|
Notka |
|
Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Ucekające oko
MWitam.
Mam taki problem z okiem, tzn. często zdarza się że lewe oko ucieka mi na zwnątrz. Gdy byłem trzylatkiem, miałem operacje oka (zez). Nosiłem ok 10 lat okulary. Teraz mam 16 lat i jak wyżej wspomniałem oko ucieka na zewnątrz. Warto dodać, że lewe oko jest słabsze, tzn prawie nim nie patrzę. Gdy już zmuszam si do patrzenia lewym, obydwoje oczu są w idealnie równej pozycji. Strasznie mnie to denerwuje. Zdarza się że boli mnie mięsień oczny. Co robić? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ucekające oko
Splunąć trzy razy przez prawe ramię.. na milosc boską - Isc do lekarza !
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
A jakie masz wady w oczach?
Polecam Centrum Leczenia Zeza w Krakowie, są najlepsi w Polsce. Wejdź sobie na ich stronę, zarejestruj się telefonicznie. Godna polecenia pani dr Ewa Wójcik, wykonuje operacje korygujące zeza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Goiło się wszystko bezproblemowo i najgorsza część całej sprawy to dłuugie czekanie w szpitalu na swoją kolej, kilka badań na których wypełnia się tę samą ankietę itp no ale to taka drobnostka w sumie. A okularów dlaczego nie nosisz?
![]() Ćwiczę! Edytowane przez Wenress Czas edycji: 2013-02-16 o 16:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Okularów nie noszę, gdyż okulista kilka lat temu stwierdził, że nie muszę. Nie wykluczył jednak że w przyszłości znowu będę je nosił.
Wydaje się mi że mój problem jest spowodawany krótkim snem. Śpię ok. 5-6 godzin, we weekendy odsypiam. Dziś na przykład oko wydaje się w porządku. Chyba jednak wybiorę się do specjalisty i przede wszystkim zmienię tryb życia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Być może problemy z bólem i uciekającym okiem spowodowane są długim siedzeniem przy komputerze lub telewizorze.
Ja od urodzenia mam "uciekające oko" nad którym panuję ale gdy pracuję przy komputerze często nawet po kilkanaście godzin dziennie również odczuwam ból i czuję, że oko ucieka (w moim przypadku do środka). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Konieczna jest wizyta u okulisty.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie. Idź jak najszybciej do okulisty.
Kiedy byłam mała, uciekało mi oczko. Miałam około 3 lat. I do teraz (20 lat) noszę okulary korekcyjne na zeza, mała wartość bo mała (niemal wyleczone) ale wciąż przy zmęczeniu fizycznym, małej ilości snu mi się pogarsza. Nie bagatelizuj. Im szybciej do okulisty tym lepiej.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:59.