|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
"Dwupoziomowe" wakacje pod namiotem - co zabrać?
Witajcie Wizażanki
![]() Muszę się Was poradzić, ponieważ totalnie nie umiem się pakować. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Na podstawie wpisów na forum o zabieraniu rzeczy pod namiot zrobiłam wstępną listę rzeczy. Jeśli któraś z Was ma czas i chęci to może pomogłaby mi ją zredukować? Do dyspozycji mamy 2 plecaki , bo do noszenia i tak będzie jeszcze namiot, doczepione śpiwory. ![]() Namiot 2 śpiwory Koc 2 jaśki (bierzemy takie zniszczone, któe zostaną wyrzucone po festiwalu albo zostawione nad morzem) Latarka 2 ręczniki worki na śmieci nerka (żeby schować rzeczy podręczne) kubeczki plastikowe nożyk kłodka plaster, gaza, bandaż, podstawowe lekarstwa peleryny przeciwdeszczowe papier toaletowy folia gdyby namiot przemakał nożyczki nawigacja (bo mapy zajmą więcej miejsca w plecaku) zapas papierosów jedzenie na drogę Ubrania : kostium kąpielowy kąpielówki bielizna na zmianę trampki sandały glany długie spodnie krótkie spodenki bluza sukienka bluzki na ramiączkach i z krótkim rękawem Kosmetyki : chusteczki nawilżane chusteczki do higieny intymnej Psik-psik przeciw owadom suchy szampon szczoteczki i pasta balsam UV płyn/chusteczki do demakijażu waciki kosmetyki kolorowe szczotka szampon i odżywka nivea szczotka Rozrywka : karty radyjko aparat fotograficzny |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: "Dwupoziomowe" wakacje pod namiotem - co zabrać?
Myślę, ze worki na śmieci można zredukować bo zapewne będziecie robić jakieś zakupy w sklepie, wtedy torba z zakupów może stać się workiem na odpadki. Chusteczki nawilżane+chusteczki do higieny intymnej+chusteczki do demakijażu = chusteczki dla niemowląt, doskonałe do odświeżenia i zmycia makijażu również, ekonomiczniej - zamiast 3 opakowań masz jedno
![]() i szampon może być 2w1 z odżywką, o jedno opakowanie lżej Edytowane przez ultimate vision Czas edycji: 2012-07-24 o 12:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Osobiście poleciłabym śpiwór, a nie koc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Po co Ci odżywka do włosów?
I tyle tych chusteczek lepiej zabrać dziecięce posłużą do wszytskiego.
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
kingur - yyy, ale tam jest napisane NAMIOT, 2 ŚPIWORY, KOC... wiadomo, że spanie w śpiworach, bo noce zimne, ale koc do rozłożenia na trawie, na plaży czy do przykrycia się gdyby jednak było zimno.
ultimate vision - jestem alergiczką i nie mogę myć okolic intymnych niczym innym niż płyn do higieny intymnej, więc te chusteczki i tak muszę mieć, a takie nawilżane mam już. W sklepie ALDI są świetne, bo w puszce. Ostatnio miałam pod namiotem chusteczki w papierowym opakowaniu i się odklejało, do tego kleju przyczepiał się piasek, a tak jest zabezpieczone. No i właśnie nie wiem czy ryzykować demakijaż tymi chusteczkami czy zabierać coś specjalnego do demakijażu. Ale chyba zaryzykuje, bo skoro nie uczulają mnie nigdzie to po przetarciu oka też nie powinny, nie? ![]() Może ktos jeszcze ma jakieś rady? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
z tą kłódką to niektórzy twierdzą, że to jest wabik na złodzieja na woodzie. Istnieje ryzyko, że ktoś skuszony wizją skarbów skrytych w namiocie zamkniętym na kłódkę zwyczajnie zniszczy (potnie) Ci namiot.
co do worków na śmieci, jeśli mnie pamięć nie myli kilka lat temu na woodstocku w specjalnym punkcie można było dostać worki, a jak przyniosłaś im pełny worek odpadków, to jeszcze jakieś groszaki z tego były ![]()
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
co do pogrubionego - zmywam makijaż tymi chusteczkami od lat i jak dla mnie są super, choć trzeba znaleźć ulubione (np. tescowe były totalnie do d). Od siebie mogę polecić Bobini ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
luciolla -ale ani kłódka ani worki nie mają być na wood tylko nad morze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
biegam dla Zabawy
|
Zgadzam się, że jaśka nie ma co brać - nigdy pod namiotem nie spałam z jaśkiem, jakaś bluza pod głową, albo nic i też jest ok.
I kubki koniecznie takie, które zniosą wrzątek, nie jednorazowe. I nie denerwuj się na mnie, ale poradzę Ci coś dopakować - łyżeczki i widelce. moniusia9 pisała wyżej, że nie miała glanów na woodzie, ja też nie miałam, ale to trochę zależy od tego jak mocno chcesz się wbijać pod scenę ![]() Szampony i odżywki weż w małych opakowaniach. Suchy szampon według mnie bez sensu - mnie on odświeża fryzurę na kilka godzin, więc już lepiej umyć, tym bardziej, że jesteś na wakacjach i jak Cię ktoś zauważy z przetłuszczonymi to nic się nei stanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
.
