|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Problem z zazdrosnym facetem
Witam, mam problem ze swoim chłopakiem. Mam 20 lat a on 21. Oboje studiujemy-jesteśmy w tej samej grupie. Ze swoim chłopakiem jestem od 7 miesięcy. Juz w czerwcu pojawiay się u nas kłotnie wynikajace z tego ze mój chłopak zarzucał mi iż podoba mi sie ktos inny a jego stawiam na 2 miejscu. Uważał się za gorszego od tamtego chłopaka. Póżniej wymyślił sobie kolejnego mojego kolegę. W lipcu problem znaczaco sie nasilił. Mój chlopak zmienił obiekt zazdrości. Teraz był nim moj kolega z praktyk. Zaznaczam, ze ja i mój chłopak cały lipiec spędzilismy razem, gdyz praktyki robiliśmy w tym samym szpitalu. Gdy dochodziło do poważnych kłotni mój chłopak nie przebierał w slowach i nazywał mnie np. beznadziejna, albo mówił "kto by taką chciał". Ale gdy ochłonął to później przepraszał. I mówił, ze to sie juz wiecej nie powtórzy. Ponadto gdy się całowaliśmy to wszystko niby było dobrze, ale gdy tylko skończylismy pieszczoty mój chłopak zarzucał mi ze podoba mi się ten kolega z praktyk. Po lipcu gdy oboej wrócilismy do swoich miast to wszystko sie uspokoiło, i nawet gdy pojechalismy razem na wakacje ten problem juz sie nie pojawił. Moj chłopak powiedział, że wie, że zachowywal się jak głupek i że już mi zaufa. Opowiedział mi też o tym ze przede mna miał dziewczyne która zerwała z nim a tydzien pozniej była juz z innym chłopakiem i dlatego sądzil, że ze mna bedzie tak samo. Ale ja nie wiem czy to wystarczający powod do tego by się tak zachowywać. Zaznaczam, że ani razu gdy od momentu gdy jestesmy razem nawet nie pomyslałam o innym chłopaku. Ale nie wiem co robić.Czy jest sens to dalej ciągnąc?
Edytowane przez anula46 Czas edycji: 2012-08-21 o 14:38 Powód: zle opisana sytuacja |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Problem z zazdrosnym facetem
Czy jest sens? Jeśli go kochasz to jak najbardziej tak, przecież jest o co walczyć. Zobaczysz czy te sytuacje będą się powtarzały, może faktycznie chłopak zrozumiał swoje zachowanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Wiesz co, nie zniosłabym takiego traktowania
![]() Już sam fakt, że sprawiedliwa swoje zachowanie swoją była jest co najmniej dziecinny (bo według niego ona mu taka wielką krzywdę zrobiła ![]() Nie będę Ci radzić czy masz zerwać czy nie, bo to Twoja decyzja, ale związek jest toksyczny i będzie Cię wyniszczał.
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
przyszły lekarz a zachowuje się jak szczeniak niech najpierw dojrzeje, a wy powinniście troszkę od siebie się odizolować, nie możecie razem mieć praktyk, zajęć i wszystkiego, bo co jak znajdziecie pracę w innych placówkach to on ciągle będzie ci robił sceny o kolegów z pracy bo przecież go tam nie ma i nie widzi. nie pozwol na 24godzinna kontrolę bo to jeszcze bardziej go zachęci do robienia ci wyrzutów o wszytsko naucz go, ze macie dwa światy swoje osobne do ktorych kazde z was chetnie raz na jakiś czas uda się bez żadnych tajemnic, zatajania, albo popracujecie nad jego zaufaniem i zazdrością albo będziesz się męczyć, będziesz wysłuchiwać w jego złości ze jesteś beznadziejna i taka i siaka bo on w głowie uroił sobie konkurencję....
Kiedy łamiesz zasady, łam je mocno i na dobre. ![]() Edytowane przez karola991 Czas edycji: 2012-08-21 o 08:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
.
