![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Mam kota na punkcie kota!W światowym dniu kota ![]() zakładam wątek dla osób, które opowieściami o swoich pupilach "zaśmiecają" inne wątki tematyczne ![]() Zapraszam - chwalcie się, opowiadajcie. Kochamy koty w każdej postaci ![]() I kwiatek z okazji ich święta też musi być. ![]() ![]()
I i II Faza trwały w sumie 51 dni jest mnie mniej o 10 kg ![]() 22.02 Start III Faza - teoretycznie koniec ma nadejść 22.05... ![]() Ile to jeszcze dni ![]() Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86 Edytowane przez Berlinianka Czas edycji: 2010-02-17 o 20:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mam kota na punkcie kota!
Mam trójkę kotów,
6-letniego kocura imieniem Kiciuś, półroczne Helkę i Figę. ![]() Moją pupilką jest łaciatka Hesia, która traktuje mnie inaczej niż innych domowników ![]() Jedyny kot jakiego dotąd spotkałam, który przybiega jak się go woła po imieniu, bez kicikici ![]() Tylko ja ją muszę wołać, na innych nie reaguje. ![]()
I i II Faza trwały w sumie 51 dni jest mnie mniej o 10 kg ![]() 22.02 Start III Faza - teoretycznie koniec ma nadejść 22.05... ![]() Ile to jeszcze dni ![]() Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86 Edytowane przez Berlinianka Czas edycji: 2010-02-17 o 12:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
tylko ze takich wątków dla kociar jest juz kilka, po co zakładac nowy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
A tam nie ma wyszczególnień na konkretne problemy?
Tak na szybko obczajałam ![]()
I i II Faza trwały w sumie 51 dni jest mnie mniej o 10 kg ![]() 22.02 Start III Faza - teoretycznie koniec ma nadejść 22.05... ![]() Ile to jeszcze dni ![]() Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Alamig piękniś, a z tymi tulipanami boskie zdjęcie
![]()
I i II Faza trwały w sumie 51 dni jest mnie mniej o 10 kg ![]() 22.02 Start III Faza - teoretycznie koniec ma nadejść 22.05... ![]() Ile to jeszcze dni ![]() Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Tak, koty dukanek są specjalnie traktowane, bo zbyt wiele rzeczy, które jemy obecnie smakuje naszym kotom
![]() Lecę na uczelnię... obym zdała ![]() Proszę przedstawiać sierściuszki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
to ja tez sie pochwalem moim.. Mikesz. Mikuś dla wszystkich
![]() nie toleruje mojego TŻ ;] bo walcza o miejsce obok mnie w łóżku.
www.motocyklove.pl ..z miłości do motocykli ![]() ----------------------------- mój związek z Dukanem : start wrzesień 2009 -> 76 kg faza III-->listopad 2009 - > 67 powrot na II faze cnotliwie 04.05.2011 cel : 65...64..63..62..60. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Ja chciałam przedstawić Tofisiunia ponownie.
Maleństwo ma dopiero półtora roczku, waży jakieś 8 kg. Jest wielki i ogromny, złośnik jakich mało. Naprawdę! ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
madzo
to jakas rasa?
www.motocyklove.pl ..z miłości do motocykli ![]() ----------------------------- mój związek z Dukanem : start wrzesień 2009 -> 76 kg faza III-->listopad 2009 - > 67 powrot na II faze cnotliwie 04.05.2011 cel : 65...64..63..62..60. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
To jest kotek z genami persa i dachowca
![]() Mamusia- persik, tylko puszczalska.... ![]() ![]() ![]() Ma cudowne, mięciusie futerko, nie za długie, a puchaty jak nie wiem! ![]() Jest najprzystojniejszym kotem, jakiego widziałam! ![]()
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
To i ja może przedstawię swoją historię kociaków
![]() 1- Lusia matka 6 szkrabów ![]() 2- dorastające szkraby aktualne od pół roku mamy 3koty (reszte oddalismy): 3- Luśka 3latka kończy za miesiąc ![]() 8miesięcy mają: 4- Buziak-pupil mamy ![]() 5- Garfield, Garfuś mój skarb ![]() 6- Buz&Garfuś ![]() Edytowane przez caate Czas edycji: 2010-02-17 o 20:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ale piękny rudasek ![]() Kastraty? Mój jest gruby, bo ma karmę dla kotów z problemami kranikowymi ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- caate, coś mi nie bangla, Twoje zdjęcia się nie otwierają prawidłowo ![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Cytat:
![]() ![]()
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Berlinianka
wiem właśnie,dlatego wgrywałam dwa razy ale chyba juz wszystko działa ![]() dziekuję pięknie ![]() ![]() noo i jakie piękne dzieci dała na świat ![]() A mi sie zawsze marzył czarny z krawacikiem, a laciata sama kiedys mialam jak bylam mala tylko, ze kocura, one maja swoj urok osobisty ![]() taki charakterek mrrr ![]() Edytowane przez caate Czas edycji: 2010-02-17 o 20:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Marzyłam dalej o rudym, ale najbardziej pragnęłam trikolorkę. Rodzice z działki przynieśli Helusię, czarno-białą. Teraz mam z nią nietypową więź, tak jak mi ludzie mówią, kiedy nas widzą razem ![]() ![]() Teraz uważam ją za najsłodszą koteczkę pod słońcem, jak to gusta się zmieniają ![]() A ostatnia, Figa, czarna przyszła do nas miesiąc po Helce, z działki, wymarznięta, wiecznie głodna. Miała iść do sąsiadów, ale ostatecznie została u nas. ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
piękne macie te kociska
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Rudaski są przeurocze, szczególnie jak również ma się rudą główkę.
Nigdy nie zapomnę pewnej wizyty u weterynarza i zaczepnych uwag doktorka, jaki to charakterek kotek ma i że to pewnie po pani ![]() ![]() Słodziak przyszedł dzisiaj do mnie rano i gryzł mnie po nosie, bo jak ja mogę spać do 10, kiedy to on siedzi głodny i czeka! Moje Maleństwo Kochane! Wyszperałam jeszcze jedno zdjęcie, dokładnie oddające jego charakter ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() (mój Ramzes miał być Maine Coonem, bo jego matka była rasowa, ale ojciec dachowiec z dominującymi genami, więc wyszedł dachowiec z malutkimi cechami Maine Coona ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Berlinianka ze mną było inaczej
![]() jak od przedszkolaka miałam koty, właśnie pierwszy mój to był łaciaty-niestety zginał, zostałam mi jego siostra caała bialusienka ale chorowała i trzeba było uśpić. Poźniej były jakieś 'przybłedy', które się karmiło, bawiło, ale w domu nie sypiały. Ja jako maniak Garfielda, nigdy nie widzać rudego kota, nie myślałam że takie są też dachowce(wiem,wiem mądre dziecko ze mnie ![]() ![]() ![]() w ten sposób mam 3rude koty, które są najukochańszymi rozrabiakami, sępami jedzenia, drapaczami ![]() tak czy inaczej, najpięknejsze jest to jak czujesz jak ten kotek tak 'garnie' do Ciebie, przyjdzie sie przytulić i pomruczy ![]() madz booski, taki męski rudzielec! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Madzo piękne to zdjęcie
![]() U mnie właśnie Figa z Helą rozrabiały. Figa wpadła w jakiś amok, wskoczyła na meble, potem odbiła się na drzwi i na szafę, żeby po chwili zeskoczyć na łóżko i zrobić kolejne okrążenie pokoju... Zwaliła na podłogę aparat cyfrowy i nie mogę teraz domknąć klapki przy bateriach ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
hahaha, brawa dla urwisów
![]() mam nadzieje, że szkodów wielkich nie porobily ![]() moje właśnie przechodza rozejm ![]() najpierw była wojna: http://yfrog.us/j7sdc10409z teraz kazdy siedzi u swojej pańci na kolankach i ugniata nóżki,mruczy itp. ojjj te koty, jak ja się z nich nieraz uśmieję, uwielbiam jak się razem bawią. Nawet już się na nich nie złoszczę jak zrobią jakieś bum, pamiętam jak Garfuś miał zapalenie oskrzeli i płuc i ledwo główką ruszał. Niech lepiej szaleją niż leżą mi 'martwe' ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
kocham kocham rude koty!
swoje też oczywiście uwielbiam ![]()
oszalałam ![]() ![]() Edytowane przez nenowka152900 Czas edycji: 2010-02-18 o 20:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Ja chyba tez moge tu napisać bo jestem 'przyczajona dukanka'
![]() Przeglądam sobie wasz wątek i sama się stosuje do reguł (co prawda nie zawsze wychodzi, ale to się wytnie ![]() Madzo ja mogę sobie ręce z Tobą podać, tez mam 'persa' po tuningu. Pieszczoch jakich mało, całe 10kg włochacza codziennie musi być wypieszczone ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
marzenia, marzeniami...
![]() Twoje tez pikne ![]() ![]() Cytat:
jaaaaaki gruuubasek ![]() bajkowy Garfield ![]() ![]() on tak zdrowo taki wielki jest ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Zdrowy, zdrowy
![]() Sama nawet się dziwie, a śmigamy do weterynarza regularnie. Nawet nie wyobrażam sobie, żeby on nie był taki grubiutki. To już nie byłby ten sam kocurek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:34.