Jeśli nie L'Or Torrente, to co w zamian? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-07-09, 17:24   #1
taju
Przyczajenie

Jeśli nie L'Or Torrente, to co w zamian?

Drogie forumowe koleżanki, przejrzałam dokładnie cały watek (https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...te.html&next=1) poświecony zapachowi L'Or i miałam zamiar wypisać wszystkie nazwy perfum, ktore zostały wymienione przez piszące, jako 'podobne", "zblizone", "przypominające" itp. Wpadłam także na pomysł, że może w profilach dziewczyn zafascynowanych tym zapachem znajdę perfumy, które i mnie urzekną. Okazało się, że jest tego zbyt dużo. Nie dam rady znaleźć wsród takiej ilości nazw
Proszę zatem o pomoc.
L'Or de Torrente to przez wiele lat były moje perfumy. Wykorzystałam jakis miesiąc temu ostatni flakon, ponieważ zapach przestał byc produkowany, zaczełam szukac zamiennika. Niestety uzaleznienie okazało sie na tyle silne, że dosłownie nic mi nie pasuje. Proszę, abyscie w oparciu o swoją wiedzę (a jest ona wieeelkaa) podpowiedziały mi zapachy, które Waszym zdaniem są najbardziej zblizone do L'Or. Bo do końca zycia nie będę sie juz perfumować buuuu...
Pzdr.
taju
taju jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-09, 23:12   #2
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Dot.: Jeśli nie L'Or Torrente, to co w zamian?

Cytat:
Napisane przez taju Pokaż wiadomość
Drogie forumowe koleżanki, przejrzałam dokładnie cały watek (https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...te.html&next=1) poświecony zapachowi L'Or i miałam zamiar wypisać wszystkie nazwy perfum, ktore zostały wymienione przez piszące, jako 'podobne", "zblizone", "przypominające" itp. Wpadłam także na pomysł, że może w profilach dziewczyn zafascynowanych tym zapachem znajdę perfumy, które i mnie urzekną. Okazało się, że jest tego zbyt dużo. Nie dam rady znaleźć wsród takiej ilości nazw
Proszę zatem o pomoc.
L'Or de Torrente to przez wiele lat były moje perfumy. Wykorzystałam jakis miesiąc temu ostatni flakon, ponieważ zapach przestał byc produkowany, zaczełam szukac zamiennika. Niestety uzaleznienie okazało sie na tyle silne, że dosłownie nic mi nie pasuje. Proszę, abyscie w oparciu o swoją wiedzę (a jest ona wieeelkaa) podpowiedziały mi zapachy, które Waszym zdaniem są najbardziej zblizone do L'Or. Bo do końca zycia nie będę sie juz perfumować buuuu...
Pzdr.
taju
Też go uwielbiam, mam tylko ok. 80/100 ml w butelce i będę oszczędzała , nie znam nic podobnego. Coś może ciut w tym typie ale o wiele słodsze jest Trussardi Inside, też kawa ale tu słodka ze śmietanką i karmelem, L'or jest bardziej wytrawne.
Trzeba śledzić allegro, na ceneo znalazłam w jednej perfumerii, ale ponieważ jej nie znam to nie zachęcam do kupna tam
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-09, 23:58   #3
teza20
Zakorzenienie

GG do teza20

A ja np tutaj znalazłem L'or z balsamem
Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj.
(Algernon Charles Swinburne)-Białe jabłka

-----------------------------------------

teza20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-10, 09:11   #4
pola49
Zadomowienie

wiem, że to nie do końca odpowiedź na twoje pytanie ale co do niedostępności zapachu to nie poddawaj się tak szybko- tak jak napisali teza20 i asiuuuuula zapach będzie jeszcze pewnie jakiś czas dostępny na allegro i ebayu może kupić parę sztuk i zachomikować w chłodnym i ciemnym miejscu?.

Edytowane przez pola49
Czas edycji: 2011-07-10 o 09:12
pola49 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-10, 09:37   #5
_cup of tea_
Zakorzenienie

Hej ja mam L ora 30 ml używam go od czasu od czasu i niedawno przypadkiem natrafiłam na zapach moim zdaniem bardzo podobny - to Gres Cabotine Moonflower edt o taki https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...dt.html&next=1 Mam 5 ml odlewkę której praktycznie nie używałam z uwagi na to że jeśli mam ochotę na taki zapach to sięgam po Lora
_cup of tea_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-10, 13:40   #6
misianka
kosmita jakiś normalnie

Cytat:
Napisane przez teza20 Pokaż wiadomość
A ja np tutaj znalazłem L'or z balsamem
a ja dziękuję, lecę się pytać na weryfikacyjny

Kot też człowiek. Zazwyczaj zresztą bardziej.
misianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-11, 07:21   #7
LillyS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _cup of tea_ Pokaż wiadomość
Hej ja mam L ora 30 ml używam go od czasu od czasu i niedawno przypadkiem natrafiłam na zapach moim zdaniem bardzo podobny - to Gres Cabotine Moonflower edt o taki https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...dt.html&next=1 Mam 5 ml odlewkę której praktycznie nie używałam z uwagi na to że jeśli mam ochotę na taki zapach to sięgam po Lora
Oj, moim zdaniem Gres do L'Or podobny wcale nie jest... quot capita, tot sententiae

A może popróbuj innych zapachów marki Torrente?
i próbki
tu
LillyS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-11, 11:43   #8
_cup of tea_
Zakorzenienie

[QUOTE=LillyS;28062536]Oj, moim zdaniem Gres do L'Or podobny wcale nie jest... quot capita, tot sententiae

otóż to, każdy moze mieć różne wrażenia co do danego zapachu - i to jest własnie, moim zdaniem, w przygodzie z perfumami fajne
_cup of tea_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-20, 22:51   #9
kama kama
Zadomowienie

Wygrzebuje stary wątek.
L'or mnie zachwycił, ale niestety na mojej skórze jego piękno trwa niecałą godzinę. Czy znacie coś podobnego do L'ora, ale o większej trwałości?
Znalazłam w internecie wzmiankę o L'or Intense ale to chyba jakiś relikt, wyraźne zdjęcie flakonu znalazłam dopiero na rosyjskiej stronie o perfumach, a ja z bukwami nie po drodze. http://www.aromat.ru/parfum/women_na...cat=3590&let=t

Na basenotes znalazłam recenzję w której ktoś porównuje do L'ora ten zapach
http://www.thebeautylounge.com/produ...1295&id_lang=1, podobno są niemal identyczne. Czy któraś z Was miała do czynienia z Ines?
Będę bardzo wdzięczna za pomoc
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości