Problem zPaypal - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-03-31, 15:29   #1
Aramintha
Wtajemniczenie

Problem zPaypal

Dostałam na maila kupon promocyjny od Paypala - 15 USD na zakupy na ebay.com o takiej treści:

Cytat:
Co powiesz na wspólne zakupy? Kup coś w serwisie eBay i zapłać za pośrednictwem PayPal, a otrzymasz od nas jednorazowo 15 USD w prezencie niezależnie od kwoty dokonanego przez Ciebie zakupu.

Oferta obowiązuje tylko do 31 marca, więc nie zwlekaj i skorzystaj z niej już dzisiaj, wprowadzając kod kuponu podczas realizacji płatności.
Założyłam więc konto na Ebayu, zrobiłam zakupy, chcę zapłacić a ten kod nie działa, pojawia mi się komunikat:
Cytat:
There is no balance left on this redemption code.
A jestem pewna, że nie korzystałam wcześniej z tego kuponu.
Kupon jest ważny tylko do 31.03 czyli do dzisiaj, a infolinia PayPala nie działa.
Ktoś może coś poradzić?

Edytowane przez Aramintha
Czas edycji: 2013-03-31 o 15:30
Aramintha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-31, 15:37   #2
Annaluka
Zakorzenienie

Dot.: Problem zPaypal

To był na pewno mail od PayPal? Jest mnóstwo oszukańczych maili, które próbują wyłudzić kasę.
Mam konto na PayPal od dawna i nie przypominam sobie, żeby kiedykolwiek były tego typu promocje. Za darmo umarło.
Stary 2013-03-31, 15:45   #3
Aramintha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Annaluka Pokaż wiadomość
To był na pewno mail od PayPal? Jest mnóstwo oszukańczych maili, które próbują wyłudzić kasę.
Mam konto na PayPal od dawna i nie przypominam sobie, żeby kiedykolwiek były tego typu promocje. Za darmo umarło.
Założyłam konto na Paypalu całkiem niedawno, ta transakcja na Ebay miała być drugą w historii mojego konta więc może to promocja dla nowych użytkowników.

W mailu jest stopka jak odróżnić czy mail faktycznie został wysłany z paypala:
Cytat:
We wszystkich wiadomościach, które pochodzą naprawdę z systemu PayPal, wymieniamy Cię jako adresata z imienia i nazwiska lub z nazwy firmy. Nigdy nie pytamy Cię w nich o informacje poufne, takie jak Twoje hasło, dane rachunku bankowego czy karty kredytowej. Autorzy fałszywych (spoofowych) wiadomości e-mail przeważnie straszą, że jeśli natychmiast nie podejmiesz pewnych działań, Twoje konto PayPal będzie zagrożone. Wiadomość, w której ktoś żąda od Ciebie pilnego podania poufnych danych osobowych, najczęściej stanowi próbę ich wyłudzenia (phishingu). Fałszywe wiadomości e-mail zawierają też często błędy pisowni lub gramatyki albo są napisane w innym języku niż język ustawiony przez Ciebie jako preferowany dla Twojego konta PayPal. Pamiętaj, aby w tych wiadomościach e-mailach, które wyglądają podejrzanie, nie klikać żadnych łączy.
Moje imię i nazwisko się zgadza, wybrany język też, błędów ortograficznych nie widzę. Sprawdziłam pełen nagłówek wiadomości e-mail i adres nadawcy to:
Cytat:
From: "PayPal" <paypal@e.paypal.pl>
Stary 2013-03-31, 16:14   #4
Annaluka
Zakorzenienie

To wszystko się zgadza. Mail oryginalny To przepraszam za zamęt.

Niestety, ale nie umiem Ci pomóc Promocja fajna (mi tylko jakieś bezsensowne zniżki przysyłają). Głupio, jakbyś miała stracić taką okazje. Może jeszcze ktoś Ci coś doradzi!
Stary 2013-03-31, 16:21   #5
Aramintha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Annaluka Pokaż wiadomość
To wszystko się zgadza. Mail oryginalny To przepraszam za zamęt.

