UWAGA! Oszuści telewizji satelitarnych!!! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-08-07, 13:06   #1
visionAM
Zakorzenienie

UWAGA! Oszuści telewizji satelitarnych!!!

Wątek ku przestrodze, zwłaszcza dla naszych rodziców/dziadków.
Otóż za jakiś czas ma być oficjalne połączenie telewizji satelitarnej "N" z Cyfrą Plus. Oszuści wykorzystują ten moment i chodzą po domach (zwłaszcza do starszych ludzi) gdzie jest założona Cyfra+ i informują, że telewizje się łączą, proponują "lepszy" abonament w innej cenie plus wszelkie inne usługi, np. założenie podpięcia na dwa dekodery za 199zł (podczas gdy klient Cyfry+ może mieć tą samą usługę za 20 lub 25zł miesięcznie i bez żadnych dodatkowych kosztów...).

Do czego zmierzam - telewizja "N" w żaden sposób nie przenosi umowy z Cyfry do siebie! To jest kłamstwo i oszustwo, bo takiej możliwości NIE MA! Klient zgadzając się na umowę z "N" będzie musiał płacić dwa abonamenty! Przestrzegajcie dziadków, rodziców itp. przed tymi domokrążcami.

Jeśli ktoś zawarł taką umowę z "N", może od niej odstąpić w ciągu 10 dni od jej zawarcia, ponieważ umowa została zawarta poza lokalem firmy. Pismo o odstąpieniu należy wysłać listem poleconym na krakowski adres siedziby telewizji "N".

Wątek ku przestrodze przed domokrążcami i innymi dziwnymi ludźmi oszukującymi przeważnie starsze osoby. Swoją drogą zawsze mnie zastanawiało jakim ***** (wstaw odpowiednie słowo) trzeba być aby wciskać takie coś ludziom
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-07, 13:27   #2
kennedy
Zakorzenienie

Dot.: UWAGA! Oszuści telewizji satelitarnych!!!

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Wątek ku przestrodze, zwłaszcza dla naszych rodziców/dziadków.
Otóż za jakiś czas ma być oficjalne połączenie telewizji satelitarnej "N" z Cyfrą Plus. Oszuści wykorzystują ten moment i chodzą po domach (zwłaszcza do starszych ludzi) gdzie jest założona Cyfra+ i informują, że telewizje się łączą, proponują "lepszy" abonament w innej cenie plus wszelkie inne usługi, np. założenie podpięcia na dwa dekodery za 199zł (podczas gdy klient Cyfry+ może mieć tą samą usługę za 20 lub 25zł miesięcznie i bez żadnych dodatkowych kosztów...).

Do czego zmierzam - telewizja "N" w żaden sposób nie przenosi umowy z Cyfry do siebie! To jest kłamstwo i oszustwo, bo takiej możliwości NIE MA! Klient zgadzając się na umowę z "N" będzie musiał płacić dwa abonamenty! Przestrzegajcie dziadków, rodziców itp. przed tymi domokrążcami.

Jeśli ktoś zawarł taką umowę z "N", może od niej odstąpić w ciągu 10 dni od jej zawarcia, ponieważ umowa została zawarta poza lokalem firmy. Pismo o odstąpieniu należy wysłać listem poleconym na krakowski adres siedziby telewizji "N".

Wątek ku przestrodze przed domokrążcami i innymi dziwnymi ludźmi oszukującymi przeważnie starsze osoby. Swoją drogą zawsze mnie zastanawiało jakim ***** (wstaw odpowiednie słowo) trzeba być aby wciskać takie coś ludziom
dobrze ze o tym piszesz moze dziewczyny przekaza swoim dziadkom/rodzicom
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-07, 13:41   #3
alkaxy
biegam dla Zabawy

W ogóle Ci chodzący po domach z telewizją satelitarną strasznie ściemniają straszym ludziom. Mojej babci uparcie podają zawsze kwotę za abonament bez vatu. Już nie mówiąc, że już 2 lata temu wmawiali, że naziemnej już za chwile nie będzie i jeżeli babcia chce mieć jakikolwiek program to musi szybko podpisać umowę z nimi.
alkaxy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-07, 13:48   #4
visionAM
Zakorzenienie

Ja pracuję w C+ i był u mnie dzisiaj rano mężczyzna na oko lat 75-80, ze łzami w oczach przyszedł, że żona wczoraj podpisała umowę z "Nką" i co teraz ma robić i żebym mu wszystko wytłumaczyła. Zrobiło mi się go tak strasznie żal... i jednocześnie miałam ochotę udusić faceta, który wcisnął taką umowę tej kobiecie
Stary 2012-08-07, 14:09   #5
Krystaliczne szczescie
Zadomowienie

No niestety moja sąsiadka (starsza kobieta) właśnie w ten sposób została oszukana... Jej powiedzieli jeszcze,że zapłaci za dekoder ok. 200 zł czy iluś tam i nie będzie musiała już opłacać co miesiąc telewizji z racji tego,że jest osobą starszą. Pani uwierzyła, a teraz płaci co miesiąc 50 zł chyba. No ale jest to starsza kobieta, ona nie miała pojęcia o niczym. Szkoda mi jej trochę.
na wizażu od 2009r...
Krystaliczne szczescie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-07, 14:12   #6
visionAM
Zakorzenienie

