![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Dietowanie studentek :)
Witam
![]() Pomyślałam, że mogłabym znaleźć wśród Was dziewczyny, które tj. ja, są studentkami i zaczynają swoje odchudzanie, myślą nad dietą, szukają pomysłów i wsparcia ![]() Tym bardziej, że wiadomo jakie jest życie przeciętnego studenta (a przynajmniej mam podobnie ![]() ![]() ![]() Myślę, że byłoby nam, studentkom raźniej ![]() A przynajmniej ja, chciałabym mieć takie wsparcie. Mam nadzieję, że znajdą się takie z Was które przyłączą się do tego wątku ![]() Co do celu ![]() 173 cm wzrostu. Waga 65 ( zależy kiedy ![]() Moje BMI: 21,7 Chciałabym zejść do 57. Dawniej, kiedy schudłam 13kg, ważyłam 55 i byłam za chuda. Teraz niestety przez te lata mi się przybrało. Dlatego myślę, że 57/8 będzie dla mnie odpowiednie i w takiej wadze czuję się najlepiej. Kupiłam stepper. Znalazłam siłownię niedaleko mieszkania. Zamierzam 1 w tyg. chodzić na basen. + odpowiednia dieta do której zbieram dobre informacje ![]() Kochane zapraszam do wątku. Piszcie o swoich celach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dietowanie studentek :)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=488154&page=81
zapraszam do nas, jest troche studentek, troche licealistek ![]() ![]() a na nasz watek zapraszam, dziewczyny są super ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ja też studiuję i na szczęście zaczęłam dietę w ferie,kiedy mam czas, by robić sobie samej posiłki i nie kusi mnie jedzenie na mieście.
Ale boję się, co będzie, jak rozpocznie się semestr ; / cały dzień na uczelni, a jestem na Dukanie - mam trochę mało możliwości, żeby kupić sobie coś w ramach diety, aj aj aj... ; <
![]() |
![]() |
#4 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jednak fajnie by było, żeby zebrały się studentki bo w większości przypadków jest tak, że mieszkamy już samodzielnie i same musimy zadbać o te posiłki.. Problemy z kasą, kupnem, etc ![]() ![]() ![]() ![]() PS. widzę, że już dużo udało Ci się zrzucić ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Tylko najpierw muszę się za nie zabrać odpowiednio ![]() A powiedz, co stosujesz? Masz jakieś określone zasady? Ćwiczysz? Jaki jest Twój cel? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Cześć, ja również jestem studentką
![]() W celu motywacji opróżniłam lodówkę ze zbędnych rzeczy chociaż i tak nie było ich zbyt wiele ![]() Zaczęłam niedawno Dukana mam nadzieje, że wytrwam bo to moja pierwsza w życiu dieta ![]() Chciałabym zejść do 60 może 58 kg ![]() ![]() Oprócz diety będę starała się również co nie co wymodelować sylwetkę w szczególności brzuszek i uda ćwiczę głównie na rowerku stacjonarnym. Mam nadzieje, że dzięki wzajemnej motywacji uda nam się osiągnąć nasze cele bo jak nie to ![]() ![]()
![]() |
#6 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- aaaj, nie przywitałam się nawet ![]() Poprzedni wątek na którym się udzielałam umarł śmiercią naturalną , dzisiaj wchodzę poszwendać się na wizażu i trafiłam na Was ![]() O mojej wadze za dużo Wam nie powiem, bo nie używam tego urządzenia (każda pokazuje inaczej ... ale ważę tak mniej więcej 60kg), wzrost: 177cm. Rozmiar ubrań : góra S/M, dół: 38/40 ... Nadwagi nie mam, ale ciało wymodelować trzeba, pozbyć się boczków i tego okropnego cellulitu ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Jestem studentką II roku,przed sesją zaczęłam SB, czyli jakieś 3,5 tygodnia temu, fakt faktem dieta jest droga jak na studentkę, bo o wiele lepiej zrobić biały ryz z sosem z biedronki niż brokuły, filet z kurczaka i unne rarytasy ![]() Ale dałam radę, teraz już czwarty tydzień, jest 4,5kg mniej i jadę dalej, już w domku i rozmaitszy jadłospis, więc i taniej to wychodzi, a i kasa idzie z rodzinnego budżetu ![]()
![]() |
![]() |
#8 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widzę, że mamy podobny wzrost ![]() ![]() ![]() Zazdroszczę rowerka! ![]() Niestety teraz jakoś się zepsuł a i tak go nie wcisnę przecież do pokoju. Ale jest stepper. Kochana, mam nadzieję, że uda nam się! ![]() ![]() Tylko żadnych diet cudów , głodzenia się, itp. ![]() Ładne jedzenie, picie dużej ilości wody, warzywka (szczególnie, że idzie wiosna ![]() Cytat:
