|
Notka |
|
Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() moje oko
dziewczyny ratunku.zalozylam ten wątek tutaj ak cos to prosze o przeniesienie.ale potrzebje szybko pomocy. zaczela mi puchnac dolna powieka normalnie mam jak banie coraz wieksza jest i nie wiem czemu troche swedzi. nic mnie chyba nie ugryzlo bo bym poczula.co mam z tym zrobic moze ktroas miala cos podobnego,albo mysli co to moze byc. plissek o rade a moze to jeczmien?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: moje oko
moze jesteś uczulona na jakiś kosmetyk, albo złapałaś coś z powietrza. Najlepiej idź do lekarza, bo opuchlizna moze jescze się powiększyć. Radzę Ci stosowac zimne okłady z lodu , ale nie bezpośrednio- tylko przez szmatkę, lub przykładanie łyżeczki wcześniej włożonym do zamrażalki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Moze to byc pochodzenia wirusowego lub bakteryjnego. Moglas sobie zatrzec oko. Ja cos takiego mialam jakies pol roku temu najpierw spuchla mi dolna powieka potem zrobil sie ropien. Potem zrobilo mi sie to na drugim oku tyle ze wieksze i na gornej powiece. Wygladalam jak jakis monster.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
natka294- może to tzw "jęczmień"?
Z domowych sposobów pomaga pocieranie złotem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Jeczmien to wlasnie gronkowcowe (gronkowiec to taka bakteria) zapalenie gruczolow znajdujacych sie na brzegu powieki. Pocieranie zlotem pomaga tylko w poczatkowej fazie jak jeczmien sie robi. Slabe dzialanie odkazajace zlota moze zahamowac zapalenie, ale nie w przypadku juz rozwinietego bo wtedy mozna sobie cos jeszcze dodatkowo wetrzec.
Link do strony o tym: www.oko.info.pl/index.php?body=1302 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
To napewno jęczmień miałam coś takiego, strasznie swędzi i jest taka twarda kulka pod skórą.
Weź szeroki złoty pierścionek, pocieraj o ubranie (najlepiej dzins) i jak się rozgrzeje to przykładaj to tego najbardziej spuchnietego miejsca. Gwarantuje, że na następny dzień nie będzie śladu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:00.