Czym pachną nasi ojcowie? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-07-16, 12:56   #1
Marynarka
Raczkowanie

Czym pachną nasi ojcowie?

Szukałam, nie znalazłam.

Jak w temacie, czym psikają się nasi Ojcowie?

Mój tata wielbi XS od Paco Rabanne, a ostatnio spodobał mu się One Million. W weekendy czasem używa Pumy Animagical lub STR8'ów. Nie cierpi JPG Le Male.

Edytowane przez Marynarka
Czas edycji: 2012-08-24 o 10:14
Marynarka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-16, 13:14   #2
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8
Konto usunięte

Dot.: Czym pachną nasi rodzice?

Cytat:
Napisane przez Marynarka Pokaż wiadomość
Szukałam, nie znalazłam.

Jak w temacie, czym psikają się nasze Mamy i Ojcowie?

Moja mama używa różnych zapachów, lubi G. Sabatini, klasyczną Naomi Campbell i klasyczną Aguilerę. Tata wielbi XS Paco Rabanne. Kiedy byłam brzdącem, dostał od ciotki JPG Le Male, ale nie przepadał za nimi. W weekendy czasem używa STR8 albo Pumy Animagical, którą otrzymał ode mnie.
A jednak jest
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...88#post1477788
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-16, 14:02   #3
Marynarka
Raczkowanie

Hmm, widzę iż dotyczy on mam, więc ten wątek poświęcam ojcom
Marynarka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-16, 22:26   #4
Bellatrix
gamma Orionis

Zmieniłam nazwę wątku.

Mój uwielbia Eau de Bavx, wszelkie A*Meny, 1697 Frapin i Pi.
Oraz Chergui i Ambre Russe, które mi podebrał... Cóż, na zdrowie ;]

Bellatrix jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-16, 22:29   #5
królewna z drewna
Zakorzenienie

Dot.: Czym pachną nasi ojcowie?

Mój tata używał do tej pory: Puma Jamaica, Adidas Active Bodies (czarny adidas ) a ostatnio zamówiłam mu One Kleina i jest bardzo zadowolony
Stary 2012-07-17, 18:33   #6
Julie_K
Wtajemniczenie

Mój Tato najbardziej lubi Tabac, jakiś czas temu poprosił, żebym mu kupiła i od tego czasu używa go najchętniej. Bardzo fajnie na nim pachnie Oprócz Tabaca ma jeszcze L'Homme Lanvin, ale tym pachnie rzadko i Blv Notte oraz Opium, ale tych ostatnich dwóch już resztki.
Julie_K jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-17, 19:10   #7
Asiuuuuula
Zakorzenienie

A mój tata nigdy nie używał perfum... jak dostawał na imieniny to lądowały u mojego obecnego męża, nadal tak jest .
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-17, 19:27   #8
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Odkąd pamiętam, "uszczęśliwiałyśmy" tatę ciężkimi, słodkawymi perfumami - nie wiemy dlaczego (Tata nigdy nie kręcił nosem) Do czasu, gdy poczuł na mnie męskie Eternity Od tej pory wiemy, że tata uwielbia wszelakie cytrusowe, kwaskowate "świeżaki". Tak więc od kilku lat tata kojarzy mi się z męskimi Eternity właśnie, Allure Homme Sport i..... He Wood (mimo, że te ostatnie świeżakiem nazwać nie sposób . Zużywa już którą butelkę z kolei. Muszę stwierdzić, że w tym zużywaniu jest bardzo oszczędny 50 ml potrafi mu starczyć spokojnie na prawie cały rok

Frank Zappa

http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-17, 19:31   #9
Srebrna Lisica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuuuuula Pokaż wiadomość
A mój tata nigdy nie używał perfum... jak dostawał na imieniny to lądowały u mojego obecnego męża, nadal tak jest .
Mój tato też ma nos kamienny , woli płyn po goleniu albo krem, bo perfumy Go duszą. Też coś, w córkę się nie wrodził
Srebrna Lisica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-17, 19:33   #10
studentkaAM
Zakorzenienie

GG do studentkaAM Wyślij wiadomość przez MSN do studentkaAM

Mój zawsze ma tylko 1 zapach. Uważa, że więcej po prostu nie potrzebuje
Do tej pory używał Givenchy PH, Guerlain L'Instant PH, Gucci PH. Obecnie psika się Paco Rabanne 1 million

Szukam odlewki N. Ricci Love in Paris. Proszę o PW
studentkaAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-17, 20:18   #11
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Srebrna Lisica Pokaż wiadomość
Mój tato też ma nos kamienny , woli płyn po goleniu albo krem, bo perfumy Go duszą. Też coś, w córkę się nie wrodził
Mój nawet płynu po goleniu nie używa, nie znam przyczyny... rozumiem, że nie kupuje bo to np. uważa to za zbędny wydatek ale jak już dostaje to też nie używa bo oddaje nam .
Ale mój brat np. ma wodę, którą dostał ode mnie z 12 lat temu i twierdzi, że używa .
Ja w mamę się wdałam, ona lubi mieć dużo perfum, tzn. ogólnie przyjete dużo bo jak na wizażowe warunki to średnio . Ma aktualnie z 20 butelek .
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-17, 21:25   #12
skarbiatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Srebrna Lisica Pokaż wiadomość
mój to samo, tylko woda po goleniu, to samo ma dziadziuś ze strony mamy, wszystko mu śmierdzi , ale pamiętam że kiedyś używał przemysławki i takiej w butelce okrytej słomą lubiłam tak pachnącego dziadziusia

skarbiatko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-18, 11:12   #13
Unistka
Raczkowanie

