|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Jak przesunąć termin miesiączki?
Witam .. mam pewien problem..otóż wychodzę za mąż za 11dni..planowo miesiączkę miałam dostać 3dni temu. Nie pojawiła się i boję się ze moge okresu dostać w dniu ślubu... słyszałam o tym że można opóźnić poprzez tabletki anty o ile się je zażywa wcześniej.. ale ja nie stosuje tabletek.. proszę doradźcie co mogę zrobić ?? Pozdrawiam..
![]() Edytowane przez Madziulana913 Czas edycji: 2012-07-31 o 19:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak przesunąć termin miesiączki?
Po pierwsze to masz jeszcze 11 dni - możesz w tym czasie dostać okres
![]() ![]() Po drugie, branie tabletek nagle w połowie cyklu jest bez sensu i raczej doprowadzi do dziwnych plamień, złego samopoczucia i tym podobnych cyrków, więc ta opcja jest raczej kiepska Po trzecie - są leki z samym progesteronem które służą właśnie do przesuwania okresu- ale tak czy siak musisz iść do ginekologa żeby Ci an nie receptę dał Po czwarte - ciąża wykluczona rozumiem?
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Teraz to - za przeproszeniem - jesteś w czarnej dupie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Ciążą .. to było moje pierwsze skojarzenie.. ale wyliczajac dni plodne to nie bylo szans na zajscie... bardziej przez stres myśle.. ale na wszelki wypadek odczekam 7dni i zrobie test.. a to by byla niespodzianka ..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Jeśli zabezpieczacie się tylko poprzez "wyliczanie dni płodnych", to ciąża jest bardzo prawdopodobna. Zrób test. Nie musisz czekać 7 dni, skoro termin miesiączki już minął.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Okresu na pewno nie dostałaś z nerwów. Ja jak się czymś denerwuję okres zawsze mi się spóźnia. Potem mam moment kiedy "oddycham z ulgą" bo stresująca sytuacja minęła i dostaje okres (nawet w ten sam dzień)
Płacz też pomaga, popłacz sobie ze szczęścia, to odpręża organizm. Trzymając okres możesz być tylko wzdęta, a w końcu to Twój ślub ![]() Daj znać jak to poszło. I gratulacje! ![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;35654710]Jeśli zabezpieczacie się tylko poprzez "wyliczanie dni płodnych", to ciąża jest bardzo prawdopodobna. Zrób test. Nie musisz czekać 7 dni, skoro termin miesiączki już minął.[/QUOTE]
Zależy jakie wyliczanie - jak NPR i samoobserwacje to wcale nie jest prawdopodobne, ale jak jakieś internetowe kalkulatory itp. to jest ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Już po wszystkim
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:08.