|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
myślicie ze takie coś może zadziałać? ;)
hej wizażanki mam do Was pytanie, a mianowicie ostatnio postanowilam sie wziac za siebie i troche zmienic swoj styl odzywiania
wiec zaczne tak ze pracuje po 12 h w ciagu czego mam 4 przerwy i na kazdej zjadam male porcje (np pierwsza kanapka z szynka i ogorkiem z pelnoziarnistego chleba jak jest bo tu w Anglii strasznie ciezko dostac), na drugie jogurt, znow kanapka i na 4tej owoc jakis) ogolnie na sniadanie jem platki a konkretnie muesli z rodzynkami, staram sie jesc 5-6 malych porcji przez caly dzien co 3 godz, na kolację zazwyczaj jem jajecznicę, nie jem na 3-4 h przed snem wiec zazwyczaj ok 19 jem ostatni posilek zaczelam pic czerwona herbate, robie brzuszki od paru dni rano i wieczorem po 50 do tego a6w, staram sie tez czesto robic jakies salatki i na obiad brazowy ryz lub kasza z ryba albo z warzywami albo z kurczakiem. czy sadzicie ze mmge na tym schudnac przez 2 miesiace? i tak orientacyjnie moge schudnac duzo czy niekoniecznie, bo w cale te diety dukana sie boje bo za duzo slyszalam o niekorzystnych potem odbiciach na zdrowiu.
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: myslicie ze takie cos moze zadzialac? ;)
Czyli podsumowując: musli, dwie kanapki, jogurt, owoc i jajecznica? To trochę za mało... Ważne jest by zjeść ciepły posiłek w ciągu dnia, nie tylko na noc - masz możliwość w pracy sobie coś odgrzać?
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: myslicie ze takie cos moze zadzialac? ;)
myślę, że to zdrowa dieta
ważne jest by jeść też regularnie (3 posiłki o tej samej porze) zrezygnować całkowicie ze słodzenia, cukru i słodyczy. Jeśli zależy Ci żeby przyspieszyć spalanie tkanki tłuszczowej możesz dodatkowo zaopatrzyć się w jakieś suplementy diety wspomagające odchudzanie. ja brałam slimette. Oczywiście jest to dodatek, który w połączeniu z dietą i ćwiczeniami jest skuteczny. Pozdrawiam
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:26.

ważne jest by jeść też regularnie (3 posiłki o tej samej porze) zrezygnować całkowicie ze słodzenia, cukru i słodyczy. Jeśli zależy Ci żeby przyspieszyć spalanie tkanki tłuszczowej możesz dodatkowo zaopatrzyć się w jakieś suplementy diety wspomagające odchudzanie. ja brałam slimette. Oczywiście jest to dodatek, który w połączeniu z dietą i ćwiczeniami jest skuteczny. Pozdrawiam