|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Rozjaśnianie
Witam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Rozjaśnianie
ja wyrywam pęsetą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() jak byłam młodsza i nie chciało mi się wiecznie golić nóg to cytryna i na słońce ![]() ![]() a na brzuchu często sobie robię własnie pęsetą lub kremem do depilacji (po kremie odrastają do swojego poprzedniego stanu po tygodniu-dwóch) ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Rozjaśniać można włosy na głowie heh
![]() to tak jakbyś rozjaśniała włosy na nogach aby nie był widoczne, zastosuj depilację może bbyć zwykła jednorazówka, krem do depilacji -poszukaj w drogerii na pewno znajdziesz jakiś sposób dla siebie tylko pamiętaj włoski odrastają ciemniejsze grubsze i zabieg należy powtarzać osobiście uważam to za praktyczniejsze zwykła maszynka 2 minutki i po sprawie i nie musisz sie męczyć z rozjasniaczami itp Pozdrawiam ![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Również mam ten problem, ale depiluję je depilatorem
![]() 1. mam za dużo włosów żeby używać pęsetki, więc to odpada ![]() 2. po kremie do depilacji za szybko odrastają 3. wolę nie próbować maszynką, bo słyszałam, że odrastają ciemniejsze ;D chociaż muszę spróbować sposobu z cytryną ![]() Co do depilatora, to najgorzej jest go przyłożyć, potem jak się ciągnie po skórze jest już git ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Jeśli będziesz kupowała jakiekolwiek plastry, lepiej posypać miejsce depilowane talkiem inaczej możesz zerwać sobie naskórek.
Ja wolę depilator, jest najbezpieczniejszy. Ból szybko mija, a po kilku razach prawie go nie czuć, podrażnienia też pojawiają się z czasem coraz mniejsze. ![]()
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Nie próbuj maszynki ani kremów. Mam ten sam problem, tyle że byłam głupia i zgoliłam maszynką. Teraz radzę sobie plastami ale tylko pod pępkiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:31.