|
- koc - do wywalenia
- jaski do wywalenia - wystarczy bluza pod glowe - mapy wcale nie zajmuja wiecej miejsca w plecaku - co do naczyn - zabralabym metalowy kubek i menazke, niezbednik, a nie plastikowe go.no, ktore moze popekac - worki na smieci bym sobie darowala, chyba, ze ze 3 takie po 20l pojemnosci - suchy szampon to masakra, lepiej zabrac jakas mala odlewke normalnego - nie zauwazylam takich ☠☠☠☠☠☠☠ek jak - pilniczek, zel pod prysznic, patyczki do uszu, KARIMATY, igla i nitka, ladowarka, chusteczki higieniczne, cos po opalaniu - foli na namiot bym nie brala, tak samo kosmetykow kolorowych, do demakijazu, radia - ilosc ciuchow dostosuj do dlugosci wyjazdu ale ja to ja. na rejs morski mialam mniej rzeczy i lzejszy plecak niz faceci, ktorzy pozapominali miliona rzeczy ![]() ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
no wy chyba żartujecie. mam jechac na wakacje po roku szkoła-praca-dom-szkoła-praca-dom i gotować tam na butli, prać bieliznę i się nie malować? to po jaką cholerę mam w ogóle gdziekolwiek wyjeżdżać? to wolę prać w pralce, gotować na piecu i móc się pomalować w domu...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Jedziesz na jakieś 2 tygodnie? Ja bym nawet tylu par gaci nie miała, żeby codziennie zmieniać i wozić ze sobą brudne, wolałabym wziąć np. z 5 par i przeprać sobie na campingu. Kolorówkę wzięłabym jak najbardziej, ale minimalistycznie czyli korektor, tusz, czarną kredkę. Zazwyczaj robię odlewki podkładów, korektorów do małych zakręcanych pojemniczków takich, w jakich sprzedają jakieś cyrkonie do paznokci
![]() Suchy szampon i waciki out, chusteczki nawilżane zmyją i umyją wszystko. Poza tym nie czarujmy się, będziecie mieli jakąś cywilizację, zawsze można zajść do sklepu. Szampon i żel pod prysznic zastąpiłabym czymś np. z Babydream, można tym myć wszystko, facet też się może umyć, nie musi wozić swojego oddzielnego, a włosy bez odżywki przeżyją. Też dziś się pakuję, najpierw rozkładam wszytsko to, co chcę wziąć, a potem powoli eliminuję ![]()
![]() |
#14 | |
.
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Można przejść się po aptekach ( lub do jakiejś zaprzyjaźnionej )i poprosić o próbki kremów, szamponów, balsamów. Zajmują dużo mniej miejsca niż pełnowymiarowe produkty i nic nie ważą.
Jak chcesz koniecznie wziąć jasiek ( nie każdy będzie czuł się komfortowo śpiąc na bluzie ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zdaję się że piszesz o wakacjach z plecakiem pod namiotem, a nie o leżeniu przy hotelowym basenie z drinkiem z palemką w ręku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
Cytat:
mój wyjazdowy zestaw. 1.kosmetyki - szampon w małym opakowaniu (odlać albo ewentualnie w rossmanie kupić w małej buteleczce) -odżywka też w małym opakowaniu (niestety muszę użyć odżywki) -ze 2 gumki do włosów i spinki -żel do mycia twarzy (w normalnym opakowaniu bo używam tego też pod prysznicem) -szczoteczka do zębów i pasta (też można kupić małą) -mleczko do demakijażu plus waciki -krem nawilżający (taki, którym mogę posmarować całe ciało) -ewentualnie krem do opalania -maszynka do golenia -antyperspirant 2.kosmetyki kolorowe -fluid w musie -puder -róż -tusz -kredka lusterko mam w opakowaniu w pudrze 3.ubrania niestety w Polsce nigdy nie wiadomo jaka pogoda, dlatego -długie spodnie -cieplejsza bluza np polar -kurtka przeciwdeszczowa -koszulki ze 3 -coś krótkiego (spodenki/spódniczka/sukienka) -ja pod namiot biorę też długie dresy do spania -bielizna(5 par majtek i 5 par skarpetek) -strój kąpielowy -buty - jakieś zakryte w razie chłodu i coś na ciepło (ale takie, w których można pójść pod prysznic) 4.leki -coś przeciwbólowego -przy moim IBS coś na biegunkę -plastry 5.inne -ręcznik (ja mam szybkoschnący z mikrofibry,zajmuje b. mało miejsca i jest lekki) -karimata (bardziej miękko w namiocie i można wziąć na plażę) -zawsze zabieram ze sobą mój lekki, polarowy kocyk -śpiwór -ładowarka do tel -nie wiem, gdzie planujecie się żywić, na pewno kubek (nie jednorazowy), łyżka, NÓŻ, ściereczka,miseczka (np na zupkę chińską) -igła i nitka -latarkę macie być może w telefonie chyba tyle,najwyżej dopiszę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
BAN stały
|
Cytat:
2. gotowanie sobie możesz darować, ale głupiego robienia kanapek nie unikniesz. 3. jeśli chodzi o pranie przy 2 tygodniach wolałabym zabrac parę sztuk i małą paczkę proszku niż wszystkich ciuchów na tyle by mieć przez pół miesiąca w czym chodzić bez przepierek. Poduszkę moim zdaniem możesz wziąć (dobra rzecz nawet w pociągu, ja zabierałam), cienki kocyk też, obowiązkowo karimata. I nie jesteś minimalistką więc i tak się nadźwigasz, kup sobie duży plecak. A śpiworek polecam taki z tych malutkich po złożeniu. ;-) Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2012-07-28 o 15:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny Wy naprawdę się malujecie (czymś więcej niż korektor ew tusz) na wakacjach pod namiotem? Czytam i nie wierzę, ale może dziwna jestem....
Jadę na Woodstock i martwię się tylko jak będę reaplikować krem z filtrem co kilka godzin, z makijażem bym chyba padła, tylko bym zerkała w lusterko czy już się rozmazałam i mi wszystko pospływało z potem, nie wyobrażam sobie też lecieć do namiotu robić poprawki, demakijaż też tak trochę średnio...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:30.