![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Odchudzanie od dziś. Szukam kompana!!!
Witam wszystkich czytajacych moj watek. Mam 23 lata, w tym roku skonczylam studia magisterskie i czas na wziecie sie za siebie, juz nawet chlopak daje mi do zrozumienia ze troche mi ostatnio uroslo to i tamto
![]()
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie od dziś. Szukam kompana!!!
Witaj ja co prawda należe do innego wątku ale mogę i Tobie potowarzyszyć
![]() może napisz jaki masz plan na to odchudzanie będzie łatwiej jak ustalisz sobie jakiś cel i w jaki sposób chcesz do niego dążyć ![]()
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Oooo...widze ze tobie do celu niewiele zostalo
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
hej
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
dokładnie a i coś doradzimy jeśli będzie potrzeba, podzielimy sie wiedzą i doświadczeniami
![]()
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Heej, też w to wchodzę ,mam 19 lat i zaczynam od października studiować dietetykę na WUMie ,chcę wyglądać lepiej i zgubić 6 kg, problem w tym,że już teraz prowadzę bardzo zdrowy styl życia,ale dam radę , dieta i ćwidzenia i za 2 miesiące będę laska! wiem,bo juz miałam to co chciałam,ale w czasie matur przytyłam... mocno. Jestem z Tobą!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
no to razem damy rade
![]()
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
a ja raczej już nie do szkoły( przynajmniej narazie) ale do pracy chiałabym wygladać lepiej....chociaż przede wszystkim chcę to zrobić do siebie i pokazać sobie ze umiem zmienić swoje złe nawyki i wygladać oraz czuć się świetnie...mieć przyjemność z tego ze uprawiam jakiś sport zamiast znów siedzieć sama w wolnej chwili przed tv czy kompem i zjadać jak nie słodycze to inne rzeczy w dużych ilościach..tym bardziej ze mój brzuch na którym wszytko się zbiera to mój kompleks nr1...
no to o mni już mniej więcej coś wiecie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Cześć, również dołączam się do Was
![]() ![]() W moim otoczeniu jest dużo dziewczyn, które przesadnie odchudzają się - pomimo tego, że już teraz są chude, to nadal odmawiają sobie jedzenia, a najczęściej robią wymówki, wybrzydzają.. Naprawdę dziwię się ich rodzicom, że jeszcze tego nie zauważyli, bądź bagatelizują sprawę.. No, ale! Postanowiłam sobie: Żadne diety - po prostu czas zmienić nawyki żywieniowe. 1) Słodycze... Od najmłodszych lat. Miłość do nich odziedziczyłam po tacie. Z tym wyjątkiem, że on może zjeść wszystko co jest w lodówce i nie przytyje nawet 0,5kg! W przeciwieństwie do mnie ![]() 2) Ilość i jakość posiłków. Więcej wolnego czasu = częstsze zaglądanie do kuchni (częstsze niż 5-6 razy..), jedzenie wieczorami, liche śniadania a obfite kolacje... 3) Ruch. Nie zawsze jest czas, ochota, pogoda, humor... Nie jestem osobą systematyczną, nie mam też niestety silnej woli, jednak lubię aktywność fizyczną - siatkówka, rolki, bieganie, rower, spacering ![]() Mam nadzieję, że zdrowe odżywianie + codzienna aktywność fizyczna pomoże mi zrzucić 1kg na tydzień, a dodatkowe ćwiczenia wyrzeźbią mi ładnie mięśnie brzucha i nóg i pod koniec wakacji będę mogła pochwalić się wymarzoną sylwetką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Super plany Soniabravo! Na pewno Ci się uda,bo jeśli jesteś młoda,a z postu wnioskuję ,że tak to pójdzie Ci to jeszcze szybciej.
