w sobie jest piêkny. Gdyby ca³y czas pachnia³ tak jak po otwarciu flakonika by³by idealny. ![]() - Lalique Encre Noire - nie szukam perfum tego typu. Zbyt 'wytrawne'. Jak najbardziej mo¿e to byæ nies³odki zapach, ale nie w typie EN. Podobaj± mi siê, ale jak narazie nie dla mnie. Bardzo charakterystyczne, ale na specjalne okazje. ![]() - Versace Blue Jeans - nic specjalnego. 4/10 - Paco Rabanne Black XS - kiedy¶ mi siê podoba³y, pó¼niej zacz±³em wyczuwaæ w nich strasznie syntetyczny zapach. Poza tym zbyt s³odkie, wrêcz md³e. 3/10 Z bardziej ¶wie¿ych zapachów mia³em: - Jil Sander For Men - bardzo mi siê podoba³y. Wyrazisty zapach 8/10, ale chyba za bardzo kwiatowy. Poza nimi mia³em jeszcze M7 Fresh i w ogóle mi siê nie podoba³y, a tak¿e Kenzo Pour Homme i by³ niez³y, bardzo od¶wie¿aj±cy, ale takiego nie szukam. Szukam mêskiego, wyrazistego zapachu, który bêdzie wyczuwalny te¿ dla innych. ![]() Mogê jeszcze dodaæ, ¿e w Internecie trafi³em na Giorgio Armani - Emporio He i wyda³ mi siê dosyæ ciekawy. Z tym, ¿e trochê zbyt drogi. Jak jest warty swojej ceny, to siê nad nim zastanowiê. ![]() Mam nadziejê, ¿e trochê przybli¿y³em i ¿e zaproponujecie co¶ ciekawego. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mêskie, wyraziste perfumy na lato/jesieñ.
Cytat:
![]() ![]() Black XS jest typem s³odziaka gdzie czuæ truskawki i praliny ![]() Je¶li interesuj± Ciê s³odkie zapachy to polecam Thierry Muglera A*men , JPG Kokoriko ![]()
![]() ---------------------------------------------- Mi³o¶æ, sen i ¶mieræ nadchodz± poma³u; Schwyæ mnie za w³osy i mocno poca³uj. (Algernon Charles Swinburne)-Bia³e jab³ka ----------------------------------------- |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 604
|
Polecam przeterstowanie Gaultier 2, Lolita Lempicka au masculine, moze z tanszych Diesel zero plus (cynamonowy).
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Lolita Lempicka Au Masculine równie¿ dobry wybór du¿o s³odyczy i lukrecji
![]() ![]()
![]() ---------------------------------------------- Mi³o¶æ, sen i ¶mieræ nadchodz± poma³u; Schwyæ mnie za w³osy i mocno poca³uj. (Algernon Charles Swinburne)-Bia³e jab³ka ----------------------------------------- |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 357
|
Pardon Nasomatto - jak dla mnie najlepszy wypust Szalonego Nosa...
![]() |
#6 | ||
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 2
|
Cytat:
![]() Lolita Lempicka Au Masculine - dziêki za propozycje, zastanowiê siê, ![]() Cytat:
Szuka³em jeszcze jakich¶ zapachów w Internecie i znalaz³em kilka, mo¿ecie co¶ powiedzieæ na ich temat? Co¶ co mnie do którego¶ przekona albo wrêcz odrzuci. ![]() - Guerlain Homme Intense - DSquared2 Potion - YSL Body Kouros - Zegna Intenso |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 12 076
|
Cytat:
![]() Mo¿e zamiast szukaæ w internecie udaj siê do perfumerii stacjonarnej i potestuj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e
![]() |
#8 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 1 736
|
Off-topic: Au Masculin, a nie jak wy¿ej.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 235
|
Cytat:
Moim zdaniem jest gorszy od pierwowzoru. Ale co nos, to opinia ![]() Od siebie polecê: Thierry Mugler B*Men Joop Nightflight Azzaro Visit YSL M7 Dior Homme Intense Laura Biagiotti Roma Uomo CH 212 Men Loewe Solo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usuniête
|
Au Masculin to ciekawy zapach, ale IMHO nie nadaje siê na lato. Podobnie - Dior Homme Intense.
![]() Edytowane przez 201605091004 Czas edycji: 2012-08-07 o 21:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 346
|
Zdecydowanie davidoff adventure i davidoff cool water ale tego drugiego trudno dostaæ w oryginalnej lepszej moim zdaniem wersji.
Adventure jest bardzo korzenny powiedzia³bym. ¦wietny |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomys³y na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 113
|
Co¶ na temat Safari Ralpha Laurena: je¶li lubisz "koloñsk±", gryz±c±, szyprow± nutê to jest to wy¶mienity typ - po³±czenie z lawend± i cytrusami tworzy trochê jak na mój gust mêcz±cy, ¶widruj±cy mix. Polecam wypróbowaæ zapachy podobne lecz tañsze od Safari: Zirkh Icon (jest w promocji w Rossmanie ale tak¿e w internecie mo¿na go dostaæ bardzo niedrogo) lub moje ostatnie odkrycie, du¿e perfumy za ma³e pieni±dze "Dirty English" Juicy Couture - naby³am ma³¿onkowi setkê na allegro za nieca³± stówkê i oboje jeste¶my przeszczê¶liwi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
Potion - cudny z zastrze¿eniem jak wy¿ej. Uwaga - niezbyt trwa³y. IMO Guerlain mo¿e wydaæ Ci siê zbyt 'dojrza³y'. Nie ceniê mêskich zapachów tej marki. Wydaj± mi siê prze³adowane i pretensjonalne. Zegna Intenso - nie moja bajka. Pzdr. ![]() Edytowane przez 201605091004 Czas edycji: 2012-08-08 o 10:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 913
|
Dsquared Potion mam w swoim dorobku. Ciep³a, otulaj±ca, waniliowa ambra posypana ciut s³odk± cynamonow± posypk±. Zapach bardzo trwa³y, pocz±tkowo mocny, pó¼niej trzyma siê blisko skóry.
Jak dla mnie wyrafinowany, seksowny i niebanalny
![]() |
#15 | |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 29
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 126
|
Witam. Nie otwieram nowego tematu, zapytam tutaj.
Poproszê o jakies propozycje dla mnie, od wielu lat moim numerem jest Givenchy Very Irresistible. Szukam zapachy do¶æ specyficznego, oryginalnie odbieranego, w typie wczesniej wspomnianego (kto zna "Very", zrozumie co mam na my¶li). Mo¿e co¶ z ostatnich nowo¶ci- czekam na propozycje. (póki co jutro idê testowac Diesel Only the Brave Tatoo) Z wa¿niejszych dla mnie zapachów, które mia³em to Gucci Envy, Joop H., Lancome Hypnose. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:55.