|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
jak się z tym uporać
witam
miałam ładne paznokcie, ale od jakiś czas temu wszystkie mi się połamały w pracy i od tego czasu je obgryzam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: jak się z tym uporać
Ja robię to samo,obgryzam od momentu gdy skończyłam 6 lat,są połamane i nigdy nie miałam długich paznokci...bo nie da się hodować u mnie.
![]() Połamane,rozdwojone za to włosy grube i mocne ![]() Coś za coś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
pomalować bezbarwnym lakierem , nie będą smakować
![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Silna wola
![]() A tak poważnie, ja obgryzałam nałogowo skórki. Od czasu kiedy noszę przy sobie krem i smaruje je w kółko już mi "nie smakują" ![]() ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Co ty, niedziała. Próbowałam już chyba wszystkiego, żeby wyjść z tego nałogu.
A obgryzam od podstawówki, nawet pamiętam jak to się zaczęło - oglądałam kreskówki, gdzie zawsze jak ktoś się bał czy denerwował, to obgryzał paznokcie, więc ja zaczęłam robić to samo ![]() Teraz maluję paznokce na jaskrawe kolory i gdy odruchowo zbliżam je do twarzy to te kolory przyciągają wzrok i powstrzymuję się przed gryzieniem. Trochę pomaga. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
hej Wam
![]() Miałam ten sam problem ;/ hm... Polecam serum regenerujące do paznokci " regenerum " ( koszt. do 20 zł ) , on utwardza paznokcie ( bo mam ogólnie strasznie miękkie ) zapobiega rozdwajaniu się, przyspiesza przyrost paznokcia... ![]() ![]() ![]() Powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Ja też od zawsze obgryzałam i z tym problem miałam, ale od jakiegoś czasu zauważyłam, że jak mam ekstra pomalowane paznokcie to szkoda mi ich obgryzać
![]() szkoda tylko że jak jeden mi się gdzieś zachaczy, złamie to zaraz idą kolejne :/ obecnie mam króciutkie dałam im parę dni "odetchnąć" od lakierów ale dzisiaj znowu zarzucam lakierek i niech sobie rosną ... może warto spróbować ? krótkie paznokietki też ładnie wyglądają w ciemniejszych kolorach - czerwienie, pomarańcze turkusy powodzenia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Popytaj w aptece o taki gorzki żel dla dzieci przeciw obgryzaniu paznokci- powinno ci pomóc.
Drastyczne i obrzydliwe w smaku ale jak obgryzałam jako dziecko ( nerwica po szpitalu) to pomogło błyskawicznie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:52.