![]() Heh na pierwszym roku też nie zagościły u mnie. Zwoziłam czasami obiady z domu, no i miałam trochę więcej czasu na robienie obiadków ![]() A co do obiadku który podałaś-Kochana robię go...kilka razy na tydzień ![]() ![]() ![]() Tylko teraz szukam jakichś dobrych i tanich alternatyw do kurczaka. Tani nie jest.. a jeść trzeba. Właśnie-może będziemy wklejały też swoje dania które robimy i wiemy, że są (w jakimś stopniu ![]() Moni (mogę tak skrócić? ![]() ![]() ![]() Też używam Syrenki, a żelu Eveline. Okropnie parzy ale skóra jest napięta. Jak go skończę to przymierzam się do kupna Ziaji https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...cy.html&next=1 gwiazda witam bardzo serdecznie ![]() ![]() A ćwiczysz coś? ![]() ![]() Podchodzi Ci ogólnie ta dieta? Dobrze się na niej czujesz? No i czy posiłki są dobre? ![]() ![]() Hm, tak myślę..4,5 kg w 3 tygodnie to troszkę nie za szybko? ![]() Edytowane przez masija Czas edycji: 2011-02-10 o 17:13 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Oj, alternatywę do piersi z kurczaka będzie ciężko znaleźć ![]() ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ten żel z Eveline to taki rozgrzewający? miałam kiedyś od nich albo z perfecty chłodzący, o matko ... nigdy więcej, zimno, zimno, masakrycznie zimno. W końcu kupiłam balsam z Farmony Nivelezione (jakoś tak), uwielbiam go za to, że ani nie chłodzi, a ni nie parzy ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Masija I faza na SB to jest duży spadek, a teraz to już spokojnie 0,5 do 1kg tygodniowo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#11 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie! Muszę wrócić do serków wiejskich na wieczór. Jadłam na słono i na słodko na kolację zawsze. Pycha ![]() Ja noszę 38. Góra czasami większa bo biust mam D. Ale spodnie to właśnie 38. Czasami Ski, czasami 40 ale to zależy gdzie. Najgorszą częścią jest brzuch. Żel mam ten: http://www.kosmetykionline.pl/produc...09316387-.html Cytat:
![]() Za dużo planowania jak dla mnie i ja wolę ustalić sobie sama co i jak, bo nie za bardzo lubię diety DIETY.. ![]() Po prostu białko+warzywa + węgle ale racjonalnie. ![]() Ale fajnie, że Tobie tak dobrze idzie! ![]() A chodzisz na siłkę? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Nie nie
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#14 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#15 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sama muszę coś pomyśleć nad ćw w domu ![]() Może masz jakąś małą podpowiedź albo czy z czegoś korzystasz ? ![]() ![]() Cytat:
![]() Na patelnię odrobina tłuszczu. Podsmażam całą, średniej wielkości cebulę. Gdy się zeszkli, wrzucam rozdrobnionego tuńczyka w sosie własnym. Mieszam i rozbijam dalej te grudki, z cebulą. Podsmażam, dolewam wody, żeby się poddusił. Następnie dodaję przyprawy: pieprz, bazylia, oregano. Później pomidory z puszki. Duszę parę minut (3-5min), czasami jeszcze dla smaku grzeszę-dodaję łyżkę stołową ketchupu Pudliszki ![]() I na makaron ![]() Cytat:
![]() Jak się nim nasmaruję to otwieram od razu okno w pokoju i latam po całym mieszkaniu żeby zimno i wiatr trochę mnie ochłodziły ![]() Bańki chińskie? ![]() ![]() Jeździsz po nogach czy naklejasz i trzymasz? ![]() Kochane ja się biorę za dietę dopiero od poniedziałku bo jutro i w sobotę czekają mnie małe imprezy chyba. Ale na pewno nie będę przesadzała z ilością jedzenia w ten weekend no i od nowa zaczęłam pić czerwoną herbatę ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#17 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gotować nigdy nie lubiłam, a teraz przechodzę sama siebie ![]() ![]() Jestem na diecie Dukana, czyli na białkowej. Problem z nią jest taki, że to dość droga dieta, niestety ;/ niby mieszkam z mamą i sama też