Mój ostatnio aż nadużywa Posejdona . Jest to taka woda toaletowa, Hiszpańska, u nas szukałam tego i nie ma, nawet wujcio google nic na ten temat nie mówi, przypuszczam (choć mogę się mylić) że to odpowiednik jakichś markowych perfum typowo produkowanych dla Hiszpanii lub po prostu edt. Jak na edt nieziemsko długo się trzyma, od rana do wieczora. A że tata ma tylko jedne perfumy to wczoraj w rossmanie zakupiłam mu axe czekoladowego dla odmiany. Dziewczyny jest cudowny, piękny, smakowity i chyba sama się będę nim psikać . Dałam tacie odlewkę he wood ale nie podeszło mu bo mówi że za słabe i nic nie czuje
Unistka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-20, 19:42   #14
malekssandra
Zadomowienie

a mój tatuś pięknie pachnie - od lat używa tylko i wyłącznie Opium EDT - czasem zdarza się, że ma jakieś inne pefumy, ale to już nie to
Stary 2012-07-21, 18:56   #15
wiedzma z podgorza
Rozeznanie

Zauważyłyście, że z większości postów wynika, iż nasi Ojcowie lubią pachnieć słodko? Ciekawe, z czego to wynika...?

Mój ma fioła na punkcie różnych wcieleń A*Mena, okazjonalnie używa B*Mena i Tobacco Vanille Forda (na szczęście w ilościach bardzo umiarkowanych, dzięki czemu nie lukruje terenu w promieniu 30 km ). Z perfum drzewnych pozytywnie zareagował chyba tylko na Rituals No. 19 oraz Wonderwood.. ewentualnie. Czyli kolejny przypadek potwierdzający teorię.

"Śnił mi się koszmar. Przerost biurokracji w państwie, gdzie niedawno ukończono likwidację analfabetyzmu".
"Człowiek z człowiekiem się nie zejdzie, ale góra z górą zawsze".

Stanisław Jerzy Lec

Obłąkane Retorty

Ż ≠ RZ
U ≠ Ó
KS ≠ X!!
wiedzma z podgorza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-30, 01:13   #16
201605091004
Konto usunięte

PS Fine Cologne by Paul Sebastian, czyli Old Spice'em na sterydach
201605091004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-31, 14:21   #17
qatarynka
Raczkowanie

Azzaro - Chrome
Stary 2012-07-31, 17:38   #18
melagu
Zadomowienie

Mój Tatko, podobnie jak Wiedźmowy, wpisuje się w nurt słodki. Od lat nastu jego signature scent to AMen (i wariacje poboczne). Wcześniejsze zapachy to m.in. Fahrenheit (klasyczny, sprzed reformulacji) i Opium. Lubi (na rodzinie też) wyraziste zapachy (Lutensy, Frapin). Nie miał chyba nigdy żadnego świeżaka, chociaż podobają mu się mężowe He Wood i YSL L'Homme (też wyjątki w jego małym zbiorku).

Edytowane przez melagu
Czas edycji: 2012-08-01 o 15:36
melagu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-15, 08:25   #19
liv87
Guerlain Lover

Moją manię perfumową mam po tacie i... z ilością flakonów jesteśmy chyba nawet na równi Litrowo mnie przewyższa i to sporo, bo woli flakony 100 ml... do tego dochodzą jeszcze wody po goleniu...
Kiedyś obfocę jego kolekcję i wstawię na forum
Lubię podchodzić do jego szafki gdzie je przechowuje i wąchać po kolei, a często zgadujemy nawzajem czym pachniemy (ale ja często wygrywam). Zresztą dostał już wiele komplementów, że pięknie pachnie.
Jego ulubione to Gucci PH, Cacharel PH, Encre Noir PH, Hyponose PH, Opium PH, Black Tourmaline (oddałam mu moją odlewkę i odkąd ją wykończył ciągle pyta czy nie mogłabym znowu dla niego odlewkę zdobyć, a najlepiej kupić flakon... swoją drogą zawsze przekręca jego nazwę i mówi na niego "Czarna Malina" ).
Od roku choruje na Terre d'Hermes, więc chyba w tym roku na Boże Narodzenie go kupię

Co do mamy to uwielbia orientalne. Chociaż najbardziej kieruje się tym, żeby dany zapach był trwały i miał ogon...
Kiedyś używała tylko świeżaków, a teraz: Magnetism, Angel Sunessence 2009, Opium, Coco Mademoiselle edp. Marzy jej się Shalimar edp, ale powiedziałam jej, że go dostanie dopiero wtedy jak ja zdobędę swój flakonik
Ma pełno odlewek, które ja jej dałam i ciągle prosi o nowe

2023: 62

Edytowane przez liv87
Czas edycji: 2012-08-15 o 08:27
liv87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-16, 10:42   #20
Blue__Sky
Przyczajenie

Lepiej nie pisać czym pachnie, próbuje go przekonać do markowych perfum, ale za drogie jak dla niego, więc jak mu sama nie kupie to nic z tego nie będzie. Szarpnę się chyba na Paco Rabanne
Blue__Sky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-22, 10:00   #21
SkinnerBox
Raczkowanie

Racabar Hermèsa to zapach, który kojarzy mi się z nim najbardziej. Bardzo lubi też zapachy Guerlaina i Givenchy, za to gardzi Calvinem Kleinem, Hugo Bossem i chyba to po nim przejęłam.
SkinnerBox jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości