|
|||||||
| Notka |
|
| W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#1 |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 183
|
Co zrobiæ ¿eby znikn±³ przedzia³ek?
Mam k³opot z w³osami-mam przedzia³ek na pó³-jak czesze w³osy na jedn± stronê to niestety nie trzymaj± siê i burz± siê. Próbowa³am czesaæ do góry-ale wtedy niekorzystnie wygl±dam, a grzywki nie mogê mieæ bo siê zaraz krêci.
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 19 655
|
Dot.: Co zrobiæ ¿eby znikn±³ przedzia³ek?
Ogoliæ g³owê na ³yso albo ¶ci±æ w³osy na krótko.
![]() Przedzia³ek nie znika. Ewentualnie mo¿esz w³osy zaczesaæ wszystkie do ty³u i spi±æ w kitkê albo kok.
Ka¿dy problem da siê rozwi±zaæ, o ile ma siê odpowiednio du¿y plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapu¶ciæ w³osy? FAQ2- dekoloryzacja, k±piel rozja¶niaj±ca, likwidacja odcieni, numery farb Edytowane przez SceneQueene Czas edycji: 2013-01-19 o 11:05 |
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
W³osy maj± tendencjê do "przyzwyczajania siê" do przedzia³ka w okre¶lonym miejscu i d±¿± do tego, ¿eby w tym miejscu siê "roz³o¿yæ". Nie jest jednak powiedziane, ¿e nie mo¿na tego zmieniæ, ale bêdzie to trochê trwa³o. Je¶li chcesz mieæ przedzia³ek na okre¶lonej stronie g³owy, zrób go precyzyjnie, tak jak chcesz aby uk³ada³y Ci siê w³osy, a te podepnij spinkami lub wsuwkami. Rób to codziennie, mo¿esz podpinaæ je równie¿ na noc, ale ostro¿nie, ¿eby nie po³amaæ w³osów w ci±gu nocy, mo¿esz np. upinaæ je w kucyk czy kok z tak u³o¿onym przedzia³kiem. Po kilku tygodniach w³osy przyzwyczaj± siê do danego uk³adu. Musisz jednak pamiêtaæ o wytrwa³o¶ci i nie dawaæ w³osom "wracaæ" na poprzeni± pozycjê, dlatego czeka Ciê przypinanie lub upinanie w³osów na te kilka tygodni.
|
|
|
|
|
#4 |
|
BAN sta³y
|
Dziêki, pomêczê siê trochê
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 53
|
najlepiej zaczesywaæ je na mokro, s± bardziej podatne i nie bêd± od razu 'uciekaæ' na poprzednie miejsce
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 214
|
Te¿ mia³am tego typu problem, chcia³am zmieniæ "po³o¿enie" mojego przedzia³ku i po d³ugich zabiegach i staraniach,niestety podda³am siê. Przedzia³ek raz zrobiony nie da siê tak ³atwo zmieniæ. Jest bardziej uparty od nas samych.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 154
|
Ja w zale¿no¶ci od humoru i chêci robiê przedzia³ek raz z lewej, raz prawej, g³êbiej i blizej ¶rodka g³owy... w³osy schn± mi naturalnie, ale je¶li chodzi w³a¶nie o grzywkê, podsuszam j± suszarka uk³adaj±c na gubej szczotce, czasem u¿ywam minimaln± ilo¶æ pianki lub gumy, je¿li w³osy chc± wróciæ na miejsce gdzie poprzednio robi³am przedzaia³ek i wtedy uk³adaj± siê tak jak chcê
|
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
Twój fryzjer powinien za³atwiæ sprawê przedzia³ka za oko³o 15z³ z d³ugotrwa³ym efektem.
|
|
|
|
|
#9 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 130
|
Zmieni³am kiedy¶ po³o¿enie przedzia³ka i szczerze mówi±c nie mia³am z nim tylu problemów o których piszecie... Po prostu zrobi³am nowy przedzia³ek na mokrych w³osach po myciu
Mo¿e ze dwa-trzy razy musia³am to powtórzyæ, w³a¶nie po myciu w³osów i to wszystko
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 765
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 11
|
Krêcone w³osy, a przegródka.
Witajcie. Mam loki i przegródkê. Ta przegródka strasznie mi siê nie podoba, bo na czubku g³owy mam takie "gniazdo". Znacie sposoby pozbycia siê przegródki i czy w ogóle da rady to zrobiæ? Jak siê czesaæ, by by³o ³adnie? Z góry dziêkujê za pomoc.
|
|
#12 |
|
Mod-¦nie¿ynka
Wiadomo¶ci: 3 364
|
Dot.: Krêcone w³osy, a przegródka.
Mo¿esz spróbowaæ podpinaæ to miejsce na czas schniêcia w³osów.
|
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 30
|
Dot.: Krêcone w³osy, a przegródka.
Mo¿e spróbuj wiêcej w³osów do ty³u zaczesywaæ? Mo¿e przedzia³ek zmieñ?
|
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:15.