|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Rozjasnianie grubych dlugich( za lopatki) wlosow
Hej
od paru lat farbuje wlosy na orzechowy braz, ostatnio jednak postanowilam ze chcialabym miec je jasniejsze np ciemny blad lub jasny braz, jednak nie wiem jak wyjdzie mi to rozjasnianie? Nie chce miec plam na glowie lub kilku kolorow, robila może ktoras z was?
|
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rozjasnianie grubych dlugich( za lopatki) wlosow
Najlepiej to chyba byłoby u fryzjera?? Tylko takiego sprawdzonego, co Ci włosów nie spali. Ja bym się bała rozjaśniać sobie sama w domu, tym bardziej, że masz inną farbę na włosach i nie wiadomo jak by Ci rozjaśniacz zadziałał na to.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
Też sadzę ,że najlepszym wyjściem bedzie fryzjer. Kiedys na moich krótkich włosach zrobilam sobie experyment i nałozyłam rozjaśniac ..Efekt? żółta plama na czubku głowy. Nie polecam tym bardziej , że masz długie i grube włosy.
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Nie zawsze fryzjer jest najlepszą opcją. Nawet ten sprawdzony potrafi czasem mieć gorszy dzień i coś spaprać. Jeżeli czujesz, że dasz radę zrobić to sama, to przeszukaj wątki o dekoloryzacji lub kąpieli rozjaśniającej. A jeśli wolisz fryzjera, to wytłumacz mu dokładnie o co Ci chodzi, najlepiej weź zdjęcie. I w sumie też dowiedz się czegoś o dekoloryzacji i o rozjaśnianiu, żeby wiedzieć czym się różnią. Wtedy będziesz mogła wybrać czy chcesz kłąść rozjaśniacz, zrobić to pasemkami, powoli, czy może dekoloryzatorem.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:16.

od paru lat farbuje wlosy na orzechowy braz, ostatnio jednak postanowilam ze chcialabym miec je jasniejsze np ciemny blad lub jasny braz, jednak nie wiem jak wyjdzie mi to rozjasnianie? Nie chce miec plam na glowie lub kilku kolorow, robila może ktoras z was?