Problem z zazdrosnym facetem - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-08-21, 00:05   #1
anula46
Przyczajenie

Problem z zazdrosnym facetem

Witam, mam problem ze swoim chłopakiem. Mam 20 lat a on 21. Oboje studiujemy-jesteśmy w tej samej grupie. Ze swoim chłopakiem jestem od 7 miesięcy. Juz w czerwcu pojawiay się u nas kłotnie wynikajace z tego ze mój chłopak zarzucał mi iż podoba mi sie ktos inny a jego stawiam na 2 miejscu. Uważał się za gorszego od tamtego chłopaka. Póżniej wymyślił sobie kolejnego mojego kolegę. W lipcu problem znaczaco sie nasilił. Mój chlopak zmienił obiekt zazdrości. Teraz był nim moj kolega z praktyk. Zaznaczam, ze ja i mój chłopak cały lipiec spędzilismy razem, gdyz praktyki robiliśmy w tym samym szpitalu. Gdy dochodziło do poważnych kłotni mój chłopak nie przebierał w slowach i nazywał mnie np. beznadziejna, albo mówił "kto by taką chciał". Ale gdy ochłonął to później przepraszał. I mówił, ze to sie juz wiecej nie powtórzy. Ponadto gdy się całowaliśmy to wszystko niby było dobrze, ale gdy tylko skończylismy pieszczoty mój chłopak zarzucał mi ze podoba mi się ten kolega z praktyk. Po lipcu gdy oboej wrócilismy do swoich miast to wszystko sie uspokoiło, i nawet gdy pojechalismy razem na wakacje ten problem juz sie nie pojawił. Moj chłopak powiedział, że wie, że zachowywal się jak głupek i że już mi zaufa. Opowiedział mi też o tym ze przede mna miał dziewczyne która zerwała z nim a tydzien pozniej była juz z innym chłopakiem i dlatego sądzil, że ze mna bedzie tak samo. Ale ja nie wiem czy to wystarczający powod do tego by się tak zachowywać. Zaznaczam, że ani razu gdy od momentu gdy jestesmy razem nawet nie pomyslałam o innym chłopaku. Ale nie wiem co robić.Czy jest sens to dalej ciągnąc?

Edytowane przez anula46
Czas edycji: 2012-08-21 o 14:38 Powód: zle opisana sytuacja
anula46 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-21, 06:38   #2
IzzieSt
Zakorzenienie

Dot.: Problem z zazdrosnym facetem

Czy jest sens? Jeśli go kochasz to jak najbardziej tak, przecież jest o co walczyć. Zobaczysz czy te sytuacje będą się powtarzały, może faktycznie chłopak zrozumiał swoje zachowanie
IzzieSt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-21, 07:52   #3
wampir
Zakorzenienie

Wiesz co, nie zniosłabym takiego traktowania
Już sam fakt, że sprawiedliwa swoje zachowanie swoją była jest co najmniej dziecinny (bo według niego ona mu taka wielką krzywdę zrobiła ) Najwidoczniej nie dorósł jeszcze do poważnego związku.

Nie będę Ci radzić czy masz zerwać czy nie, bo to Twoja decyzja, ale związek jest toksyczny i będzie Cię wyniszczał.

-J.C

31
/365
wampir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-21, 08:06   #4
karola991
Zakorzenienie

przyszły lekarz a zachowuje się jak szczeniak niech najpierw dojrzeje, a wy powinniście troszkę od siebie się odizolować, nie możecie razem mieć praktyk, zajęć i wszystkiego, bo co jak znajdziecie pracę w innych placówkach to on ciągle będzie ci robił sceny o kolegów z pracy bo przecież go tam nie ma i nie widzi. nie pozwol na 24godzinna kontrolę bo to jeszcze bardziej go zachęci do robienia ci wyrzutów o wszytsko naucz go, ze macie dwa światy swoje osobne do ktorych kazde z was chetnie raz na jakiś czas uda się bez żadnych tajemnic, zatajania, albo popracujecie nad jego zaufaniem i zazdrością albo będziesz się męczyć, będziesz wysłuchiwać w jego złości ze jesteś beznadziejna i taka i siaka bo on w głowie uroił sobie konkurencję....

