|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() furaginum a alkohol,zapalenie pęcherza
Drogie wizażystki mam mały problem, od kilu dni czuję ze mam problem z pęcherzem wiec ostatnio zakupiłam uro furaginum. Przed zastosowaniem poczytałam troche w internecie i z tego co wyczytałam bardzo reaguje ten lek z alholem:wysypki,szybsze bicie serca itd. Problem jest taki że dzisiaj wypiłam troche alkoholu(jedno piwo) a czuje ,ze stan pecherza mi sie znacznie pogorszyl wiec jaknaszybciej chciałabym ten lek zażyć i tu własnie pytanie..kiedy mogę?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: furaginum a alkohol,zapalenie pęcherza
urologiem nie jestem, ale jedno piwo przy tym leku (to słaby antybiotyk) to dość bezpieczna sprawa, więc sądzę, że po jednej tabletce nie dostaniesz ataku serca.
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
jedno piwo to pikuś. nie wiem co kryje się pod słowami 'stan pecherza mi sie znacznie pogorszyl' - piwo samo w sobie jest moczopędne jeśli o to chodzi, a ja proponuje jeszcze dużo witaminy C.. tak lekarz mi zalecił z furaginum. poza tym dbaj o siebie - nie siadaj na zimnym i pilnuj by Cie nie przewialo (noś np. jakieś tuniki) i wyleczysz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
ja nie polecam alkoholu przy tym leku, dzień po zakończonej kuracji chciałam wypić reddsa - wypiłam połowę i zaczęło się - bardzo szybkie bicie serca, niesamowity gorąc, strasznie ciężko było mi się ochłodzić, mimo okładów itp, czerwone plamy na dekolcie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
pęcherz zaczął mnie bardziej szczypać , tak samo jak całe podbrzusze jednym słowiem wielki dyskomfort ;c własnie sie zastanawiam po jakim czasie moge zjesc ta tabletke zeby wszystko bylo ok
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Ogólnie przy antybiotykoterapii nie powinno się pić alko. Jednak siła reakcji zależy od osoby. Ja biorę furaginum zapobiegawczo (1 na noc codziennie) i tydzień temu wypułam 3 piwka i NIC.
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Weź furaginum jak najszybciej, nic Ci się nie stanie, a poza tym dużo pij, nie tylko teraz, ale staraj się o tym nie zapominać. Witamina C jest pomocna, żurawina. Po stosunku zawsze staraj się zrobić siusiu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Działania niepożądane zawarte w ulotce nie występują u każdego więc furaginę bierzesz na własną odpowiedzialność. Jedyna dobra strona tego jest taka , że na przyszłość będziesz wiedzieć czy mieszanie furaginy z alkoholem Tobie nie szkodzi. Tyle w temacie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raróg
|
Tak co dzień sobie bierzesz, nawet gdy nic Ci nie dolega?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
.
|
Cytat:
furaginum nie mozna laczyc z alkoholem, bo mozesz powodowac reakcje disulfiramowa! i jest to reakcja podobna to tej, ktora wystepuje u ludzi z wszytym esperalem po spozyczu alkoholu.
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
A może to lekarz jej tak zalecił? Moja mama miała straszne problemy z pęcherzem i skonczyło się tak, że ileś miesięcy brała furaginum bez przerwy. Po tej kuracji od roku? dwóch? spokój.
gdybyś była trochę większa upiekłbym Cię w słodkim cieście Moja wymiana - Parfumerie Generale, L'Artisan, ETRO i inne! ![]() Edytowane przez Cathas Czas edycji: 2012-11-08 o 07:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłam u wielu ginekologów/ urologów, koszmar się nie kończył. Praktycznie żadne leki nie dawały rady, a jeśli był spokój to tylko na jakieś 2 tygodnie. Na szczęście trafiłam na specjalistę w Poznaniu, który przepisał mi szczepionkę na bakterie e-coli (bo zawsze to mam w posiewie) jak i zapobiegawczo furaginum na noc. I tylko ten zestaw ratuje mnie od nawrotami bólu pęcharza i wysoką gorączką. Słowa głupota pod mom adresem nawet nie będę komentować... A jeśli chodzi o alkohol, wypiłam go raz od 3 miesięcy, więc w moim przypadku powinnam być całkowicie abstynentką, co czasami nie jest możliwe... Tym bardziej, że jest to kwestia piwa, a nie np wódki.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:34.