2 lata temu się odchudzałam,jadłam prawie wszystko ,tylko od 3 lat nie jem masła ,wtedy nie jadłam produktów niepełnoziarnistych ,więcej białka, zrezygnowałam z żółtego sera, dużo wody ,zielonej i czerwonej herbaty i w 3 miesiące ( niecałe) schudłam 15kg! Tylko dołączyłam do tego ruch, codziennie 50 minut cardio w postaci rowerka stacjonarnego ( interwały) , od czasu do czasu płyta dvd z aerobikiem i codzienne rozciąganie. Raz lub 2 razy tyg robiłam sobie wolne ( różne wyjazdy lub po prostu gorszy dzień) Ja już jestem po śniadaniu : dwa grube plastry świeżego ananasa , zielona herbata i jajecznica z dwóch jaj z dużą ilością pieczarek ,szynki i mozzarelli ,ppycha! ![]() Edytowane przez Karolinasdz Czas edycji: 2012-07-29 o 06:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
No, ale! Postanowiłam sobie:
Żadne diety - po prostu czas zmienić nawyki żywieniowe. 1) Słodycze... Od najmłodszych lat. Miłość do nich odziedziczyłam po tacie. Z tym wyjątkiem, że on może zjeść wszystko co jest w lodówce i nie przytyje nawet 0,5kg! W przeciwieństwie do mnie ![]() 2) Ilość i jakość posiłków. Więcej wolnego czasu = częstsze zaglądanie do kuchni (częstsze niż 5-6 razy..), jedzenie wieczorami, liche śniadania a obfite kolacje... 3) Ruch. Nie zawsze jest czas, ochota, pogoda, humor... Nie jestem osobą systematyczną, nie mam też niestety silnej woli, jednak lubię aktywność fizyczną - siatkówka, rolki, bieganie, rower, spacering ![]() Soniabravo mam dosłownie to samo ![]() ![]() ![]() ja też juz po śniadaniu- chlebek graham + szynka drobiowa( moja ulubiona) i pomidorki swojskie ![]() ![]() a no i leci mi 6 dzień bez słodycza ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
ja niestety wczoraj się skusiłam na batona, ale nie popadam w paranoje zdrowe odżywianie to i baton raz na jakiś czas się może wkraść
![]() ![]() dziś jestem ostatni dzień w pracy więc od jutra wracaja normalne treningi bo po 11 godzinach pracy nie zawsze niesttey miałam ochote biegac jeszcze ....
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() ![]()
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
a to witamy serdecznie
![]() opowiedz coś o sobie jak dązysz do celu ? ![]() ja niestety jestem w fazie stagnacji ;(( aby długo nie trwała i nie mogę się doczekac kiedy przekrocze magiczną 60;p
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Staram się jeść 4-5 posiłków dziennie. Jem raczej wszystko, ale w rozsądnych ilościach. I jak na razie to się sprawdza, bo schudłam już 6kg. Odchudzam się jakoś od początku maja, z małymi przerwami :P Dodatkowo ćwiczę: rowerek stacjonarny, twister, ćwiczenia z Mel B. No i mam dużo fizycznych zajęć w domu.
Uwielbiam słodycze i fast foody. Właśnie przez to wyglądam tak jak wyglądam. Wrrr. Aaa, no i mam 167cm wzrostu ![]() Już kiedyś pisałam tu na forum, jakoś w tamtym roku. Ale potrwało to jakiś tydzień i moja motywacja się skończyła. Oby teraz było lepiej ![]()
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wcześniej też byłam na diecie, ćwiczyłam i były tego ogromne efekty , jednak potem zaczęła się szkoła i zaniedbałam się porządnie... ![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Nightxx93 cieszę się, że nie tylko ja tak mam ![]() ![]() 6 dni bez słodyczy? W moim przypadku to chyba niemożliwe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Teraz będzie na pewno lepiej bo jesteśmy my
![]() ![]() ja tez jestem za tym że zdrowe odżywianie , zdrowym odżywianiem ale nie popadajmy właśnie jak koleżanka powiedziała w paranoję że raz na jakiś czas nie zjeść kawałka pizzy z przyjaciółmi czy batona na mieście, albo teraz lodów....w końcu chodzi o to by robić to rzadziej niż teraz- wtedy gdy czuje się potrzebę i zachować umiar....przecież zmiana odżywiania i swojego stylu życia to nie jest tylko 3 miesiące i się wraca , tylko już do końca życia..jak najdłużej ![]() mam nadzieję że uda mi się dziś wybrać na jakiś spacer lub rowerek ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Zgadzam się, raz na jakiś czas możemy pozwolić sobie na coś słodkiego, musimy po prostu umieć zachować umiar, a nie napadać na lodówkę i jeść wszystko co popadnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Soniabravo dużo razy juz próbowałam tatę namówić..nawet sama go odchudzić...ale to przede wszystkim on musi chcieć a z tego co widzę wogle się tym nie przejmuje..a ja nie mam siły sie nerwować już i tym samym zajadać ten " nie mój " trochę problem...przyjdzie czas ze sam zobaczy ze w życiu są lepszy rzeczy do robienia niz leżenie i oglądanie tv, oraz jedzenie.....no ale nie bedziemy tu o moim tacie juz nawijać....
