|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Niechciany prezent. Co robić?
Jak w tytule.
Dostałam z okazji urodzin od rodziców pewien prezent, który nie jest mi potrzebny, raczej mi się nie przyda. Co zrobić? Powiedzieć wprost czy zachować to dla siebie i używać przedmiotu? Nie chcę ich urazić, ale nie mam też zamiaru używać czegoś, czego nie chcę. Pozdrawiam.
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Niechciany prezent. Co robić?
zalezy co to jest. moze zdradzisz? bo tak to cięzko doradzic co mozesz z tym zrobic.
ale ja bym nie mowila wprost: ale okropny prezent mi kupiliscie ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
jak wyzej - zalezy co to jest, jesli jakis paskudny ciuch to zaloz raz na impreze rodzinna i masz z glowy ;p im bedzie milo, a ciebie to duzo nie bedzie kosztowalo...
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Zdradź nam, co ciekawego dostałaś, bo od tego zależy nasza rada
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Hm, po mnie byłoby widać, że coś mnie się nie podoba. Nawet jak się staram to ukryć.
![]() Ja bym powiedziała grzecznie, że niestety nie trafili z wyborem, czy coś takiego, ale jestem im wdzięczna. Nie chciałabym sprawić im przykrości, byłoby mi trochę głupio. Raczej delikatnie zasugeruj, że prezent nie przypadł Ci do gustu, powiedz że nie jest w Twoim stylu... Może da się wymienić tą rzecz na inną, którą sama wybierzesz? A może mogą ją oddać i odzyskać pieniądze?
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Jeżeli "jeść nie woła" to niech leży.Może kiedyś jednak go użyjesz...
Ale dziewczyny mają rację.Trudno doradzić nie wiedząc co to ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Ja z reguły taki prezent gdzieś chowam do "odleżenia" i jak wydaje mi się, że już nikt o nim nie pamięta to daje komuś ze znajomych czy rodziny
![]() Jak mnie ktoś przyłapie i zapyta gdzie masz np. te piękne góralskie kapcie, które dałam Ci na urodziny, wtedy mówię, że np mamie pożyczyłam. sesssese |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Proponuję -cokolwiek z tym czymś zrobisz- nigdy nie okazać rodzicom jak bardzo to było nietrafione...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dostałam jakieś bajeranckie mp4. 1) Mam już jedno takie podobne. 2) Mam awersję do nowinek technicznych. 3) Nie mam na komputerze piosenek - jeżeli chcę czegoś posłuchać, wchodzę na youtube czy wrzutę. W ogóle jestem trochę wkurzona, bo to na pewno tanie nie było. Mogli mnie się spytać, co bym chciała, a tak dupa. Ech, naprawdę nie wiem, co robić.
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
No tak, nie był to tani prezent. Rodzice nie wiedzieli, że masz już podobne (a powiedz, używasz tego pierwszego sprzętu?) ?
Moje propozycje:
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
W końcu znalazłam coś co pasuje :P
Dostałam od chłopaka karnet na spa i fitness.. Nigdy nie widział mnie w takim miejscu bo fitness zawsze uważałam za miejsce gdzie chodzą puste snobki które nie mają co z pieniędzmi zrobić. No ale ucieszyłam się.. Co prawda do spa ciągałam go ze sobą bo samej byłoby mi tam nudno.. Ale dochodzi koniec karnetu a ja wiem że nie wykorzystam go do końca. Raz że naprawdę chodzę tam na siłę a dwa że dodatkowo dojeżdżam i nie mam nawet jak wkleić w grafik te 3h :/ Powiedziałam mu co zawsze myślałam o fitnessie bo bałam się że jeszcze kiedyś wpadnie na taki pomysł i powiedziałam też że chyba nie dam rady wykorzystać całego karnetu i teraz mam do siebie wyrzuty sumienia ;( |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a tego może zaczniesz używać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Schowaj aż darczyńcy zapomną, że ci to dali - a potem sprzedaj na allegro !
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Ja bym sprzedala na allegro
![]() Kiedys robilam tak z prezentami od wujka i uzbierala sie pokazna kwota ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:56.