|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Roczna blizna u dziecka po strupku
Witam, od dłuższego czasu zbieram się aby napisać o pewnym estetycznym problemie u mojej córki. Około roku temu ugryzł ją komar na policzku, córka rozdrapała, potem robił się coraz większy strupek od ciągłych rozdrapań
![]() A teraz ma taką czerwoną plamkę na buzi ![]() Myślałam, że z czasem to zblednie, poza tym ona cały czas rośnie ma dopiero niecałe 5 latek. Może są jakieś maści, które mogłyby pomóc w wyblaknięciu blizny. Powiem że ja też kiedyś miałam taką, tylko koło łuku brwiowego, jak byłam nastolatką i po wielu latach teraz prawie jej nie widać. Edytowane przez samarytanka7 Czas edycji: 2012-08-19 o 15:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Roczna blizna u dziecka po strupku
Są owszem maści na przebarwienia, ale Twoja córka jest za mała na stosowanie ich . Ja osobiście polecałabym przecieranie tego miejsca wodą utlenioną lub sokiem z cytryny ponieważ rozjaśniają skóre..... myśle że warto tego spróbować......oczywiście nie zapominajac o nawilzaniu tego miejsca
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:51.