Niestety, ale nie umiem Ci pomóc Promocja fajna (mi tylko jakieś bezsensowne zniżki przysyłają). Głupio, jakbyś miała stracić taką okazje. Może jeszcze ktoś Ci coś doradzi!
Liczą się chęci

Napisałam do PayPala, ale nie odpowiedzą wcześniej niż we wtorek. Problem jest taki, że zamówiłam rzecz, której bez tej zniżki normalnie bym nie kupiła.
Chyba zostanę z przysłowiową ręką w nocniku
Stary 2013-03-31, 17:42   #6
Bothi
Rozeznanie

W tym wątku była ostatnio mowa o tym kodzie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=633678&page=17, czytaj od #499 postu.
Bothi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-31, 19:44   #7
martyna_tina
Bang Bang Bang

I jak tam sytuacja? Faktycznie szkoda gdyby przepadła Ci ta zniżka... Mi udało się ją zrealizować bez problemu.
Właśnie doczytałam na innym forum, że niektórzy mają podobny problem. Ponoć mają ponownie wysłać działające kody w ciągu tygodnia

Edytowane przez martyna_tina
Czas edycji: 2013-03-31 o 20:00
martyna_tina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-31, 22:18   #8
201706121151
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez martyna_tina Pokaż wiadomość
I jak tam sytuacja? Faktycznie szkoda gdyby przepadła Ci ta zniżka... Mi udało się ją zrealizować bez problemu.
Właśnie doczytałam na innym forum, że niektórzy mają podobny problem. Ponoć mają ponownie wysłać działające kody w ciągu tygodnia
Ja używam PayPala od dość dawna (ponad roku) i zastanawiam się... czemu też nie dostałam takiej zniżki?
201706121151 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-31, 22:37   #9
Aramintha
Wtajemniczenie

Cytat:
Próbowałam przed chwilą znowu dokonać płatności i kupon niestety dalej nie działa.

Cytat:
Napisane przez LaFleurBlanche Pokaż wiadomość
Ja używam PayPala od dość dawna (ponad roku) i zastanawiam się... czemu też nie dostałam takiej zniżki?
Założyłam PayPala w lutym tego roku i zniżkę dostałam. Jednak co mi po niej, skoro nie da rady tego wykorzystać. Skończy się na tym, że albo zostanę z przepłaconym ciuchem, którego normalnie za taką cenę bym nie kupiła albo dostanę negatywa za "kupienie" przedmiotu i nie zapłacenie za niego.
Grunt to dobrze przeprowadzona akcja marketingowa
Stary 2013-03-31, 23:04   #10
201706121151
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Aramintha Pokaż wiadomość
Skończy się na tym, że albo zostanę z przepłaconym ciuchem, którego normalnie za taką cenę bym nie kupiła albo dostanę negatywa za "kupienie" przedmiotu i nie zapłacenie za niego.
To po co w ogóle ten kod?
Stary 2013-03-31, 23:46   #11
Aramintha
Wtajemniczenie

Cytat:
To po co w ogóle ten kod?
Kod teoretycznie daje prawo do zniżki (15 $) przy płaceniu za pomocą PayPala na Ebay, czyli od ostatecznej kwoty do zapłaty powinno odjąć 15 $. Jednak u mnie on nie zadziałał i w tym problem. Poczekam do przyszłego tygodnia, może tak jak pisze martyna_tina dadzą nowe, działające kody.
Stary 2013-04-01, 07:21   #12
201705250955
Konto usunięte

Może głupie pytanie, ale na pewno masz do tego konta przypisany e-mail, z którego dostałaś maila? Ja dostałam maile na 1 konto tylko, a mam w Paypal 2.
W sumie fajna promocja, mam kilka zł na tym jednym koncie z przypisanym kodem, zobaczymy, czy mi pójdzie - kupię sobie jakiś kosmetyk
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-01, 08:22   #13
martyna_tina
Bang Bang Bang