Soniu uwierz że da sie wytrzymać bez słodyczy tyle dni...grunt to robić to po kroku i zmotywować sie w głowie.....zacząć a np jeśli po 2 dniach bedziesz miała smaka na lody to je zjeść a póżniej znów zaczynać i wydłużać ten czas....ja sama jeśli np widzę ze mój brat wcina jakieś ciastka albo mam je przed sobą to zastanawiam sie czy naprawdę tego potrzebuję , czy to tylko oczy widzą i maja na to smak.... wiesz "czego oczy nie widzą tego sercu nie żal" ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- no tak ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
dokładnie a lody czekoladowe podobno dobre na odchudzanie;p nie dośc że ochłodza organizm to czekolada wytwarza hormon szczęścia a szczęście czyli mniej strestu który pwooduje odkładanie tłuszczu;p wszystko dobre jak w odpowiedniej ilości proste
![]()
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Merry94 świetnie to podsumowałaś
![]() a zatem dużo sie mówi o tym ze powinno sie zrobić taki 1 dzień w tygodniu w którym zje sie coś słodkiego ![]() ja osobiście czuję ze tym dniem będzie niedziela ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
też sobie niedziele wymyśliłam. bo to zawsze rodzinka wdomu czy goście sie trafia, imprezka i coś kusi a tak to bez wyrzutów sumienia można ciasteczko łyknać;p
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
Witam,
ja nie wiem czy sie nadaję aby się podłączyć. Przy wzroście 169cm ważę 49 kg....nie odchudzam sie , a jedynie odżywiam w sposób aby nie przytyc. od dwoch lat trzymam wagę, a ważyłam 65 kg ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
no dokładnie
![]() ![]() więc mi się hormon szczęścia już podniósł po kawałku lodów śmietankowo- czekoladowych ![]() powiem wam tak to mi sie podoba 6 dni w tygodniu nic a w niedziele ( ten 7 dzień) coś sobie zasmakować ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
to taka nagroda po całym tygodniu
![]() ![]()
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
Hej, ja również chciałabym się odchudzić z wami
![]() Kiedyś ważyłam 68 kg, ale właśnie na wizażu udało mi się schudnąć do 61, to było jakieś dwa lata temu Teraz moja waga ciągle się waha między 62 a 64. Nie wychodzi mi jakoś odchudzanie, więc postanowiłam wrócić do dawnej wizażowej metody i osiągnąć w końcu 59 kg. Prawie codziennie ćwiczę, ostatnio z E. Chodakowską, ale moja dieta wygląda kiepsko ![]() Aktualnie ważę 63 kg, przy 173 cm wzrostu. Cztery kg do schudnięcia to tak mało, więc nie wiem czemu tak się użalam nad sobą, jak się przyłożę to do września uda mi się ich pozbyć bez drastycznych środków ![]() Mój cel - schudnąć 4 kg do września.
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
ichii witaj! mamy podobne wymiary i cel ja waże 61 kg i wzrost 172 cm a chce ważyć 58 kg
![]() mam problem przekrożyć granice 60 kg.... mozę w końcu z Wami mi sie uda;p
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Założycielkę Merry94 zagadałyśmy haha
![]() czy ja wiem czy nagroda...traktuje niedziele jak dzień w którym sobie mogę pozwolić ale jeśli nie mam np jakiejs imprezy to będę sie cieszyć jeśli i tego dnia uda mi sie wytrzymać...to jest taki dzień awaryjny ![]() jak tak was słucham dziewczyny to ja przy was jakaś godzilla jestem hehe ![]() tylko teraz jestem bardziej ostrożna bo 6 lat temu tak sie chciałam odchudzić idąc do gimnazjum ze w ciagu wakacji naprawdę to wszystko schudłam..nie wiem czy to było 10 kg czy ile ale potem szybko wróciło i wpedziło mnie w kilka chorób...zatem patrząc na tamte czasy terażniejszym okiem to juz nie była dieta z mojej strony ale głodówka bardziej i wieczne ćwiczenia...bieganie rano i wieczorem , ćwiczenia 3 razy w ciągu dnia itd.... teraz wole być ostrożna |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
oj dobrze, że teraz wiesz jak trzeba zdrowo i mądrze chudnąć aby efekty były dłużej widoczne
![]() takie to moje postanowienie ![]()
![]() |
#30 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ćwiczenia już zrobiłam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:44.