Edytowane przez karola991
Czas edycji: 2012-08-21 o 08:07
karola991 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-21, 08:10   #5
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Napisane przez anula46 Pokaż wiadomość
Witam, mam problem ze swoim chłopakiem. Mam 20 lat a on 21. Oboje studiujemy medycynę-jesteśmy w tej samej grupie. Ze swoim chłopakiem jestem od 7 miesięcy tj. od lutego 2012. Juz w czerwcu pojawiały się u nas kłotnie wynikajace z tego ze mój chłopak zarzucał mi iż podoba mi sie ktos inny a jego stawiam na 2 miejscu. Uważał się za gorszego od tamtego chłopaka. Póżniej wymyślił sobie kolejnego mojego kolegę. W lipcu problem znaczaco sie nasilił. Mój chlopak zmienił obiekt zazdrości. Teraz był nim moj kolega z praktyk. Zaznaczam, ze ja i mój chłopak cały lipiec spędzilismy razem, gdyz praktyki robiliśmy w tym samym szpitalu. Gdy dochodziło do poważnych kłotni mój chłopak nie przebierał w slowach i nazywał mnie np. beznadziejna, albo mówił "kto by taką chciał". Ale gdy ochłonął to później przepraszał. I mówił, ze to sie juz wiecej nie powtórzy. Ponadto gdy się całowaliśmy to wszystko niby było dobrze, ale gdy tylko skończylismy pieszczoty mój chłopak zarzucał mi ze podoba mi się ten kolega z praktyk. Po lipcu gdy oboej wrócilismy do swoich miast to wszystko sie uspokoiło, i nawet gdy pojechalismy razem na wakacje ten problem juz sie nie pojawił. Moj chłopak powiedział, że wie, że zachowywal się jak głupek i że już mi zaufa. Opowiedział mi też o tym ze przede mna miał dziewczyne która zerwała z nim a tydzien pozniej była juz z innym chłopakiem i dlatego sądzil, że ze mna bedzie tak samo. Ale ja nie wiem czy to wystarczający powod do tego by się tak zachowywać. Zaznaczam, że ani razu gdy od momentu gdy jestesmy razem nawet nie pomyslałam o innym chłopaku. Ale nie wiem co robić.Czy jest sens to dalej ciągnąc?
facet zachowuje sie beznadziejnie. po pierwsze - nie jestes jego byla dziewczyna. po drugie - nic nie usprawiedliwa jego chorych jazd i obrazania ciebie. jesli zalezy ci na zwiazku to postawilabym twarde granice - jeszcze jeden glupi tekst w tym stylu a koniec zwiazku. chyba, ze juz teraz sie meczysz to nalezy to zakonczyc. zwiazek ma byc frajda a nie wzajemna meczarnia.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-21, 09:14   #6
Likable
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Pokaż wiadomość
facet zachowuje sie beznadziejnie. po pierwsze - nie jestes jego byla dziewczyna. po drugie - nic nie usprawiedliwa jego chorych jazd i obrazania ciebie. jesli zalezy ci na zwiazku to postawilabym twarde granice - jeszcze jeden glupi tekst w tym stylu a koniec zwiazku. chyba, ze juz teraz sie meczysz to nalezy to zakonczyc. zwiazek ma byc frajda a nie wzajemna meczarnia.
zgadzam się poza tym chyba normalne że masz kolegów - przecież nie jesteś w szkole żeńskiej. tyle ma lat a zachowuje się jak dziecko

Likable jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-21, 09:24   #7
malyszkicownik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Johnyyy Pokaż wiadomość
Moja opinia jest taka, że na chwilę mu przeszło. Faceci się nie zmieniają. Mogą się na chwilę postarać być innym. Jeżeli chcesz w swoim życiu być z mężczyzną, który będzie Ci ubliżał i nie jest pewnym siebie samego to możesz ciągnąć ten związek. Ja na Twoim miejscu bym mu podziękował puki masz czas. Nie ma nic gorszego niż ciągnąć toksyczny związek.
Zgadzam się! Ładnych parę lat temu byłam z tego typu chłopakiem i w końcu się uwolniłam od niego, to była jedna z najmądrzejszych decyzji w moim życiu. Były sceny zazdrości, zakazy, nakazy, sprawdzanie, ogólnie ten człowiek zapracował sobie na to, że od tamtej pory, do dziś, brzydzę się nim. Na dodatek jest od pewnie 2-3 lat z moją znajomą i niestety dowiedziałam się, że dla niej jest taki sam. A ostatnio widziałam "szczęśliwych zakochanych" na fejsie, no cóż. Jej sprawa, widocznie jej pasuje bycie pomiataną, mnie nie. Trzeba znać swoją wartość.

