Opinia głupiej i pustej co robić? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-10-17, 15:25   #1
Danielle12
Przyczajenie

Opinia głupiej i pustej co robić?

Mam opinię pustej, głupiej dziewczyny, nie wiem co mam robić i nie wiem czym sobie "zawiniłam" . Zaczęłam naukę w nowej szkole z czystą kartą, nikogo nie znając po 1,5 miesiącu chłopacy z klasy już wyrobili sobie taką opinię (z dziewczynami nie mam problemu) widzę, że koledzy z klasy nie traktują mnie poważnie, często słyszę różnego typu podteksty seksualne (wiem chłopcy w tym wieku (17l.) mają różne "odpały" i każdej dziewczynie palną coś głupiego ale ja słyszę to bardzo często i czasem samej mi jest wstyd) często również zdarzy się jakieś klepnięcie itp może z natury nie jest taka, że od razu powiem co myślę (ale również głupkowato nie chichoczę, żeby nie było nie porozumień) ale najczęściej gdy już mam dość takich zachowań, uszczypliwości mówię "przestań" "skończ już" to słyszę "ejjj ja tylko żartuje"
myślałam, że w nowej szkole z nową kartą będę normalnie traktowana, dodam, że nie gadam jak najęta bez sensu, nie jestem jakaś przebojowa to nie wiem za co mogli mi taką "przykleić" taką łatkę nie odzywam się ża dużo, koleguję się z kilkoma dziewczynami, uczę się zadowalająco jak na poziom klasy (3,4 czasem jakaś 5 wskoczy) nie ubieram ani maluję się wyzywająco, nie wiem w czym leży problem
Danielle12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-17, 15:35   #2
niebieskie_oczko
Zakorzenienie

Dot.: Opinia głupiej i pustej co robić?

A może po prostu podobasz się tym kolegom z klasy? Są młodzi i może uskuteczniają końskie zaloty?
Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż
K&K
niebieskie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-17, 15:37   #3
Ekstazaa
Rozeznanie

jak Ty nie wiesz, to skąd mamy wiedzieć my, skoro w tym środowisku nie przebywamy.. pogadaj z koleżankami, może one wiedzą coś na ten temat. nie chce mi się wierzyć, że takie zachowanie bierze się z niczego. kij jakby było do wszystkich dziewczyn, ale mówisz, że tylko do Ciebie w takim stopniu. chyba że im się aż na tyle podobasz, tyle że okazują to jak jakieś napalone prosiaczki ;P
Ekstazaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-17, 15:40   #4
Danielle12
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Ekstazaa Pokaż wiadomość
jak Ty nie wiesz, to skąd mamy wiedzieć my, skoro w tym środowisku nie przebywamy.. pogadaj z koleżankami, może one wiedzą coś na ten temat. nie chce mi się wierzyć, że takie zachowanie bierze się z niczego. kij jakby było do wszystkich dziewczyn, ale mówisz, że tylko do Ciebie w takim stopniu. chyba że im się aż na tyle podobasz, tyle że okazują to jak jakieś napalone prosiaczki ;P
no prawie każdej dziewczynie palną coś głupiego ale mi najczęściej i na nawięcej sobie pozwalają, a potem " no ej ja tylko żartuję."
Podobam się? Czy o dziewczynie której się podoba mówi się, że jest głupia?
Stary 2012-10-17, 15:42   #5
niebieskie_oczko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Danielle12 Pokaż wiadomość
no prawie każdej dziewczynie palną coś głupiego ale mi najczęściej i na nawięcej sobie pozwalają, a potem " no ej ja tylko żartuję."
Podobam się? Czy dziewczynie, która się podoba mówi się, że jest głupia (nie dosłownie oczywiście)
Nie wiem, ale na tym świecie mało rzeczy mnie już dziwi.

Jak ci się to nie podoba, to może zacznij odpierać jakoś te ataki. Może zamiast upominania ich jak już masz naprawdę dość, zacznij jakoś odpierać ataki z humorem?
Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż
K&K
Stary 2012-10-17, 15:45   #6
Danielle12
Przyczajenie

no czasem gdy już nie mam siły to po prostu śmieję się ale wtedy pozwalam im na to, a takie zachowanie nie zawsze mi się podoba...

