|
|||||||
| Notka |
|
| Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Shwarzkopf Osis Thrill+ / Got2Be Chaotic - jak użyć?
Witam,
Mam problem związany z wyżej wymienionymi gumami włóknistymi firmy Shwarzkopf. Zbierają one dobre opinie wśród konsumentów, niestety, ja, mając włosy krótkie i cienkie, powoli wychodzę z założenia, że wydałem 50 zł w błoto. Obie gumy używam świeżo po umyciu i wysuszeniu do cna włosów. Najpierw układam je nieco suszarką, potem gumą, w ilości nawet mniejszej niż orzech laskowy. Otwierając i zaciskając dłonie nanoszę włókna na włosy, pozostałą resztę dokładnie rozcieram i wmasowuję równomiernie od każdej strony we włosy. Niestety, co prawda przed lustrem jeszcze idzie coś wyczarować, tak wystarczy nieco ruchu, nie mówiąc już o wietrze, i włosy zmieniają diametralnie swój wygląd, guma je obciąża, te zaczesują się do tyłu i wyglądam jak hrabia Dracula. A wystarczy, że nieco za dużo jej nałożę, i włosy zlepiają się w przetłuszczone pasma. Sądziłem, że kupując droższą gumę porządnej firmy włosy będą ładnie utrwalone i elastyczne, a niestety, wolałem już lekko zlepiającą włosy Joannę za 9 zł, niż tą szmirę. Czy ta guma tak ma, czy to ja coś źle robię? Moje włosy z natury leżą, dlatego przy 5 cm włosach opadają mi na czoło, co wygląda komicznie, chciałbym aby lekko stały i nie były posklejane jak żelem czy lakierem, żebym bym mógł je przeczesać, a nieraz po tych gumach przeczesując włosy ręka zaczyna mi się kleić, bo guma zamiast zastygnąć czy wchłonąć cały czas leży na włosach, masakra. |
|
|
|
|
#2 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Shwarzkopf Osis Thrill+ / Got2Be Chaotic - jak użyć?
Cytat:
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
Stylizacja jest bezcelowa, jeśli rozpada się po wyjściu z łazienki. Lakier nie spełnia zadania, źle koliduje z tą gumą, włosy nie tylko się nie usztywniają, ale robią się klejące, wysuszone i z pasem włosów tworzy się busz pojedynczych włosków. Poza tym, chciałem, aby fryzura była możliwe jak najbardziej naturalna, odżywka + suszarka taki efekt zapewniają, ale włosy z czasem "ochlapną", dlatego chciałem używać dobrej gumy, żeby je nieco chociaż podtrzymać.
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#5 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje znajome tez sa zadowolone z tego produktu..
![]() |
Nowe wątki na forum Fryzury i styling
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:11.