|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
kryzys w moim związku:(
Witam czy możecie mi pomóc jak przetrwać kryzys ,który dopadł mój związek?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: kryzys w moim związku:(
Co się stało?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Witaj. A na czym polega kryzys w Twoim związku, możesz go bliżej opisać. Pozdrawiam
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Od 3 lat jesteśmy w związku i nagle mój partner stwierdził że chyba już do mnie nic nie czuje. Mamy synka dlatego tym bardziej trudno mi zrozumieć jak można po prostu tak wszystko przekreślić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Dziecko to nie argument,aby budować relacje.
Generalnie to dużo wskazuje na to,ze po 3 latach życia razem wiele związków dopada kryzys i jest to podobno związane z niknącym pożądaniem oraz podobno "umierają motylki w brzuchu"; Ale opisz może sytuacje między Wami i w jakich okolicznościach CI to powiedział.
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
wydaje mi się że musi być jakiś konkretny powód, bo tak od sobie nie odchodzi się od partera
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() takich kryzysów jest wiele,ale tylko związki oparte na mocnych fundamentach są w stanie przetrwać. to smutne,że partner już cię przekreślił tymi słowami,a dziecko nie wyklucza rozstania.mozna być po rozwodzie i dalej być dobrym ojcem ![]() co zrobić? chyba czas na poważną rozmowę bez oskarżania i wzajemnego obrzucania się winą. trzeba siąść i porozmawiać o tym co was boli. czasem ludzie nie mówią o problemach,a one narastając wzbudzają frustrację zamiast uczucia.ciężko wtedy spojrzeć na partnera z miłością widząc tylko wady. co najdziwniejsze tych wad kiedyś się nie widziało,bo skupiało się na miłości i zaletach,ale z problemami ciężko jest się uśmiechać,dlatego ludzie skupiają się na złych emocjach zamiast znaleźć pozytywne strony życia. to zamknięty krąg,który trzeba przerwać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Po pierwsze musicie porozmawiać, masz prawo wiedzieć dlaczego chce odejść, bo odpowiedz że już chyba nic do Ciebie nie czuje nie jest odpowiedzią. Niech zachowa się jak facet i powie Ci prawdę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
wszystko zaczęło się od tego ,że nagle zaczął chować przede mną telefon co nigdy się nie zdarzało. Oczywiście pewnego dnia coś mnie skusiło żeby sprawdzić połączenia, okazało się że ma dużo połączeń z pewnym numerem. Kiedy zapytałam do kogo należy powiedział mi że do przyjaciółki i tu zaczął się problem. nagle sprawy przyjaciółki zaczęły być bardzo ważne, ważniejsze niż codzienne sprawy domowe. Wiem że zrobiłam źle sprawdzając ten głupi telefon, ale nagle straciłam zaufanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
No mi też to wygląda na zdradze ale musisz z nim o tym porozmawiać wtedy się dowiesz co tak naprawdę robi,ja bym zapytała wprost bo szalenie nie lubię jak ktoś mnei ciągle okłamuje,wolę znać prawdę choćby była ona najgorsza.
Z drugiej strony może to faktycznie koleżanka,ciężko powiedzieć.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Fakt, popełniłaś błąd sprawdzając jego telefon, powinnaś najpierw porozmawiać o tym co się dzieje w Waszym związku, no ale przyjajmniej znasz już odpowiedz na swoje pytanie-dlaczego macie kryzys w związku- po prostu pojawiła się kobieta w jego życiu.
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
jezeli jednak jest Ci wierny - to normalne że po 3 latach związek wygląda inaczej. Możesz starać się obudzic to, co was w sobie fascynowało na początku, wspólne wyjścia, rozrywki.
Co prawda nie jest to takie łatwe gdy ma sie dziecko...może nie jest dojrzały do roli ojca, a Ty zajmujesz sie głównie dziecko i nie może się z tym pogodzić? że nie jest numerem 1?
![]() |
#16 | |
Przyczajenie
|
Nie mogę zrozumieć tylko jednego,po naszej rozmowie stwierdził że chciałby spróbować raz jeszcze i żebyśmy dali sobie szanse.Tylko jak tu zacząć cokolwiek budować od nowa skoro ja go bardzo kocham ale nie ufam na 100% a on stwierdził wcześniej że już nic do mnie nie czuje. Kiedy zaproponowałam żebyś przez kilka dni zamieszkali oddzielnie żeby mógł wszystko sobie poukładać to on nie chce o tym słyszeć
---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak jak kiedyś musiał tak i teraz od nowa musi na niego zapracować. nie ma nic gorszego niż "odpoczywanie od związku".od problemów się nie ucieka,problemy sie rozwiązuje i stawia im czoła |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
Zatem przyczyną kryzysu jesteś zarówno Ty jak i on.
Jeśli chcesz ratować związek powinniście usiąść razem i zastanowić się czemu jeszcze chcecie być razem (i nie,dziecko nie jest argumentem)?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:39.