Edytowane przez Danielle12
Czas edycji: 2012-10-17 o 15:47
Stary 2012-10-17, 15:49   #7
niebieskie_oczko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Danielle12 Pokaż wiadomość
no czasem gdy już nie mam siły to po prostu śmieję się ale wtedy pozwalam im na to, a takie zachowanie nie zawsze mi się podoba...
No ale to nie śmiej się tylko jakoś zripostuj Kilka błyskotliwych ripost powinno dać radę. No i jak już jedna koleżanka napisała - spytaj się swoich kumpel z klasy, czy może mają pomysł, dlaczego tak cię klasowy koledzy traktują.
K&K

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-17, 16:00   #8
Aper
Zadomowienie

Najpierw dobrze się zastanów, co tak naprawdę o ich zachowaniu sądzisz - podoba Ci się (pochlebia?) czy zdecydowanie nie. I postępuj w zgodzie z samą sobą. Jeśli ci się podoba (a wątpię, bo nie miałabyś takich pytań), to rób dalej to co robisz, czyli nic. A jesli nie podoba, to wyraźnie to daj odczuć. Nie daj się zbyć, że to żart itp, nie kwituj zażenowanym uśmiechem, tylko z powagą - albo udawaj, że nie słyszysz, powiedz od razu, że sobie nie życzysz, obraź się. Oni sie może oburzą, nazwą "cnotką-niewydymką" - trudno, wytrzymasz. Pamiętaj, że akurat Ciebie tak nazwą, a nie inne koleżanki, których nie klepią - jakaś sprzecznośc, co nie?.

Swoją drogą co to za klepnięcia? W ramię? Czy w pośladki - bo jak to drugie, to powinnaś reagować zdecydowaniej od razu.

Hm, i co znaczy to hasło "czysta karta"? Masz na koncie jakieś dziwne sytuacje w gimnazjum? Może o tym wiedzą i próbują coś "urwać" dla siebie.

Zastanów się też na tym czy na pewno "nic nie robisz" - może wysyłasz jakieś sprzeczne sygnały? Np najpierw się oburzasz że ktoś rzuca za Tobą głupie hasło, a za chwilę z miłym uśmiechem dajesz odpisać zadanie? /nie chodzi mi o sygnały - typu debilne tłumaczenie pt "prosiła się, bo szła w krótkiej spódnicy" tylko bardziej subtelne/.

A to, że masz w klasie "ogórów" to fakt bezsprzeczny. Niezależnie od ich aktualnego wieku. Jak się da ich "ustawić" to może coś z nich będzie.

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Przychodzi mi też do głowy, że to może dlatego, że jesteś tzw "spokojna"? Niektóre "ogóry" lubią dręczyć właśnie takie osoby, zwłaszcza gdy wyczują zażenowanie.
Po namysle dodam, że chyba lepszym sposobem, niż to co pisałam, będzie cięte "pyskowanie" Trudno ocenić jaki sposób najlepszy. W żadnym razie nie wbijaj sobie do głowy, ze może faktycznie jesteś głupia, czy pusta. I jeśli możesz im zaufać, to pogadaj z koleżankami

Edytowane przez Aper
Czas edycji: 2012-10-17 o 16:03
Aper jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-17, 16:05   #9
stella717
Raczkowanie

No niestety, ale chłopcy w tym wieku miewają głupie pomysły ;/ Nie możesz im pozwalać na takie traktowanie. Postaw stanowczy opór. Żarty? Beznadziejne poczucie humoru mają Ci Twoi koledzy. Nie daj się.
stella717 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-17, 16:11   #10
chwast
Zakorzenienie

Też znam takich cwaniaczkow, u mnie pomaga patrzenie z politowaniem

Sent from my SK17i using Tapatalk
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-17, 17:28   #11
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez Ekstazaa Pokaż wiadomość

dokładnie o tym samym sobie pomyślałam!

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-17, 18:43   #12
_ema_
Zakorzenienie

Za klepnięcie czy inne gesty z seksualnym podtekstem proponuję z liścia w twarz - metoda na prawdę bardzo skuteczna. I pisze to w 100% na serio. Faceci w tym wieku mają taką cechę, że jeśli im pozwolisz (czytaj, nie sprzeciwisz się jasno, wyraźnie, dobitnie i najlepiej boleśnie albo ośmieszająco dla nich) a tylko powiesz nie, przestań i na tym się skończy, to uznają, że podtrzymujesz zabawę i jesteś kolejnym obiektem do macania. Nie chcesz być traktowana jako pusta? Naucz ich szacunku do siebie.

i od razu uprzedzam argumenty, że to nie takie proste, jak to dać z liścia koledze.
A gdyby obcy facet na ulicy podszedł i ścisnął Cię za pośladek uderzyłabyś? Krzyczałabyś na niego? Zrobiła awanturę, że zapadł by się pod ziemię? Zapewne tak. Czym różni się kolega? Chyba tylko częstotliwością spotykania go na swojej drodze, więc nie ma sensu hamować swoich naturalnych reakcji na przekroczenie Twoich granic intymności.

Edytowane przez _ema_
Czas edycji: 2012-10-17 o 18:45
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-17, 22:40   #13
eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez niebieskie_oczko Pokaż wiadomość
Nie wiem, ale na tym świecie mało rzeczy mnie już dziwi.

Jak ci się to nie podoba, to może zacznij odpierać jakoś te ataki. Może zamiast upominania ich jak już masz naprawdę dość, zacznij jakoś odpierać ataki z humorem?
Ktos mi mowi, ze jestem glupia, klepie mnie po tylku, a ja mam to traktowac z humorem? Bardzo mi do smiechu, faktycznie. Ona musi na ta chamowe ostro zareagowac, popatrzec im twardo i prosto w oczy i postawic do pionu jednym zdaniem - ale tak, zeby widzieli, ze nie zartuje, zeby im w piety poszlo - krotko i dosadnie i nawet nie czekac na reakcje, a odwrocic sie i udac, ze olala. Bo takie gadanie ciagle: "przestancie", "nie mowcie tak do mnie", itd. nic nie pomoze! Oni musza widziec, ze dziewczyna sie po prostu ostro wku"£$%a i wtedy nabiora do niej szacunku.

Moze inne dziewczyny w ten sposob sie bronia? Moze olewaja i pokazuja, ze maja w du.pie to co mowia, a po Tobie widac, ze sie przejmujesz, to i cisna wiecej? Tak czy inaczej, niedojrzale kmioty.

Edytowane przez eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64
Czas edycji: 2012-10-17 o 22:52
eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-17, 23:02   #14
niebieskie_oczko
Zakorzenienie

[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;37125333]Ktos mi mowi, ze jestem glupia, klepie mnie po tylku, a ja mam to traktowac z humorem? Bardzo mi do smiechu, faktycznie. Ona musi na ta chamowe ostro zareagowac, popatrzec im twardo i prosto w oczy i postawic do pionu jednym zdaniem - ale tak, zeby widzieli, ze nie zartuje, zeby im w piety poszlo - krotko i dosadnie i nawet nie czekac na reakcje, a odwrocic sie i udac, ze olala. Bo takie gadanie ciagle: "przestancie", "nie mowcie tak do mnie", itd. nic nie pomoze! Oni musza widziec, ze dziewczyna sie po prostu ostro wku"£$%a i wtedy nabiora do niej szacunku.

Moze inne dziewczyny w ten sposob sie bronia? Moze olewaja i pokazuja, ze maja w du.pie to co mowia, a po Tobie widac, ze sie przejmujesz, to i cisna wiecej? Tak czy inaczej, niedojrzale kmioty.[/QUOTE]

Autorka nie napisała, że ktokolwiek powiedział jej wprost, że jest głupia. Napisała tylko, że niedosłownie....więc ja ujmuję to na zasadzie: koledzy coś rzucą, autorce się to nie podoba i odbiera to jako atak na siebie i interpretuje, że według nich jest głupia.