Ten Pan co był u mnie na szczęście mnie posłuchał i pomogłam mu to odkręcić.
Ale właśnie zaskakujące jest jak ludzie potrafią bez mrugnięcia okiem oszukac takie starsze osoby... mi się to nie mieści w głowie :/
Stary 2012-08-07, 14:52   #7
Vivienne
... choć nie Westwood

Mnie to nie dziwi. To nie są odosobnione przypadki, to są PLAGI, nie tylko przy telewziji, ale wszelkich usługach telekomunikacyjnych. Pracuję przy reklamacjach i to jest przerażające ilu przedstawicieli kantuje, żeby wcisnąć umowę. Ale prawda jest taka, że ludzie w ogóle nie czytają co podpisują i wierzą we wszystko i sama nie wiem czy to nie jest jeszcze straszniejsze od tych PH...

Od siebie dodam: informujcie swoje babcie, dziadków i rodziców, uczulajcie ich, jak im cos zaproponują szukajcie warunków promocji w internecie, niech dzwonią na infolinię, by się zapoznać z opłatami i w razie czego zdążyć odstąpić.

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-08-07, 14:59   #8
kennedy
Zakorzenienie

tak samo jest z telefonami. internetem. probuja robic ludziom wode z mozgu.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-07, 15:07   #9
Suvia
Zakorzenienie

ktoś z Tele 2 swego czasu wcisnął mojej mamie drugi (!!!) abonament (bo faktycznie przez pewien czas przychodziły dwa rachunki, z tego samego telefonu) mówiąc jej że przychodzi z TP, z umową. Po prostu. Bylo to w w stylu: wysłali mnie z TP i "trzeba podpisać tę umowę". Odkręcanie tego trwało dłuuugo

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-07, 16:01   #10
BlueRoses
Rozeznanie

Powiedzcie mi jak dziecku bo nie rozumiem, jeśli mam tv N a ona sie polączy z Cyfrą+ to co z moją umową ? Zostanie jak jest i bedę dalej płacić tak jak płacę ?
ze nie zasługujesz na mnie, kiedy jestem najlepsza. ”
- Marilyn Monroe 
BlueRoses jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-07, 16:12   #11
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlueRoses Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi jak dziecku bo nie rozumiem, jeśli mam tv N a ona sie polączy z Cyfrą+ to co z moją umową ? Zostanie jak jest i bedę dalej płacić tak jak płacę ?
Minie jeszcze sporo miesięcy zanim do tego dojdzie, więc nie masz się co martwić na zapas
Po prostu zjednoczą się w jedną firmę, zmienią nazwę. Najprawdopodobniej będziesz mieć taką ofertę jaką masz, ewentualnie zmieni się ona minimalnie. O zmianach klienci na pewno będą informowani i także na pewno będzie istniało prawo odstąpienia od umowy, bo zmieni się regulamin korzystania z usług. A jeśli regulamin ulega zmianie, Tobie się nowy nie podoba, to możesz odstąpić od umowy bez ponoszenia żadnych kosztów w ciągu 14 dni od otrzymania informacji o zmianie regulaminu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-08, 12:34   #12
alkaxy
biegam dla Zabawy

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
Mnie to nie dziwi. To nie są odosobnione przypadki, to są PLAGI, nie tylko przy telewziji, ale wszelkich usługach telekomunikacyjnych. Pracuję przy reklamacjach i to jest przerażające ilu przedstawicieli kantuje, żeby wcisnąć umowę. Ale prawda jest taka, że ludzie w ogóle nie czytają co podpisują i wierzą we wszystko i sama nie wiem czy to nie jest jeszcze straszniejsze od tych PH...

Od siebie dodam: informujcie swoje babcie, dziadków i rodziców, uczulajcie ich, jak im cos zaproponują szukajcie warunków promocji w internecie, niech dzwonią na infolinię, by się zapoznać z opłatami i w razie czego zdążyć odstąpić.
Tak, masz racje. To co podałam z ceną i vatem to też w sumie jest kwestia doczytania. Większość PH po prostu nie mówi całej prawdy, a strasze osoby nie doczytują. Ale mimo wszystko to jest żerowanie na osobach straszych, które potrafią być łatwowierne.
Najlepiej nic nie podpisywać pochopnie, nie zgadzać sie na nic w rozmowie telefonicznej, tylko zawsze czytać pełny regulamin.
alkaxy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-08, 13:19   #13
Nikczemny
Przyczajenie

Ja tylko czekam aż wyłączą telewizję naziemną i oszuści zaczną latać(o ile już tego nie robią) i wciskać ludziom przeróżne umowy. Swoją drogą to zawsze mnie zastanawia - żyją tacy ludzie po 60+ lat na świecie, a wierzą obcym jakby się wczoraj urodzili...
Stary 2012-08-08, 13:46   #14
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
Napisane przez alkaxy Pokaż wiadomość
Większość PH po prostu nie mówi całej prawdy, a strasze osoby nie doczytują. Ale mimo wszystko to jest żerowanie na osobach straszych, które potrafią być łatwowierne.
Oczywiście, tak to zwykle bywa, a ludzie nie dopytają i jest zonk. Ale mnóstwo jest ludzi typu: "przyszedł jakis pan, długo namawiał, to co miałam zrobić, podpisałam". Naprawdę MNÓSTWO...

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości