|
|||||||
| Notka |
|
| Nauka języków obcych - kącik językowy Nauka języków obcych - kącik językowy, to miejsce wymiany informacji o kursach, podręcznikach, materiałach i ciekawostkach językowych. Dołącz. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra szkoła językowa w LUBLINIE
No właśnie tak jak w temacie, jaką polecacie szkołę językową w Lublinie Która przygotowuję do certyfikatów itd.. i nie jest zbytnio droga
Proszę o odp. Ewentualnie może być jeszcze Białystok lub Warszawa. Bo jeszcze nie wiem do którego miasta pójdę na studia Ale najbardziej interesuje mnie Lublin.....
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dobra szkoła językowa w LUBLINIE
Hmm.. Ja teraz chodzę do metodystów - jestem zadowolona (zwłaszcza jak zmienili nam nauczyciela w tym semestrze). Słyszałam też, że b.dobry jest Linguaton (wybieram się tam na rozmowę w maju).
edit: cena u metodystów zależy od: poziomu na którym jesteś oraz godzin w których uczęszczasz na zajęcia. ale cena nie przekracza 700 zł za semestr. Zajęcia 2 x w tygodniu; po 1h 50 min (w tym 10-minutowa przerwa) |
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
a ja w te wakacje kupiłam groupon na kurs wakacyjny w szkole intercaine i było strasznie fajnie
zajęcia mieliśmy z Arkiem, generalnie spodziewałam się czegoś gorszego, bo nigdy wcześniej nie słyszałam o tej szkole. ale byłam bardzo pozytywnie zaskoczona. teraz od października bede chodizć na kurs ogólny, bo mi żadne certyfikaty nie potrzebne,. a byłam też na kursie wakacyjnym w multilingua, też z groupona kupiłam. szczerze mówiąc - porażka. więcej gramatyki niż czegokolwiek innego... i lektorka jakaś taka niemrawa :/ gneralnie polecam intercaine z czystym sercem
Edytowane przez apocalyptic_love Czas edycji: 2012-09-12 o 00:28 |
|
|
|
|
#4 | |
|
Raczkowanie
|
Ja szczerze mówiąc nie polecam metodystów, moim zdaniem ta szkoła jest nieźle przereklamowana. Byłam tam 1 semestr i zrezygnowałam, co prawda na początku miałam beznadziejna lektorkę u której zajęcia były straszną stratą czasu(już o pieniądzach nie wspomnę), a po zmianie grupy było już lepiej, ale mimo wszystko nie podobają mi się metody ich nauki. Cały czas wałkuje się słownictwo i gramatykę, prawie wcale nie ma mówienia, raptem 2 czy 3 wypracowania w ciągu całego semestru. Mnie przed wyborem tej szkoły najbardziej skusiły te "zajęcia z native speakerem", które odbywają się raz na 3 tygodnie, ja akurat miałam tylko 3 takie zajęcia, więc sorry, ale to "trochę" za mało. Jeśli chcesz robić jakieś certyfikaty to może poszukaj informacji o szkole profil lingua, mój kolega tam był i jest megazadowolony, z tego co mi mówił naucza się tam w dość niekonwencjonalny sposób.
---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Cytat:
cena kursu normalnego - 770 zł (na raty 820) cena kursu fce/cae/cpe - 810 zł (na raty 860) http://www.metodysci.com.pl/index.ph...82013e795a7010 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Nauka języków obcych - kącik językowy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:07.

Proszę o odp. Ewentualnie może być jeszcze Białystok lub Warszawa. Bo jeszcze nie wiem do którego miasta pójdę na studia
Ale najbardziej interesuje mnie Lublin.....

zajęcia mieliśmy z Arkiem, generalnie spodziewałam się czegoś gorszego, bo nigdy wcześniej nie słyszałam o tej szkole. ale byłam bardzo pozytywnie zaskoczona. teraz od października bede chodizć na kurs ogólny, bo mi żadne certyfikaty nie potrzebne,. a byłam też na kursie wakacyjnym w multilingua, też z groupona kupiłam. szczerze mówiąc - porażka. więcej gramatyki niż czegokolwiek innego... i lektorka jakaś taka niemrawa :/ gneralnie polecam intercaine z czystym sercem