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Autorko - jeśli kochasz go mocno i ogólnie Ci zależy, to daj mu powiedzmy ze 2 miesiące, ALE jemu broń Boże nie mów nic o tym! Bądźcie razem tak jak zawsze, po prostu go obserwuj. Jeśli chcesz, to zapisuj sobie swoje uczucia po spotkaniach albo po prostu podsumowuj każdy dzień razem, choćby w myślach. Jeśli przez większość czasu będziesz się czuła tak, jak teraz, to daj sobie spokój. Ceń się kobieto, bo jeśli sama siebie nie szanujesz, to facet też nie będzie Cię szanował. Nikt nie ma prawa mówić Ci, że jesteś beznadziejna, nikt Cię nie zechce! On wszystko to mówi celowo (być może trochę nieświadomie, ale jednak), bo chce żebyś się go trzymała, bo on jest taki cudowny i dobry dla Ciebie, że z Tobą jest. Ślubu nie macie, dzieci nie macie, nie jesteś w żaden sposób zależna od niego - nie musisz zgadzać się na takie traktowanie. Jak mądrze ktoś wyżej napisał, związek ma Ci przynosić radość i sprawiać przyjemność, a nie ciągnąć Cię w dół. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Jest jeszcze jeden problem o którym nie wspomniałam w poście-jego mama. Pomimo tego iz ma on już 21 lat jego mama ciągle do niego dzwoni i zawsze musi wiedzieć gdzie on jest i co robi. Czasem dzwoni do niego nawet na zajęciach. 5 rozmów dziennie lub smsy to norma.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
bez kija nie podchodz
|
Cytat:
![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Nie wiem czy jestem przewrażliwiona albo za bardzo się czepiam, ale wydaje mi się, że jego matka za bardzo go kontroluje. Gdy z nim o tym rozmawiałam delikatnie to mi powiedział, że jeżeli jego mama poprosi go o telefon to on jej nie odmówi. Dodam, że jest jedynakiem. Proszę o porady i opinie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#13 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
ale ona ciągle prosi go o smsy albo telefony. Bo on sam może zadzwoni raz dziennie. ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- raz gdy odpisywał na smsa zobaczyłam że jego matka napisała "kochasz mnie czy nie? dlaczego sie synku nie odzywasz? " czy to jest normalne? ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- od razu zaznaczam, ze nigdy nie przegladałam jego smsów, a ten jeden zobaczylam przez przypadek, bo blisko siebie siedzieliśmy i mój wzrok zsunąl sie na sekundke na tel . |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Ja tu widzę mamuskę - kwoczkę. I tak se myślę, że jak ona się tak do niego zwraca to może on tę chęć kontroli wyniósł z domu? Może uważa, że za przeproszeniem trucie dupy jest właśnie oznaką miłości?
Jak dla mnie to zależy kto czego oczekuje od związku. Jedna będzie miała cierpliwość tłumaczyć, zapewniać o swoich uczuciach, inna nie. Koleżanka miała podobny problem, walczyła o ile dobrze pamiętam ok. pół roku i teraz już od dłuższego czasu twierdzi, że chłopak się ogarnął i jest bardzo szczęśliwa ![]() Ja bym najpierw chciała z nim pogadać i poznać przyczyny takiego jego zachowania. Oczywiście jeżeli chłop skłonny do współpracy będzie. Co nie zmienia faktu, że jakby mi facet coś dołującego na serio powiedział to by taki wykład dostał że tydzień by się nie pozbierał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Edytowane przez anula46 Czas edycji: 2012-08-21 o 19:21 Powód: dodanie kilku zdań |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Oczywiście mój facet sam z siebie wielu rzeczy nie zauważa i potem wychodzą kwiatki, że to ja się czepiam ![]() No więc przede wszystkim odkładam temat do czasu kiedy się nie uspokoję, wcześniej mówię mu, że jak się wreszcie skapnie, że coś jest nie tak, to ja zapraszam do rozmowy. Więc tu już mam odpękany pierwszy warunek czyli chęć obu stron do gadki bo gadać do ściany to ja se i bez chłopa mogę ![]() No i potem pytam się go, oczywiście tonem "czy podoba ci się ta torebka? Albo sukienka w kwiatki?", czy uważa że w temacie tym i tym wszystko ok. I tak jakoś się rozkręca ta rozmowa, tylko muszę pamiętać żeby nie walnąć mu jakiejś szpili ![]() U Ciebie bym zapytała - czy rozumie, dlaczego jego zachowanie mi przeszkadza - czy zna kogoś, kto ma też takie zażyłe relacje z matką - jeśli nie zna to jak wtedy ocenia relacje znanych sobie chłopaków z ich matkami - czy matka mu kiedyś utrudniała bycie z jakąś dziewczyną, jak tak, to dlaczego - co wywołuje w nim zazdrość - dlaczego (zagrożony się czuje? Ma jakieś poczucie własności wobec Ciebie?) - jeśli wypłynąłby temat byłej dziewczyny, to bym zapytała czy uważa, że już odciął się od przeszłości - czy matka go wyzywała kiedykolwiek - co do Ciebie czuje i dlaczego (tylko nie przyjmuj odpowiedzi "kocham. Za wszystko." bo to odsuwanie rozmowy jest) - wobec powyższego skąd takie napady agresji/ złośliwości - jak się zapatruje na wizję wylotu z rodzinnego gniazda. On i jego matka. I tak można wymieniać i wymieniać, bo to jedna kwestia łączy się z drugą, ale coś w tym stylu po mojemu ![]() Ogólnie to ostatnio sama podjęłam próbę ratowania swojego związku ![]() U mnie chodziło o marazm, oddalenie się od siebie, nieszczerość. Godziny 23-5 z głowy ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:31.