|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Wizażanki Trójmiasto i okolice, proszę o radę
Dziewczyny, mam kłopot. W ten weekend wyjeżdżam na upragniony urlopik do Białogóry. Wybrałam podróż pociągiem do Gdyni, a nie wiem jak dalej, bo dowiedziałam się, że w weekend Białogóra jest po prostu odcięta od świata, ponoc żaden pks tam nie dociera:/
Może jest któraś zorientowana czy do jakiejś pobliskiej miejscowości jedzie pks czy inny bus? |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wizażanki Trójmiasto i okolice, proszę o radę
SKM do Wejherowa, a stamtąd PKS do Białogóry.
Najlepiej zadzwoń do PKS Wejherowo i dowiedz się wszystkiego http://www.pksw.pl/rozklady/0689/w.htm |
|
|
|
|
#3 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie orientujesz się może czy są jakieś busy? Kombinuję już na wszystkie strony i nic:/ Edytowane przez 19kacha90 Czas edycji: 2012-09-03 o 11:35 |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Innego pomysłu nie mam niestety... |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zawsze taniej z Krokowej taksówką, niż z Władysławowa czy Wejherowa. Do Choczewa też niestety nic:/ No nic, zostaje mi taksówka z Krokowej, mam nadzieję, ze przyjedzie po mnie na wioskę:/ Edytowane przez 19kacha90 Czas edycji: 2012-09-03 o 12:43 |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
To jeszcze sprawdź relację Wejherowo - Choczewo: http://www.pksw.pl/rozklady/0694/0694t036.htm
Ze 3-4 lata temu w Choczewie była taksówka Serio, był gość, który w razie potrzeby woził ludzi jako taxi. Jak jest teraz, nie wiem. Może zadzwoń do UG Choczewo: http://www.choczewo.com.pl/pol/informacje.htmMoże jakoś można dostać się do Białogóry (to ok. 11km). |
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Jej, dziękuję bardzo
![]() Ja głupia naiwna szukałam pks relacji Krokowa-Choczewo
|
|
|
|
|
#8 |
|
Konto usunięte
|
Od dzisiaj chyba już nie jeżdzą pks wejherowo do kurortów. Jeździłam w relacji Karwia - Wejherowo i słyszałam jak panie rozmawiały, że pks już nie będzie w tych trasach jeździć
![]() ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Mam rozkład jazdy pks wejherowo w okresie letnim i był autobus z Gdynii do Białogóry, ale od dzisiaj już nie jeździ
|
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;36298312]Od dzisiaj chyba już nie jeżdzą pks wejherowo do kurortów. Jeździłam w relacji Karwia - Wejherowo i słyszałam jak panie rozmawiały, że pks już nie będzie w tych trasach jeździć
![]() ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Mam rozkład jazdy pks wejherowo w okresie letnim i był autobus z Gdynii do Białogóry, ale od dzisiaj już nie jeździ [/QUOTE]No właśnie tak na bieżąco sobie śledziłam te rozkłady, w kwietniu i maju w weekendy był dojazd, w takim typowym sezonie wakacyjnym też super dojazd, właściwie co pół godziny albo co godzinę coś jeździło. Rozkład się zmienił 27 sierpnia i teraz od 3 września. Tak jak pisała Agamtb, dojadę do Choczewa pksem a dalej będę kombinować taksówkę ![]() Zawsze lepiej taxi przejechać 10 km jak 40. Tylko dziwi mnie ten brak busów od prywatnych przewoźników. Jestem z Dolnego Śląska, też nie mieszkam w jakiejś hiperdużej miejscowości i w niedzielę pks to cud normalnie, ale bus co kilka godzin zawita. Edytowane przez 19kacha90 Czas edycji: 2012-09-03 o 17:19 |
|
|
|
|
#10 |
|
Konto usunięte
|
Szkoda, że mają taki beznadziejny rozkład... Nawet do Łeby cały rok jeżdżą autobusy z Lęborka, więc do każdego miasteczka nadmorskiego powinien iść pks z większego miasta...
|
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
Wiesz, w tygodniu dojazd w zasadzie się nie pozmieniał, tylko w weekend cywilizacja tam nie dociera
![]() ale mam nauczkę, jak jedziesz do malutkiej miejscowości lepiej zaczynaj pobyt w dzień powszedni, bo dojazd komunikacją publiczną lepszy, a ewentualna taksówka "jakby co" tańsza
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj wróciłam ze Sztutowa. Ledwo, bo ledwo, ale wróciłam. Na przystanku w Sztutowie czekałam 3 godziny na pks do Elbląga ale się nie pojawił, bo zmienił się rozkład (a wcześniej prawie co godzinę jeździł), więc musiałam pojechać do Gdańska i stamtą pociągiem do Wawy ( w pociągu pani konduktor mówiła, że dzisiaj czyli wczoraj ostatni raz jedzie ten pociąg, bo już koniec sezonu). I z wawy już pks do siebie. Ciężko było stamtąd wyjechać, bo dużo pksów już nie jeździ, bo po sezonie, pociągi też słabo, więc współczuję i rozumiem. Powodzenia
Edytowane przez Karolllka7 Czas edycji: 2012-09-03 o 18:03 |
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:06.

Serio, był gość, który w razie potrzeby woził ludzi jako taxi. Jak jest teraz, nie wiem. Może zadzwoń do UG Choczewo: