|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() nakladanie odzywki na zdrowe paznokcie szkodliwe?
mam pytanie dot. baz majace dzilane odzywcze.. chodzi mi konkretnie o Witaminowa Bombe Killys -a
jest zachwalana przez dziewczyny majace problemy z pazurkami, ja osobiscie nie mam jakis problematycznych paznokci, rosna dlugie, mocne i zdrowe.. no czasem zdarzaja sie zadziorki ale podejrzewam ze to wszystko sprawa zle dobranego pilnika ![]() czy nie zaszkodze paznokciom uzywajac odzywek?? w sensie ze przedobrze???(bo to troche chyba analogicznie mozna porownac jak z nakldaniem na wlosy normalne kosmetykow do regeneracji farbowanych - a co za tym idzie przeciazenie struktury wlosow) nie lubie frencza - jakos drazni mnie ta biala domalowywana koncowka, i jesli nie maluje kolorowym lakierem wybieram polprzezroczysty. super efekt daje nalozenie Bomby ( subtelnie wybiela kocowki paznokcia) a potem nalozenie pastelowego lakieru (np.delli) .. calosc tworzy efekt jakby dyskretnego frencza - paznokcie wygladaja duuuuuzo schludniej niz po samym lakierze transparentnym . to wlasnie powod dla ktorego chce sie trzymac Killysa ale obawiam sie ze to chyba niezbyt rosadne. a sposob polecam dziewczynom ktore rowniez wola dyskretny manikiur i nie palaja miloscia do tradycyjnego frencha (a przegladajac forum wiem ze sa takie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: nakladanie odzywki na zdrowe paznokcie szkodliwe?
Wydaje mi się że taki sposób nie powinien Ci szkodzić aczkolwiek słyszałam wiele niepochlebnych opinni o Bombie Witaminowej, niektórym wręcz poniszczyła paznokcie...także sama nie wiem, chyba poprostu sama musisz przetestować czy Ci to nie szkodzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
tez cos niecos czytalam o niszczeniu plytki paznokcia po Bombie Witaminowej.. i tak sie wlasnie zastanawiam czy to nie ze wzgledu na:
a) czestotliwosc uzytkowania b) malowanie stosunkowo zdrowych paznokci to w koncu skoncentrowany preparat... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
nie słyszałam żeby używanie odżywek na zdrowe paznokcie je niszczyło
![]() a co do Bomby to właśnie po niej moje paznokcie były w strasznym stanie... po prostu nie każdemu pasuje dana odzywka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
dzieki dziewczyny
![]() z tego co czytam i slysze to widac ze ten preparat na kazdego inaczej dziala ![]() dzis zakupilam nowy, jak zacznie sie cos dziac niedobrego to od razu powedruje do kosza choc wolalabym nie - bo uzaleznilam sie od tak wygladajcych paznokci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:39.