|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Przeterminowany test ciążowy
Hej, piszę na tym forum pierwszy raz, przeszukałam wątki i nie znalazłam odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie.
Mianowicie chodzi o test ciążowy następującego typu: http://www.amil.com.pl/?id=2&mod=&tpl=&_action= Przeleżał trochę w szufladzie, bo nie było potrzeby go używać ale od jakiegoś czasu jestem już mężatką i.. w tym miesiącu zaczął mi się spóźniać okres. Tak więc zrobiłam ten test i wyszedł w 100% negatywny, ale po chwili spojrzałam na pudełko i data ważności testu upłynęła w 11/2011 czyli 10 miesięcy temu. ![]() Oczywiście napisane jest na instrukcji, żeby nie stosować PO upłynięciu daty ważności, ale tak samo jest czasem w przypadku wielu rzeczy np przypraw, które mimo, ze rok już niby nie nadają się do użycia, to nadal można je spokojnie spożywać tak naprawdę. Czy ta data ważności mogła mieć decydujący wpływ na negatywny wynik testu? Powiem szczerze, że jest realna możliwość, że ciąża może być wedle kalendarzyka a okresu nie ma już 3 dzien po terminie, a cykle miewałam w miarę regularne +/- 2 dni. Wiem, że nikt mi nie zdiagnozuje ciąży albo jej braku przez Internet ale pytanie tyczy się testów przeterminowanych, stosowałyście? Z jakim skutkiem? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Przeterminowany test ciążowy
Pewnie, że może być nieważny/wadliwy, jak też po prostu owulacja później była, jesteś w ciąży ale za wcześnie na sikany test.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
może być wadliwy, jest już przeterminowany o 10 miesięcy. Poczekaj jeszcze 2 dni i kup nowy test
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
taniej i pewniej będzie zrobić badanie krwi
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
No właśnie jeszcze parę dni chcę poczekać...Nie chcę się napalać bez sensu. Nie wiem, czy od wmawiania sobie nie spóźnia mi się @. Staram się nie, ale wiecie, jakie to trudne. Jak do jutra nie będzie @ to kupię nowy test i zrobię. Byłam ciekawa, jak wiarygodny może być taki test po terminie ważności i może czy ktoś miał doświadczenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
ja bym po prostu kupiła nowy test i już.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
ja tez kupiłabym nowy i zrobiłabym za kilka dni. Po sprawie.
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
No ja to wiem i tak zrobię. Pytanie było, czy orientujecie się na ile on moze byc wiarygodny. Kupno nowego i sprawdzenie raz jeszcze to przecież oczywista oczywistość, ale pomyślałam, ze może ktos kiedyś robił przeterminowany i byłąm ciekawa, czy wynik pokrył się czy nie z rzeczywistością. Dzieki i tak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Zrób kolejny nowy test i daj znać jak wyszedł
![]()
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
A wyszła na teście kreska kontrolna, tzn. ta jedna kreska potwierdzająca, że test działa? Na ekraniku nie było żadnych zalań, plam itp.?
Test mimo przekroczenia daty ważności mógł wyjść prawidłowo, ale możliwe, że było za wcześnie na jego zrobienie i dlatego był negatywny. Odczekaj parę dni i zrób nowy. Trzymam kciuki! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Pewniej na pewno ale [w moim mieście] na pewno nie taniej.
Test ciążowy w aptece kosztuje 5 zł a badanie hCG 40 zł
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Co to jest 40 złotych w porównaniu do kilkuset wydawanych miesięcznie na pieluszki,ciuszki itd
![]() Robiłam betę żeby mieć pewność,jak rośnie tzn że płód prawidłowo się rozwija-test nam tego nie pokaże. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:51.