zarabiam, ale jednak nie przelewa nam się, no ale cóż, zaoszczędzę na czym innym, na pewno dużo kasy do tej pory schodziło mi na jedzenie na mieście,słodycze i różne napitki, również alkoholowe - teraz tego nie ma ![]() Zasady stosuję takie, jak na Dukanie ![]() ![]() ![]() Moim celem jest 69kg ![]() ![]() ![]() ![]() W grupie jest raźniej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() specjalnej diety niestosowałam ![]() ![]() pozwolicie ze co jakis czas bede do Was zaglądac? ![]() pozdrawiam serdecznie i życze duzo spadeczków i silnej woli przede wszystkim Kochane ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny, kolejna studentka się zgłasza
![]() Od nowego roku przymierzam się do rozpoczęcia diety, ale jakoś mi nie idzie ![]() ![]() Od dwóch miesięcy regularnie chodzę na fitness, czasem codziennie, czasem co drugi dzień i widać, że ciało się trochę ujędrniło, ale bez diety takich efektów jakie bym chciała niestety nie będzie ![]() Moja największa zmora to alkohol - studentka w końcu ![]() ![]()
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Moniś- proszę
![]() ![]() Gdzie dorwałaś taki ketchup! I co to za cudo? ![]() Powiem Ci, że ja lubię takie 'dziwne smaki'. Nie wiem czemu ale właśnie takie okropne smakowo dają mi taką..satysfakcję? ![]() gwiazda- zazdroszczę WFu. Tego, że masz w zasadzie ot tak dobór ćwiczeń, możesz sobie wybierać, no i sama aktywność ruchowa ![]() Sama chciałam iść na wf ale jakoś odeszłam od tego pomysłu. narrhien - w takim razie mam nadzieję, że będziemy sobie pomocne w tym wątku i każda osiągnie taką wagę, jaką chce ![]() I Twoje ostatnie zdanie bardzo mi się podoba ![]() yesabell-oczywiście ![]() ![]() mariposa- cześć ![]() ![]() Nie, no -miało być o diecie więc pytam ![]() ![]() I jaki cel zamierzasz osiągnąć? ![]() ![]() Dziewczyny, powiedzcie co robicie na śniadanie i na kolację? Może w ogóle-jak zazwyczaj wygląda Wasz dzień pod kątem jedzenia? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ja tez mam nadzieję,że będziemy sobie pomocne ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ogólnie na P jest dużo ciężej niż na PW, czyli na proteinach + warzywka, na PW umiem sobie dużo naprawdę fantastycznych rzeczy ugotować, na P nie mam takiej inwencji... Lubię też robić deserki z serków homogenizowanych typu ptasie mleczko (takie podrabiane) ![]() ![]() ![]() Jutro (albo może dziś wieczór, jak ruszę tyłek) upiekę Dukanowe bułeczki z tego przepisu http://dukan.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?727097 , bo pieczywka mi strasznie brak, no i cały czas chodzi za mną czekoladowe ciasto (tez na tym blogu przepis jest), ale to dopiero w poniedziałek będę mogła je zrobić ![]() No i przez cały dzień bardo dużo płynów - herbatki owocowe, dużo zielonej, teraz kupiłam w biedronce miętowo-jabłkową, do tego woda niegazowana i czasem cola zero lub pepsi max ![]() Dukan jest fajny, bo przy odrobinie uporu i dobrej woli można sobie naprawdę cuda do jedzenia przygotowywać ![]() ![]() Teraz mam czas, więc się w kuchni spełniam, ale od 28 lutego zaczynam jednak nowy semestr i strasznie się boję, że nie dam rady na diecie, jak cały dzień poza domem... do tej pory stołowałam w barze mlecznym, za 6zł miałam pyszne pierogi ruskie, zupkę i kompocik, a teraz...? Jest jedna knajpka dietetyczna, nawet niedaleko uczelni, ale ceny tam niestety nie są zbyt studenckie... Ach, tych ruskich mi brakuje, to będzie mój pierwszy odświetny posiłek na 3 fazie ![]() Oj, rozpisałam się ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Narrhien że nikt studenta nie zrozumie, tj. inny student
