|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() zabieg oczyszczania twarzy
Chce sie wybrac do kosmetyczki na zabieg oczyszczania cery, mam byc w sobote wiec tu moje pytanie. Po tym zabiegu ile bede musiał czekac na znikniecie zaczerwień na mojej twarzy??? Czy do 1 wrzesnia beda jakies rezultaty i czy nie bedzie tego zaczerwienienia ??????
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Prosze O Porade
hmmm to zalezy jakie masz problemy z cera jak bardzo zaawansowane masz zmiany tradzikowe czy tam chrostki... ja chodze regularnie i znikaja mi po tyg. ale uzywam w celu szybszego gojenia sie masci termontiol i robie czeste parowki z rumianku ktore sluza mi w szybszym gojeniu sie. pozdr.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
zależy na kogo trafisz- kosmetyczki różnią sie umiejętnościami.
rozsądniej byłoby wybrać mniej inwazyjny zabieg niż klasyczne oczyszczanie mechaniczne,np. peeling ultradźwiękami (kawitacyjny) lub mikrodermbrazję- nie działają tak "dogłębnie" ale nie będziesz mieć potem np. ropnych krost. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
![]()
Zależy to od kosmetyczki i twojej cery. Ja trafiłam do bardzo niedoświadczonej kosmetyczki. A zaczerwienienia i podrażnienia utrzymywały się przez ponad tydzień...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Ja bym nie ryzykowała. Tym bardziej że facetowi jednak trudniej ukryć wszelkie niedoskonałości - kobita sie wymaluje i powiedzmy ze jakos jej to ujdzie. Rowniez polecam zabiegi mniej inwazyjne, np. ultradzwieki, kwasy. Albo wybierz termin w ktorym bedziesz mial spokojnie tydzien do przesiedzenia w domu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Hmmmmm.... Chyba już widziałam gdzieś podobny post...
![]() Wszystko zależy od stanu twojej cery, od kondycji skóry... Jedna cera lepiej znosi takie oczyszczanie i szybko wraca do dobrej formy, inna gorzej. Mi to zajęło ponad tydzień... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
wiem, czepiam sie, ale juz po raz kolejny widze wyraz "chrostki" zamiast "krostki", czy to jakis regionalizm?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
"wiem, czepiam sie, ale juz po raz kolejny widze wyraz "chrostki" zamiast "krostki", czy to jakis regionalizm?"
pewnie jakieś urozmaicenie ![]() Ale ja mam pytanie z całkiem innej beczki... http://www.wizaz.pl/forum/showthread...710#post624710 Po co zakładać drugi prawie identyczny post??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
PONIEWAZ NIKT MI NIE ODPOWIADA DOSADNIE NA MOJE PYTANIE
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
hejka ja mialam taki zabieg
![]() cą takze nie martw sie.moja kosmetyczka po zabie gu zrobila mi nawet makijaz zebym nie musiala sie chowac na ulicy heheh ale nie bylo az tak zle. powodzenia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
![]()
Ja ogólnie nie polecam tego typu zabiegów. Boli choler..., wygląda się po tym koszmarnie, no i jeszcze kasa stracona
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:14.