|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Bezpieczny fotelik dla dzieciaka
Witam,
Dziewczyny, jakie macie i możecie polecić foteliki samochodowe w przedziale 9-36kg? Mój brzdąc skończył 10 miesięcy i czas rozejrzeć się za nowym fotelikiem. Co sądzicie o firmie KinderKraft? Znalazłam na allegro całkiem miłe dla oka i w rozsądnej cenie właśnie Kinder Kraft, ale nigdzie nie mogę znaleźć nic o testach tego fotelika. Niestety nie mam kogo się poradzić w tej kwestii... ![]() Pomóżcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Bezpieczny fotelik dla dzieciaka
Ja mam Recaro Young Sport. Polecam, bo ma dobre wynikiw testach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Wygląd i cena fotelika to jedno.
Dwa - fotelik musi pasować do samochodu, z doświadczenia wiem, że nie kazdy model wejdzie do każdego samochodu. Trzy - mocowanie, baza Isofix. Warto sprawdzić co lepiej sprawdzi się w danym typie samochodu. Cztery - komfort dziecka. Pięć - czy fotelik mozna ułozyć w pozycji leżącej gdy dziecko zaśnie czy zalicza zwis karku. Na wiele rzeczy poza wyglądem i ceną trzeba zwrócić uwagę. Bo testy to rzecz najważniejsza. na stronie Fotelik.info znajdziesz najwięcej informacji.
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
kurcze nie wiem,my mamy na isofix :/ BeSafe iZi Combi x3 jest mocowany na pasy z tego co doczytałam
...i jest ![]() Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka. ![]() ![]() Edytowane przez stokrotka_to_ja Czas edycji: 2012-11-27 o 20:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Ale chyba fotelik z isofixem też się da zamontować do auta bez isofixu
![]() ja spędziłam dobrych kilka miesięcy szukając odpowiedniego fotelika i w końcu, jak już pisałam,wybraliśmy Recaro. Aczkolwiek my zrobiliśmy tak, że wytypowaliśmy kilka fotelików (również w przedziale 9-18kg) i pojechaliśmy do sklepu, w którym była większość z nich (Smyk Megastore). Pooglądaliśmy, popatrzyliśmy, jak się montują, jak rozkładają. Posadziliśmy w każdym Nikę. I tak wybraliśmy Recaro ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Tylko model ktory ma np4 gwiazki z isofixem, bez niego moze nie miec nawet jednej. Nie pamietam ktora frma ma taki w swoim asortymencie.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:49.