|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
Halluks a sport
Panie i Panowie, zrobił mi sie halluks
![]() boli jak cholera, ledwo chodzę a co dopiero ćwiczyć.. wizytę u ortopedy mam dopiero w poniedziałek- ćwiczę średnio 5-6 razy w tyg i nie ma możliwości bym do poniedziałku nie ćwiczyła.. czy ktoś z was był w podobnej sytuacji? czy da się ćwiczyć z haluksem? czy są jakieś sposoby na złagodzenie bólu? zaleczenie tego dziadostwa? kupiłam sobei wkładki w sklepie ortopedycznym, ale średnio to widzę... biegam, trenuję boks, ćwiczę siłowo- nogi to u mnie podstawa... bardzo proszę o rady, jestem załamana
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Halluks a sport
Ja mam problem z halluksem juz od dawna. Wczesniej nie cwiczyclam nic, nie chodzilam w butach na obcasie (zawsze wygodne buciki), a i tak sie pojawil i robil sie coraz wiekszy
Pomijajac, ze stopy wygladaja brzydko, szczegolnie latem, gdy czas zalozyc sandalki czy japonki, to jeszcze boli. Teraz od roku cwicze (biegam, Insanity, silowy) i po prostu juz mnie to zalamalo, bo caly czas czulam bol. Mama juz dawno wyslala mi z Polski aparat korekcyjny Marcin na noc, ale proby przespania w tym nocy zawsze konczyly sie zdarciem go z nog po paru godzinach. Ale... nie mialam juz wyjscia, bo tak z miesiac temu obudzilam sie rano (gdzie stopy powinny byc wypoczete!) z bardzo duzym bolem tej kosci wlasnie i mysle sobie, ze trzeba sie przemeczyc, bo jest coraz gorzej (O_o) No i teraz zakladam go na noc /: Halluks sie jak na razie nie zmniejszyl , ale nie boli Moge polecic go wiec z czystym sumieniem, bo dziala. Wiem, ze robi sie na to operacje, ale to chyba juz w zaawansownaym stadium. Poza tym powrot do pelnej sprawnosci (tak zeby wrocic do treningow) jest dlugi i dosc uciazliwy na poczatku. |
|
|
|
|
#3 |
|
Rozeznanie
|
http://www.hallufix.pl/?page=products&sub=hallufix
w nocy stopa się nie deformuje ani nei przekształca dlatego też aparat na noc nei zdaje egzamiu- trzeba mieć coś co działa w dzień i podczas treningów-a co sądzisz o tym? przeglądam internet w poszukiwaniu czegoś na to dziadostwo i znalazłam to.. jest mało opinii o tym i nie wiem co mam myśleć. udało mi się dziś zapisać cudem do lekarza, pójdę i zobaczymy co mi powie
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
"umozliwia uprawie sportu" - hmm, to jest naprawde kuszace (: Zastanawiam sie czy naprawde da sie w tym spokojnie cwiczyc (O_o) Probuje znalezc jakies opinie, ale rzeczywiscie niewiele.
A co do Marcina, to mnie sie wydaje, ze utrzymanie palca we wlasciwej pozycji przez tyle godzin (podczas snu) daje efekt. W kazdym razie nie czuje juz bolu nawet przy treningach. |
|
|
|
|
#5 |
|
Rozeznanie
|
no więc byłam u ortopedy i powiedział mi, że tem halliflux to pic na wode fotomontaż, bo hallux bierze się głownie z płaskostopia i trzeba stopę utrzymać we właściwej pozycji- zalecił mi wkładki i specjalne buty- jedno i drugie kupiłam i jest poprawa- nie boli już tak masakrycznie-jak chcesz to podeślę Ci na priv link do tych butów ( jest to firma produkujaca obuwie zdrowotne)
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
polny mak, dobrze wiedziec, ze nie warto inwestowac w halliflux. A za link bede bardzo wdzieczna. Poprosze mame, zeby mi zobaczyla na takie buciki.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
hej dziewczyny ja też doświadczyłam tego bólu ale ostatnio są dostępne aparaty o nazwie hallufix, zaryzykowałam i kupiłam.
Chodzę po domu w skarpetce. ból - przynajmniej u mnie ustąpił po kilku dniach a teraz po roku używania zauważyłam zmniejszenie odchylenia palca. Nie wim czy to u każdego zzadziała ale mnie pomaga. Myślę ze im prędzej sie zapobiega tym lepiej bo potem to już tylko nóż a podobno po operacji są i tak nawroty. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:48.