Jeżeli pisałaś do supportu to nic się nie martw i poczekaj na ich odpowiedź. Z tego co czytałam wiele osób zgłaszało im ten problem, kilka z nich dostało 15$ na PayPal, większość jednak otrzymała wiadomość z przeprosinami i informacją o nowej partii kodów lub wygenerowaniu kodu indywidualnie dla użytkownika
Stary 2013-04-01, 11:29   #14
201706121151
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Aramintha Pokaż wiadomość
Kod teoretycznie daje prawo do zniżki (15 $) przy płaceniu za pomocą PayPala na Ebay, czyli od ostatecznej kwoty do zapłaty powinno odjąć 15 $. Jednak u mnie on nie zadziałał i w tym problem. Poczekam do przyszłego tygodnia, może tak jak pisze martyna_tina dadzą nowe, działające kody.
No ale właśnie, na jakiej zasadzie ten kod ma działać, skoro Ty dostaniesz zniżkę, ale za przedmiot tak naprawdę nie zapłacisz i sprzedawca nie dostanie pieniędzy?
Stary 2013-04-01, 20:31   #15
Aramintha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asia_aisa Pokaż wiadomość
Może głupie pytanie, ale na pewno masz do tego konta przypisany e-mail, z którego dostałaś maila? Ja dostałam maile na 1 konto tylko, a mam w Paypal 2.
W sumie fajna promocja, mam kilka zł na tym jednym koncie z przypisanym kodem, zobaczymy, czy mi pójdzie - kupię sobie jakiś kosmetyk
Mam powiązany mail z kontem. Zadziałał Ci ten kod?

Cytat:
Jeżeli pisałaś do supportu to nic się nie martw i poczekaj na ich odpowiedź. Z tego co czytałam wiele osób zgłaszało im ten problem, kilka z nich dostało 15$ na PayPal, większość jednak otrzymała wiadomość z przeprosinami i informacją o nowej partii kodów lub wygenerowaniu kodu indywidualnie dla użytkownika
Dostałam dzisiaj odpowiedź z PayPala, normalnie w szoku jestem Piszą, że bardzo przepraszają i w przyszłym tygodniu roześlą nowe kody.

Cytat:
No ale właśnie, na jakiej zasadzie ten kod ma działać, skoro Ty dostaniesz zniżkę, ale za przedmiot tak naprawdę nie zapłacisz i sprzedawca nie dostanie pieniędzy?
W formularzu płatności jest miejsce na wpisanie kodu, kiedy go tam wpisywałam pojawiał się komuikat, że kod został już wykorzystany. To chyba ma działać na zasadzie, że jeżeli towar sprzedawcy kosztuje np. 20$ to ja płacę 5 $ ze swoich pieniędzy, a resztę dopłaca Paypal
Stary 2013-04-02, 00:10   #16
martyna_tina
Bang Bang Bang

Dokładnie, wpisujesz w odpowiednie miejsce kod, wyskakuje kwota pomniejszona o rabat. Jeżeli zakup wraz z przesyłką mieści się w kwocie 15$ - nie płacisz nic, na PayPalu pokazuje, że rabat wystarcza na pokrycie zakupu, finalizujesz transakcję i już W przypadku gdy wybierzesz droższą rzecz, po prostu dopłacasz potrzebną kwotę Ja np. zamówiłam sobie na ebay.co.uk kilka wosków Yankee Candle i nie zapłaciłam nic
Stary 2013-04-25, 14:52   #17
mosumi
Raczkowanie

Jestem ciekawa czy dostałaś nowy kod, bo ja już 3 razy do nich pisałam i cały czas "pracują" nad rozwiązaniem problemu.
Konta na ebayu nie miałam i specjalnie je założyłam, żeby skorzystać ze zniżki. Cała akcja pozostawiła duży niesmak, co więcej jestem zażenowana poziomem obsługi w paypal. Owszem odpisują szybko, ale co z tego skoro tak naprawdę niczego się nie dowiedziałam? Ciągle czekam z zapłatą na kod, ale nie wiem czy jest sens.
mosumi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-25, 21:11   #18
Aramintha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mosumi Pokaż wiadomość
Jestem ciekawa czy dostałaś nowy kod, bo ja już 3 razy do nich pisałam i cały czas "pracują" nad rozwiązaniem problemu.
Konta na ebayu nie miałam i specjalnie je założyłam, żeby skorzystać ze zniżki. Cała akcja pozostawiła duży niesmak, co więcej jestem zażenowana poziomem obsługi w paypal. Owszem odpisują szybko, ale co z tego skoro tak naprawdę niczego się nie dowiedziałam? Ciągle czekam z zapłatą na kod, ale nie wiem czy jest sens.
Niestety nic nie dostałam. Również kontaktowałam się z nimi 3 razy, zawsze piszą, że pracują nad rozwiązaniem i kod na pewno będzie "do końca tygodnia".
Ostatecznie zapłaciłam za zakupy na Ebayu z własnych pieniędzy - napisałam im, że jeżeli do dnia w którym mam ostateczny termin zapłaty za towar u sprzedawcy z ebaya nie dostanę tego kuponu, to zapłacę z własnych środków i oczekuję zwrotu równowartości 15$ na moje konto paypal i nie chcę żadnych kuponów. Odpisali, że pracują nad rozwiązaniem problemu i wkrótce dostanę kupon

To było już jakiś czas temu, a tu dalej zero reakcji ze strony Paypala. Nic tylko pogratulować im zręcznie przeprowadzonej akcji marketingowej
Stary 2013-04-26, 07:05   #19
martyna_tina
Bang Bang Bang

Kurcze, nieciekawie Nie wiem kiedy ostatnio do nich pisałyście, ale mogę doradzić abyście napisały jeszcze raz - konkretnie przedstawiając sytuację - zakupiłyście towar i w związku z poniesionymi kosztami oczekujecie na rekompensatę. Z ciekawości cały czas podczytuję inne forum na ten temat i tam ludzie w ostatnich dniach, po stanowczym upomnieniu się, otrzymali po 15$ na paypala. Możecie wspomnieć, że wiecie iż inni otrzymali pieniądze i liczycie na równe traktowanie - z tamtego forum wynika, że to działa

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-26, 14:56   #20
mosumi
Raczkowanie

Cytat:
Kurcze, nieciekawie Nie wiem kiedy ostatnio do nich pisałyście, ale mogę doradzić abyście napisały jeszcze raz - konkretnie przedstawiając sytuację - zakupiłyście towar i w związku z poniesionymi kosztami oczekujecie na rekompensatę. Z ciekawości cały czas podczytuję inne forum na ten temat i tam ludzie w ostatnich dniach, po stanowczym upomnieniu się, otrzymali po 15$ na paypala. Możecie wspomnieć, że wiecie iż inni otrzymali pieniądze i liczycie na równe traktowanie - z tamtego forum wynika, że to działa
Dzięki za radę. Dzisiaj znowu do nich napisałam i dowiedziałam się, że wkrótce zostanie dodana korekta. Ciekawe co dla nich znaczy "wkrótce"...
mosumi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-27, 20:12   #21
Aramintha
Wtajemniczenie

Napisałam wczoraj maila do Paypala i dostałam taką odpowiedź:

Cytat:
Dziękujemy za skontaktowanie się z firmą PayPal w sprawie trudności z realizacją promocyjnego kuponu eBay.

Pani Aramintho, bardzo przepraszam za opóźnienie w związku z wysłaniem nowych kuponów. Dostaliśmy potwierdzenie z działu technicznego, że w zamian za kupony, klienci dotknięci usterką dostaną bezpośrednią wpłatę na saldo konta PayPal. Wpłaty są dokonywane manualnie dlatego proces może potrwać kilka dni.
Dzwoniłam dzisiaj na infolinię, aby się upomnieć o zwrot pieniędzy. Miało być kilka dni, a wyszły dwa miesiące, ale ostatecznie dostałam ten zwrot.

Edytowane przez Aramintha
Czas edycji: 2013-06-11 o 20:14 Powód: Dopisek
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości