|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Nietypowy problem z kolczykiem
Witajcie Drogie Wizażanki. Mam nadzieję, że mi pomożecie.
Mam głupi problem z kolczykiem w nosie. Zrobiłam sobie go jakieś 3 lata temu i od tamtej pory nie miałam potrzeby wyciągania go. Nie chciałam go wymieniać na żaden inny, bo ten co miałam był w porządku... Tyle, że jakiś czas temu wyleciało mi z niego oczko i już tak dobrze nie wygląda. Jest maciupeńki i zakręcany od środka. Nie mogę go wyjąć. Próbowałam wyrwać ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Nietypowy problem z kolczykiem
Zostaw go jak jest, póki przekłucie się nie zagoi. Ewentualnie idź tam, gdzie robiłaś kolczyka, i niech Ci wymienią.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Ale ja już mam go kilka lat, także wszystko jest łądnie zagojone. po prostu wyjąć nie mogę. A robiłam u kosmetyczki ( co za głupota z mojej strony, nigdy więcej ), której już nie ma ;-/.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
W takim razie idź do innej, bo sama sobie możesz zrobić krzywdę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Do kosmetyczki nie idź, do studia piercingu jeśli już.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
ja bym poszła do piercera, ale obawiam się, że to jest sprawa dla chirurga który będzie musiał ten kolczyk wyciąć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Nie rozumiem jak to nie możesz wyjąć? To ten pierwszy kolczyk, który zakładają w salonie piercingu?
Mam kolczyk już z 4 lata ponad i nigdy nie było większych problemów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
a kręciłaś nim podczas gojenia?
bo może wrósł? Jeśli tak, to na SPOKOJNIE usiądź i spróbuj go wyjąć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
A jaki w ogóle masz tam kolec? Sztangę, nostril czy zwykły z barankiem? Jak sztangę, to ubierz rękawiczki lateksowe i spróbuj odkręcić kulkę - łatwiej będzie Ci złapać. Jak nostril to poruszaj spokojnie w każdą stronę aż znajdziesz odpowiedni kąt. A jak baranek... to na własnych błędach nauczysz się, że takich kolczyków do innych miejsc niż płatki uszu się nie wkłada, bo w zasadzie sama tu niewiele zdziałasz.
Po poradę najpierw do piercera. A później do lekarza rodzinnego, który może zaoferować skierowanie do laryngologa lub chirurga. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Pierwsze co to biegiem do dobrego piercera! Jak on nie pomoże to chirurg.
I broń boże nie baw się w żadne obcęgi, bo sobie jeszcze większej szkody narobisz!
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
BTW, obcęgi i wyrywanie połączone z "nie będzie mi ktoś w nosie grzebał" made my day.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
ŹLE MNIE ZROZUMIAŁYŚCIE, TEN KOLCZYK SIĘ NIE WRÓSŁ
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
Yyyy... Ja nie widze ZADNEGO problemu w tym, zeby go odrobinke odciagnac i uciac jakimis... hm, moze nie obcegami, ale cazkami?
![]() Ale przyzwyczailam sie, ze na wizazu ze wszystkim trzeba natychmiast leciec do lekarza... Chyba bym nie wychodzila od niego, gdybym sluchala wszystkich tych rad... Autorko watku. Myslalam ze masz kolczyk z mala kuleczka na koncu, taki: http://www.piercing4u.pl/environment...1cf4e043cb.jpg Faktem jest, ze skoro nigdy go nie wyjmowalas to kanal przeklucia masz pewnie tak waski, ze bez rozwalenia dziurki nie uda ci sie tego wyjac... No ale jak piszesz ze zakrecony...? Taki? http://zakolczykowani.pl/wp-content/...i-promocja.jpg To powinien wyjsc bez problemu? Tylko faktycznie na spokojnie usiadz i poszukaj dobrego kata wyciagania. Bo mozesz nim ruszyc? EDIT: Czyli jednak masz wlozonego banana? ![]() Taki? http://photos03.istore.pl/28354/photos/big/13033707.jpg Edytowane przez czarna_maciejka Czas edycji: 2012-07-25 o 22:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Nie mam pojecia co to za kolczyk
![]() Ale jesli mialabys mozliwosc skoczyc do jakiegos studia piercingu to moze by ci to przecieli czyms? Chyba by nie brali za taka rzecz kasy. A jesli dasz rade sama i masz w domu jakies cazki to moglabys sprobowac, odciagnac kolczyk od nosa, uciac to w czym byl ten maly diamencik i juz. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Z podanych tu pomysłów najbardziej podobał mi się ten z gumowymi rękawiczkami i cążkami ![]() Bo brzecież można równie dobrze przyciąć z góry, nie trzeba ich wkładać do nosa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
Też mam czasem problem z odkręcaniem, jak są dobrze zakręcone kulki - najlepszy patent to właśnie rękawiczki (takie normalne jednorazówki z apteki), pewniejszy chwyt i nic się nie ślizga. Powinno pójść, gołymi rękami czasami jest ciężko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
[1=9dc9f077b88e2e6074b7e6b 2ea51cb621a80eea0_6418f3a 67e28c;35515897]Nie do końca to jest banan, bo jest prosty. Ale końcówka prawie, że identyczna, tylko że chudsza i dłuższa
![]() może taki? ;> http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:A...dE4vtqIAiC04gw [jeśli też nie, to pogrzeb w google grafice i pokaż nam co to za twór ![]() Tak jak dziewczyny radziły albo sposób z lateksowymi rękawiczkami albo faktycznie studio piercingu - jeśli będziesz miała kolczyka na zmianę to nie powinnać nic zapłacić, bo to tylko kwestia zdjęcia obecnego. Przynajmniej ja nigdy nie płaciłam za wymianę moich kolczyków. czarna_maciejka - bananów nie stosuje się do przekłuć typu nostril. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
A weź te obcęgi, odkaź je sobie, przetrzyj jakimś spirytusem na wszelki wypadek i obetnij
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
Może lepiej niech ktoś jej pomoże.
Ja bałabym się sobie sama zrobić coś takiego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
weź specjalne obcęgi do cięcia drutów (do nabycia w każdym praktikerze, castoramie itp). włóż palec do nosa i maksymalnie wypchnij kolczyk do góry. i twdy druga osoba, której ufasz niech przetnie kolczyk na zewnątrz przy samej "główce" kolczyk wyciągniesz przez nos do wewnątrz.
Ja tak zrobiłam jak byłam młoda głupia i przebiłam sobie chrząstkę ucha pistoeltem u kosmetyczki. i potem nie mogłam kolczyka zdjąć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie bardzo wiedzialam jak moze wygladac kolczyk ktory autorka opisywala, dlatego spytalam czy banan. Tym bardziej mnie to zdziwilo, bo chyba nie byloby wygodnie, ale ludzie rozne kolczyki potrafia sobie wlozyc w rozne miejsca. Wlaczajac w to kolczyki do uszu w pepku, wiec nic mnie juz nie zdziwi. Faktycznie, moze tu chodzic o labreta, ale to "stozkowa" mi tu nie pasuje z kolei ![]() Edytowane przez czarna_maciejka Czas edycji: 2012-07-27 o 14:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
Cos takiego jak ten ostatni w 2 rzędzie od góry. Tylko, że mój jest po prostu malutki i delikatny, a ten taki masywny.
http://pu.i.wp.pl/k,NTc3ODMxMjYsNDUx...ing-QQ001-.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
Aha
![]() A wyjelas juz go jakos? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
Tak. Tak jak wcześniej planowałam wzięłam do łapy obcęgi i po kolczyku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:35.