A wierz mi, cięta, błyskotliwa riposta, potrafi zszokować i zamknąć komuś usta. Uważam, że to lepsze niż od razu wsiadać na nich i emanować na całą klasę wkur^#*. Ale to moje zdanie, bo nie jestem zwolennikiem prowadzenia jakiś kłótni itp.
K&K
Stary 2012-10-18, 00:05   #15
eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez niebieskie_oczko Pokaż wiadomość
A wierz mi, cięta, błyskotliwa riposta, potrafi zszokować i zamknąć komuś usta. Uważam, że to lepsze niż od razu wsiadać na nich i emanować na całą klasę wkur^#*. Ale to moje zdanie, bo nie jestem zwolennikiem prowadzenia jakiś kłótni itp.
No i wlasnie cieta, blyskotliwa riposte mialam m.in na mysli, ale bez humoru, bo sytuacja do smiechu nie jest. Dziewczynie jest przykro, a Ci to wykorzystuja. Niech bedzie zyczliwa dla tych, ktorzy sa dla niej. A z tamtymi niech zacznie rozmawiac jak dojrzeja, bo na razie wyglada, ze sa na duzo nizszym poziomie dojrzalosci niz ona. Co tez mi z zycia w zgodzie z tak 'cudownymi' kolegami, ktorzy mnie klepia po tylku, dogryzaja, nie szanuja i sprawiaja tym przykrosc? Nie wolno sobie pozwolic.

Doswiadczenie mam, bo pracowalam jako nauczycielka - zaczelam uczyc majac 25 lat i nieduzo roznilam sie wygladem od gimnazjalistek w szkole. Uczniowie - w szczegolnosci chlopcy, to wykorzystywali i testowali mnie na poczatku. Uwierz, humor, ani "zycie w zgodzie" nie pomogl. Po niecalych 2 miesiacach, zwyczajnie pokazalam zlosc - nie krzyczac na nich - po prostu popatrzylam im prosto w oczy i powiedzialam twardo, konkretnie i dosadnie pare zdan, dosc mocno zdenerwowana. Rosle nastolatki rozdziawily geby, ze ta pyzata blondynka 163cm potrafi sie postawic i nawet sprawiac wrazenie obrazonej. I to pomoglo, zdobylam ich szacunek i od tamtej pory mieli do mnie zupelnie inny stosunek.

Edytowane przez eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64
Czas edycji: 2012-10-18 o 00:22
eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-18, 09:38   #16
leniwca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _ema_ Pokaż wiadomość
Za klepnięcie czy inne gesty z seksualnym podtekstem proponuję z liścia w twarz - metoda na prawdę bardzo skuteczna. I pisze to w 100% na serio. Faceci w tym wieku mają taką cechę, że jeśli im pozwolisz (czytaj, nie sprzeciwisz się jasno, wyraźnie, dobitnie i najlepiej boleśnie albo ośmieszająco dla nich) a tylko powiesz nie, przestań i na tym się skończy, to uznają, że podtrzymujesz zabawę i jesteś kolejnym obiektem do macania. Nie chcesz być traktowana jako pusta? Naucz ich szacunku do siebie.

Ja bym się nie wahała, po kolejnym upokorzeniu bym pokazała, że nie pozwolę sie tak traktować.
*o włosy dbam i zapuszczam!
leniwca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-18, 15:21   #17
zuzanna90
Raczkowanie

Hm, na prawdę autorko nie wiesz z czego to wynika?
znam kilka pustych, głupich dziewczyn, no i one zazwyczaj nie wiedzą/nie chcą wiedzieć, że są za takie odbierane.
Ale, zakładając że z Tobą wszystko w porządku postaw się kolegom raz, drugi i powinno zadziałać. Nie bój się użyć ostrych słów, czy też wspomnianych drobnych rękoczynów w postaci liścia w twarz
Stary 2012-10-18, 16:35   #18
spritfire
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zuzanna90 Pokaż wiadomość
Hm, na prawdę autorko nie wiesz z czego to wynika?
znam kilka pustych, głupich dziewczyn, no i one zazwyczaj nie wiedzą/nie chcą wiedzieć, że są za takie odbierane.
Ale, zakładając że z Tobą wszystko w porządku postaw się kolegom raz, drugi i powinno zadziałać. Nie bój się użyć ostrych słów, czy też wspomnianych drobnych rękoczynów w postaci liścia w twarz
Dokładnie, może jednak dajesz takie sygnały o ktorych sama nie wiesz?
no z jakiegoś powodu się przyczepili jednak do CIEBIE - może też z tego że sobie na to pozwalasz
Powiedz jasno i ostro że sobie nie zyczysz że to Cie nie bawi i że ma sie to więcej nie powtórzyć.
spritfire jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości