|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Mazurek makowo-kokosowy
Pyszne ciasto jak ktoś lubi mak i kokos, polecam, łatwe w przyrządzeniu
Składniki: 10 sztuka białek 1 szklanka/i cukru 1/2 kostke/i margaryny 1 szklanka/i mąki 1 szklanka/i maku 1/2 opakowanie proszku do pieczenia 2 szklanka/i mleka 3 łyźka/i krupczatki 8 łyźka/i wiórków kokosowych 1 sztuka żółtka 1 szklanka/i cukru pudru Tak ugotujesz ten przysmak: 1 Białka ubić z cukrem i mieszając dodawać porcjami rozpuszczoną margarynę, mąką zmieszaną z proszkiem do pieczenia i oczyszczony suchy mak. Piec około 34-40 minut. 2 Do jednej szklanki mleka dodać wiórka, mąkę i wymieszać. Drugą zagotować i wlać mleko z mąką i wiórkami. Ogrzewać, aż zgęstnieje, cały czas mieszając, następnie ostudzić. 3 Masło utrzeć z cukrem, ucierając do chwili, aż masa uzyska jednolitą konsystencję. Wystudzone ciasto przekroić na równe części i przełożyć masą. 4 Wierzch ozdobić dowolnie, np. lukrem, bakaliami lub owocami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mazurek makowo-kokosowy
Mazurek w lipcu ??
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Jedna gotowała schabowego, teraz druga gotuje ciasto.
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Akurat schab można ugotować, ciasto nie bardzo
![]() Paula, każda pora na dobre ciacho jest jak najbardziej ok ![]() Edytowane przez Dziewczyna Stradivariusa Czas edycji: 2013-07-04 o 13:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pani Mizantrop
|
![]() Fakt, o ile ogólnie jeszcze schab można ugotować, o tyle tradycyjnego kotleta schabowego już nie bardzo ![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
nie bardzo rozumiem czemu nie można makowca latem upiec..
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nawet nie chciało Ci sie sprawdzić tego przepisu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Nie makowca tylko mazurka, po drugie przejrzyj poprzednie wpisy tej autorki-rece opadaja.
---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
Nie wiem dlaczego autorka udaje g.... i nie czyta jak bardzo kpimy z jej wpisów i nic z tym nie robi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pani Mizantrop
|
Jakiekolwiek reakcje z naszej strony to woda na jej młyn zapewne.
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
A ja bym proponowała napisać na facebooku strony, którą reklamuje że w ten sposób to im raczej dobrej promocji nie zrobi
![]()
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale ogólnie przepis mówi: język polski trudny język jakby trudno było zastosować już odpowiednią formę: szklanki lub szklankę.
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
O, przepis. A myślałam, że kuchareczka ma za dużo maku lub kokosa
![]()
Nie wydaję pieniędzy na głupoty (tysięczna para butów NIE JEST głupotą ![]() Miłośniczka butów wszelakich ![]() Podskakuję z Mel B. Joga ![]() Jem czekoladę aż uszy mi się trzęsą. ---------------------------- Używasz poprawnie? 'Szlak prowadzi na wschód.' 'Szlag mnie trafia.' |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:53.