![]() Wiesz, widzę, że ciekawy ten Dukan. Ale właśnie to mnie przeraża-czasochłonność. No i ceny.. Ale popatrzę sobie na przepisy i może coś mi podpasuje i wkleję do swojego jadłospisu ![]() Ech, uwielbiam pierogi ruskie ![]() ![]() ![]() Co do dań, to tj. pisałam wcześniej to kurczak z warzywami. Spaghetti z tuńczykiem/mięsem. czasami ryba z surówką (zdecydowanie za mało jej jem! ![]() Na śniadanie i kolację zazwyczaj jajecznica, owsianka na mleku (z słonecznikiem, siemieniem lnianym, płatkami migdałów), no i po prostu kromki z serem-co jest moim najgorszym nawykiem. No bo najszybciej. Ser żółty / lub topiony na chleb, pomidor, ogórek i tyle.. Na szynkę znowu szkoda mi kasy ![]() A tu jeszcze muszę TŻta wyżywić.. ![]() Ale! Teraz się zmienia wszystko. I TŻ chce schudnąć więc nie ma tak-też przechodzi ze mną na dietę ![]() Będziemy chodzić razem na basen, więc już jakiś plus ![]() Kochana a pisałaś o Biedronce. Mam ją blisko siebie. Powiedz, jakie dietetyczne produkty stamtąd możesz polecić? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Smaruje się najpierw oliwką tak, żeby po zassaniu się bańki na skórze można było się nią masować stosuje taki masaż również na boczki, w zależności od siły zassania czasem może zaboleć lub pozostają śniaczki ale praktyka czyni mistrza ![]() ![]() Narrhien Ja dopiero zaczynam, skończyłam 1 fazę i od jutra przechodzę na drugą nie wiem tylko jaki system obrać 1/1 czy 5/5 ale to pewnie wyjdzie w praniu ![]()
Dukam. wzrost:172 cm start:72kg 07.02.2011 I faza -> 69.2 ![]() II faza -> ? Edytowane przez BlackObsession Czas edycji: 2011-02-10 o 21:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
BlackObsession mam takie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | ||||||
Zakorzenienie
|
Aaa
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Hm, w tym moim dietetycznym nie jest aż tak źle, ceny nie tyle zabójcze, bo np. zestaw dnia, ostatnio była to zupa cebulowa, spaghetti bolognese i deser, kosztował 16zł. Ja oczywiście mogłam z tego zjesc tylko zupkę, zapłaciłam 7zł za nią. Tak wiec nie są to jakieś ceny idące w dziesiątki złotych... ale jest różnica miedzy tym, a barem mlecznym. Mój TŻ pracuje, dla niego zapłacić za jedno danie 20zł to rzecz normalna, a ja płaczę, jak muszę dać 10 ![]() Cytat:
![]() ![]() I rybek jeść więcej! Bo będzie kara ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() W Biedronce zauważyłam tylko pakowane wędliny odtłuszczane, właśnie ta polędwica sopocka czy szynka konserwowa. No i serki wiejskie light, mają 3% tłuszczu (chociaz wolę takie firmy Piątnica, z Lewiatana). I jest fajna cola zero, podrabiana, Biedronkowa - ale smaczna. Tzn do smaku coli zero trzeba ogólnie się przyzwyczaić - na początku nie bardzo mi smakowała, ale teraz nawet nie pamiętam, jak smakuje taka normalna cola ![]() Więcej takich lightowych, dietetycznych produktów jest w Lidlu, ale ja też patrzę na nie stricte pod kątem Dukana - zero produktów z zawartością cukru, tłuszczu maks 4%, jak najmniej węglowodanów, zero produktów z dodatkami mąki itd, dopuszczalna jedynie skrobia kukurydziana, a jako substancje słodzące - słodzik, czyli najczęściej aspartam (chociaż nie tylko). ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
masija
z reguły średnim ponieważ ciężko mi utrzymać największy cały czas zassany, ale do niektórych partii go używam ![]() Narrhien Też nad tym myślałam, tylko boje się że zamienię się w jedno wielkie jajko na tych dniach z P ![]() ![]()
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Przekonaj się do rybek, bo rybki są ważne i zdrowe ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | ||
Rozeznanie
|
Dzień dobry w ten szary, ponury poranek, przynajmniej u mnie
![]() Cytat:
![]() Na fitness chodzę w zależności od tego, jakie są zajęcie wtedy kiedy mi pasuje, mam kartę multisport i mogę sobie wybierać kluby ![]() ![]() A cel mam taki żeby wrócić do wagi sprzed trzech lat ![]() ![]() Moja dieta to wzorcowa na pewno nie jest ![]() ![]() Cytat:
Tyle tam kupuję a jakoś teraz sobie nie mogę przypomnieć ![]() Dziewczyny od kiedy macie nowy semestr? Bo ja od poniedziałku ![]()
![]() |
![]() |
#30 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Witam w nowym dniu, tyle piszecie, że ciężko to nadrobić, ale postaram sie póżniej ![]() ![]() Widzę, że tu niektóre na Dukanie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:56.