Autorko - jeśli kochasz go mocno i ogólnie Ci zależy, to daj mu powiedzmy ze 2 miesiące, ALE jemu broń Boże nie mów nic o tym! Bądźcie razem tak jak zawsze, po prostu go obserwuj. Jeśli chcesz, to zapisuj sobie swoje uczucia po spotkaniach albo po prostu podsumowuj każdy dzień razem, choćby w myślach. Jeśli przez większość czasu będziesz się czuła tak, jak teraz, to daj sobie spokój. Ceń się kobieto, bo jeśli sama siebie nie szanujesz, to facet też nie będzie Cię szanował. Nikt nie ma prawa mówić Ci, że jesteś beznadziejna, nikt Cię nie zechce! On wszystko to mówi celowo (być może trochę nieświadomie, ale jednak), bo chce żebyś się go trzymała, bo on jest taki cudowny i dobry dla Ciebie, że z Tobą jest.

Ślubu nie macie, dzieci nie macie, nie jesteś w żaden sposób zależna od niego - nie musisz zgadzać się na takie traktowanie. Jak mądrze ktoś wyżej napisał, związek ma Ci przynosić radość i sprawiać przyjemność, a nie ciągnąć Cię w dół.
malyszkicownik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-08-21, 11:03   #8
just92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Johnyyy Pokaż wiadomość
Moja opinia jest taka, że na chwilę mu przeszło. Faceci się nie zmieniają. Mogą się na chwilę postarać być innym. .
z tym się akurat zgodzę w 100 %. ale nie zmienia to faktu, że robi to bo jest zazdrosny, co go oczywiście nie usprawiedliwia. twój tż jest zabójczo zazdrosny i nie wiem czy umiałabym coś takiego znieść, bo sama mam zazdrosnego tż-a ale on nigdy mnie nie obraził. więc może poczekaj i jeśli sytuacja się będzie powtarzała, albo będzie gorzej (czego Ci nie życzę) to może nie warto

there are far, far better things ahead
than any we leave behind

just92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-21, 11:42   #9
anula46
Przyczajenie

Jest jeszcze jeden problem o którym nie wspomniałam w poście-jego mama. Pomimo tego iz ma on już 21 lat jego mama ciągle do niego dzwoni i zawsze musi wiedzieć gdzie on jest i co robi. Czasem dzwoni do niego nawet na zajęciach. 5 rozmów dziennie lub smsy to norma.
Stary 2012-08-21, 12:04   #10
Unex
bez kija nie podchodz

Cytat:
Jest jeszcze jeden problem o którym nie wspomniałam w poście-jego mama. Pomimo tego iz ma on już 21 lat jego mama ciągle do niego dzwoni i zawsze musi wiedzieć gdzie on jest i co robi. Czasem dzwoni do niego nawet na zajęciach. 5 rozmów dziennie lub smsy to norma.
No to na dodatek zyjecie/bedziecie zyc w trojkacie jak synus nie odetnie pepowiny.

Cytat:
Waga najszybciej spada jak się ją wypie**oli przez okno

10/06/14

Unex jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-21, 12:11   #11
anula46
Przyczajenie

Nie wiem czy jestem przewrażliwiona albo za bardzo się czepiam, ale wydaje mi się, że jego matka za bardzo go kontroluje. Gdy z nim o tym rozmawiałam delikatnie to mi powiedział, że jeżeli jego mama poprosi go o telefon to on jej nie odmówi. Dodam, że jest jedynakiem. Proszę o porady i opinie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-21, 12:20   #12
Likable
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Unex Pokaż wiadomość
No to na dodatek zyjecie/bedziecie zyc w trojkacie jak synus nie odetnie pepowiny.
dokładnie.
Cytat:
Nie wiem czy jestem przewrażliwiona albo za bardzo się czepiam, ale wydaje mi się, że jego matka za bardzo go kontroluje. Gdy z nim o tym rozmawiałam delikatnie to mi powiedział, że jeżeli jego mama poprosi go o telefon to on jej nie odmówi. Dodam, że jest jedynakiem. Proszę o porady i opinie.
ale prosić o telefon, a dzwonić kilka razy dziennie czy pisać smsy to spora różnica.

