|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
paznokcie żelowe
Hej paznokcie robię od 2 dni bez żadnego kursu, żel jest nałożony na paznokieć bez tipsów. Co zrobić by trzymały się długo? Chciała bym dowiedzieć się co robię źle . Z góry thx
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: paznokcie żelowe
jak co robisz zle, a co robisz dobrze? opisz po kolei co robisz... to moze pomoge, bo nie wiem w czym masz problem...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
1. Skórki
2. Matowienie paznokcia 3. Cleanser Plus 4.Nałożenie żelu 5.Lampa 6.Ponowne matowienie 7.Cleanser Plus 8.Żel utwardzający UV 8.Lampa 9.Cienka warstwa żelu + ozdoby 10.Lampa 11.Kolejna warstwa żelu 12.Piłowanie paznokcia według upodobań i piłowanie warstw żelu by nie wyglądała jak bąbel 11.Matowienie 12.Żel utwardzający UV Chciała bym się dowiedzieć co myślicie po obejrzeniu tych 2 zdjęć? Czy one są niedokładne za duże warstwy żelu ? Jak można je utwardzić na maxa by bardzo długo się trzymały? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
nałozenie żelu, matowinie, nałozenie żelu, matowienie... KOBIETO ! Tak to można do usranej śmierci...
Co robisz źle? Hmm... Budowa do poprawki, linia uśmiechu do poprawki, nakładanie żelu do poprawki. ^^ Odpowiadając na Twoje ostatnie pytanie: Paznokci nie da się 'utwardzić na maxa, żeby długo się trzymały'. Tu wszystko wplywa na to, jak długo paznokiec się trzyma. Od matowienia, przez odtłuszczanie i nakładanie żelu, do opracowania i nabłyszczania. Jeżeli zrobisz to byle jak to nie będzie różnicy czy paznokieć będzie utwardzany w lampie 3 minuty, czy 30 minut - i tak odpadnie, i tak odpadnie. I najważniejsze - pomyśl o kursie. ![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
ja ekspertem nie jestem, tzn. nie wykonuję paznokci tylko jestem klientką
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Nie matuje sie zelu w trakcie pracy, do konca dnia mozesz nakladac i matowic... po co tak???
2 zdjecie no coz PRAKTYKA CZYNI MISTRZA... moze byc pomyslala o jakims kursie ? czy chcesz to robic zawodowo/zarobkowo czy tylko hobby ?? mozesz zaczac od paznokci na stopach co bys mogla cwiczyc reke.. i ja robie tak.... 1.Pilowanie 2.matowienie/skorki 3.odtluszczacz 4.primer 5.zel (cienka warstwa przy skorkach) od polowy wiecej i budowa paznokcia 6.jak wyzej + ozdoby 7.przemycie masy 8.matowienie 9.nalozenie zelu nablyszczajacego to paznokcie bez bialej koncowki... ja np robie biala na inny sposob w pudrze akrylowym. pocwicz troche ![]() ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- ah miedzy jedna warstwa zelu, a druga nie przemywamy masy, ani nie pilujemy!! dopiero na sam koniec... po nalozeniu zelu normalnie utwardzam w lampie (ja mam akurat zel 60 sek) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Ja kupiłam zestaw do żelu w sumie po to by sobie malować, już kilku znajomym założyłam bo im się spodobały . Wiadomo,
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
szczerze mówiąc to jak na dwa dni praktyki to tragedii aż nie wiadomo jakiej nie ma, ale linie usmiechu cwicz na tipsach zanim zaczniesz robic na paznokciach bo wydaje sie ze na promilach je robiłaś ( tylko sie nie obrażaj, żartuję trochę
![]() jeśli masz zapał to ćwicz ![]() mała podpowiedź dla ciebie,to szukaj tutaj na forum wskazówek i nie rób od razu całej ręki a cwicz na jednym pazurku az do skutku, a dopiero potem całe dłonie Powodzenia ![]() ![]()
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
a To tak na szybko przed imprezą :P krytykujcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Biały tips - no ok, na poczatek zeby usmiech byl równy
ale zdaje sie ze ten tips za duzy, ewentualnie za mało masy na bokach i nie pokryło tipsa ogólnie to za malo masy wszedzie na tych pazurkach, czyli ewidentny brak krzywe c, acha, zacznij od kształtu, rób prostokąt a nie zaokrąglony prostokąt i od razu zobaczysz ze paznokcie wygladają lepiej a przy robieniu krzywej c bedzie troche łatwiej ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:38.