Stary 2012-08-21, 12:28   #13
anula46
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Likable Pokaż wiadomość
dokładnie.

ale prosić o telefon, a dzwonić kilka razy dziennie czy pisać smsy to spora różnica.

ale ona ciągle prosi go o smsy albo telefony. Bo on sam może zadzwoni raz dziennie.

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

raz gdy odpisywał na smsa zobaczyłam że jego matka napisała "kochasz mnie czy nie? dlaczego sie synku nie odzywasz? " czy to jest normalne?

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

od razu zaznaczam, ze nigdy nie przegladałam jego smsów, a ten jeden zobaczylam przez przypadek, bo blisko siebie siedzieliśmy i mój wzrok zsunąl sie na sekundke na tel .
Stary 2012-08-21, 13:11   #14
Likable
Zakorzenienie

Cytat:
ale ona ciągle prosi go o smsy albo telefony. Bo on sam może zadzwoni raz dziennie.

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

raz gdy odpisywał na smsa zobaczyłam że jego matka napisała "kochasz mnie czy nie? dlaczego sie synku nie odzywasz? " czy to jest normalne?

to już chyba przegięcie

Stary 2012-08-21, 17:55   #15
Andriejewna
Zakorzenienie

GG do Andriejewna

Ja tu widzę mamuskę - kwoczkę. I tak se myślę, że jak ona się tak do niego zwraca to może on tę chęć kontroli wyniósł z domu? Może uważa, że za przeproszeniem trucie dupy jest właśnie oznaką miłości?

Jak dla mnie to zależy kto czego oczekuje od związku. Jedna będzie miała cierpliwość tłumaczyć, zapewniać o swoich uczuciach, inna nie.

Koleżanka miała podobny problem, walczyła o ile dobrze pamiętam ok. pół roku i teraz już od dłuższego czasu twierdzi, że chłopak się ogarnął i jest bardzo szczęśliwa

Ja bym najpierw chciała z nim pogadać i poznać przyczyny takiego jego zachowania. Oczywiście jeżeli chłop skłonny do współpracy będzie.

Co nie zmienia faktu, że jakby mi facet coś dołującego na serio powiedział to by taki wykład dostał że tydzień by się nie pozbierał

Spełniam się w macierzyństwie
Roz
Dwa
Trzi
Cztyry

(Ej mam blog )
Andriejewna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-08-21, 19:19   #16
anula46
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Andriejewna Pokaż wiadomość
Ja tu widzę mamuskę - kwoczkę. I tak se myślę, że jak ona się tak do niego zwraca to może on tę chęć kontroli wyniósł z domu? Może uważa, że za przeproszeniem trucie dupy jest właśnie oznaką miłości?

Jak dla mnie to zależy kto czego oczekuje od związku. Jedna będzie miała cierpliwość tłumaczyć, zapewniać o swoich uczuciach, inna nie.

Koleżanka miała podobny problem, walczyła o ile dobrze pamiętam ok. pół roku i teraz już od dłuższego czasu twierdzi, że chłopak się ogarnął i jest bardzo szczęśliwa

Ja bym najpierw chciała z nim pogadać i poznać przyczyny takiego jego zachowania. Oczywiście jeżeli chłop skłonny do współpracy będzie.

Co nie zmienia faktu, że jakby mi facet coś dołującego na serio powiedział to by taki wykład dostał że tydzień by się nie pozbierał
Zgadzam się z tym, tylko wobec tego jaką taktykę powinnam przyjąć w rozmowie, żeby on sobie nie pomyslał że ja krytykuje jego matkę? Bo gdy ostatnio o tym wspomniałam-powiedziałam mu iż uważam ze jego matka jest nadopiekuńcza i ciągle go kontroluje to on stwierdził iż uwazam go za mamisynka i w ogóle nie zauważył problemu. Powiedział też, że jezeli mama bedzie chciała z nim rozmawiac albo dostac smsa to on jej nie odmówi. Ponadto zapytałam się go wprost czy nie uważa iż jego zachowanie nie wynika z wychowania matki on stanowczo odpowiedział nie.

Edytowane przez anula46
Czas edycji: 2012-08-21 o 19:21 Powód: dodanie kilku zdań
Stary 2012-08-21, 21:04   #17
Andriejewna
Zakorzenienie

GG do Andriejewna

Cytat:
Zgadzam się z tym, tylko wobec tego jaką taktykę powinnam przyjąć w rozmowie, żeby on sobie nie pomyslał że ja krytykuje jego matkę? Bo gdy ostatnio o tym wspomniałam-powiedziałam mu iż uważam ze jego matka jest nadopiekuńcza i ciągle go kontroluje to on stwierdził iż uwazam go za mamisynka i w ogóle nie zauważył problemu. Powiedział też, że jezeli mama bedzie chciała z nim rozmawiac albo dostac smsa to on jej nie odmówi. Ponadto zapytałam się go wprost czy nie uważa iż jego zachowanie nie wynika z wychowania matki on stanowczo odpowiedział nie.
Hmm. Nie czuję się jakimś ekspertem w tych sprawach sama mam pierwszego chłopa "na poważnie" dlatego tak myślę napiszę po prostu jak to u nas wygląda
Oczywiście mój facet sam z siebie wielu rzeczy nie zauważa i potem wychodzą kwiatki, że to ja się czepiam
No więc przede wszystkim odkładam temat do czasu kiedy się nie uspokoję, wcześniej mówię mu, że jak się wreszcie skapnie, że coś jest nie tak, to ja zapraszam do rozmowy.

Więc tu już mam odpękany pierwszy warunek czyli chęć obu stron do gadki bo gadać do ściany to ja se i bez chłopa mogę

No i potem pytam się go, oczywiście tonem "czy podoba ci się ta torebka? Albo sukienka w kwiatki?", czy uważa że w temacie tym i tym wszystko ok. I tak jakoś się rozkręca ta rozmowa, tylko muszę pamiętać żeby nie walnąć mu jakiejś szpili no i dużo pytać, bo chłopak z tych niegadatliwych raczej.

U Ciebie bym zapytała
- czy rozumie, dlaczego jego zachowanie mi przeszkadza
- czy zna kogoś, kto ma też takie zażyłe relacje z matką
- jeśli nie zna to jak wtedy ocenia relacje znanych sobie chłopaków z ich matkami
- czy matka mu kiedyś utrudniała bycie z jakąś dziewczyną, jak tak, to dlaczego
- co wywołuje w nim zazdrość
- dlaczego (zagrożony się czuje? Ma jakieś poczucie własności wobec Ciebie?)
- jeśli wypłynąłby temat byłej dziewczyny, to bym zapytała czy uważa, że już odciął się od przeszłości
- czy matka go wyzywała kiedykolwiek
- co do Ciebie czuje i dlaczego (tylko nie przyjmuj odpowiedzi "kocham. Za wszystko." bo to odsuwanie rozmowy jest)
- wobec powyższego skąd takie napady agresji/ złośliwości
- jak się zapatruje na wizję wylotu z rodzinnego gniazda. On i jego matka.

I tak można wymieniać i wymieniać, bo to jedna kwestia łączy się z drugą, ale coś w tym stylu po mojemu

Ogólnie to ostatnio sama podjęłam próbę ratowania swojego związku obojgu nam na tym zależało i muszę powiedzieć, że to nie jest rozmowa na przerwę w szkole.
U mnie chodziło o marazm, oddalenie się od siebie, nieszczerość. Godziny 23-5 z głowy niedługo druga część, bo temat nadal niewyczerpany. Tak że ten życzę powodzenia i mam nadzieję, że pomogłam choć trochę

Spełniam się w macierzyństwie
Roz
Dwa
Trzi
Cztyry

(Ej mam blog )
Andriejewna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości