|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() Paul Mitchell
Na allegro pojawilo sie sporo kosmetyków PM - ponoć to bardzo dobre produkty do pielęgnacji włosów - macie jakieś doświadczenia? Na KW mało recenzji ale za to najwyższe oceny.
http://www.paulmitchell.com/home.asp Szampony nawiżajace na które jestem skazana zwykle maja tendencje do osadzania się na włosach (nie wiem jak to okreslic po polsku , z ang. build-up) dlatego potrzebuję szamponu oczyszczającego do włosów suchych i delikatnych - możecie cos polecic? Wiem Ze PM ma tzw, daily cleansers ale nie wiem czy to nie bedzie dla mnie za słabe - nie mam potrzeby mycia wlosów codziennie. Mam wybór miedzy: Awapuhi Shampoo - odstrasza mnie nieco to iż moze być on stosowany do ciała ![]() Shampoo One, Two & Three - z tego co kojarze im wiekszy numer tym wieksze moc oczyszczania. Macie doświadczenia z komsetykami Paul Mitchell? Warto w nie zainwestować? ![]()
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Paul Mitchell
Miałam kiedyś ogromny problem z włosami przesuszone, sianowane naprawde w opłakanym stanie były. Przetestowałam mnustwo odżywek do włosów miedzy innymi wlaśnie kiedyś pani w gabinecie fryzjerskim poleciła mi maskę Paul Mitchell do włosów farbowanych dałam za nia około 90zł ;-) mam ją jeszcze do dziś leży w szafce użyłam kilka razy i na tym się skoczyło. Moje włosy po niej wyglądały okropnie sztywne, wyglądały jak sztuczne siano starsznie byłam roczarowana także ja niepolecam ale kazde włoski są inne. Natomiast polecam odzywkę WAX (ok 20zł), maseczki z olejku rycynowego(ok 6zł), maskę do włosów Silk (ok 15zł) z proteinami jedwabiu oraz olejek Biosilkok (10zł). Taka kombinację maseczek stosuję na zmianę juz od dłuższego czasu i efekty są rewelacyjne, włosy niewypadają, są mocniejsze i szybko rosną. Pozatym polecam szampon do włosów Recept (ok 15zł) do kupienia w aptece u mnie działa cuda z połaczeniem z wyżej wymienionymi kosmetykami. Kosmetyki o wiele tańsze a co najważniejsze skuteczniejsze. Pozdrawiam ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
![]()
Czy używacie tych kosmetyków jak działają na wasze włosy i czy są warte swojej dość wysokiej (jak dla mnie ) ceny?
Mój problem z włosami polega na tym, że się trochę krecą a w sumie bardziej puszą niż krecą i chciałabym to zmienić pozdrawiam papappa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Dot.: Paul Mitchell - używacie? jakie efekty?
wiesz ja ci odradzam tych kosmetyków, mialam zniszczone włoski i zdecydowałam ze sobie sprawię prezent w postaci tych kosmetyków i się rozczarowałam zapłaciłam kupe kasy za nie miałam odzywkę do włosów farbowanych według mnie lipa wlosy byly sztywne, brzydkie i matowe. Nawet nie zuzyłam w połowie tej odzywki leżała aż zestarzała sie i wyrzuciłam do śmeici. Niepolecam, jednak twoje włoski mogą inaczej ją przyjąć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
lipiec na maksa!!! :)
|
Podbijam bo jestem bardzo ciekawa jak działa nabłyszczacz w sprayu i czy warto wydać tyle pieniędzy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
![]()
Witajcie,
Ostatnio byłam u mojego fryzjera i polecił mi kosmetyki marki Paul Mitchell. Znacie może tę markę? Poczytałam o niej trochę m.in. na www.paul-mitchell.pl i https://www.facebook.com/paulmitchellpolska oraz na zagranicznych stronach i same dobre opinie. Macie jakieś doświadczenia z PM? Właśnie będę testowała ich szampon i odżywkę z dzikim imbirem z serii Awapuhi. Podziele się z wami moja opinią ![]() Pozdrawiam Nusia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Dot.: Paul Mitchell - znacie? HELP
O ile dobrze pamiętam, to była o nim wzmianka w filmie ''Nie zadzieraj z fryzjerem''
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Dot.: Paul Mitchell - znacie? HELP
Hahaha właśnie ja też tylko stąd kojarzyłam Paul Mitchell
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny!
Przez ostatni czas testowała, wspomniane już wcześniej kosmetyki Paul Mitchell. Testowałam dokładnie: http://www.paul-mitchell.pl/produkt/...lather_shampoo oraz http://www.paul-mitchell.pl/produkt/...sive_treatment Już po pierwszym użyciu, moje długie przesuszone od rozjaśniania włosy, stały się gładsze, łatwiej się rozczesywały i lśniące! Zdecydowałam się do tego zestawu dokupić olejek. http://www.paul-mitchell.pl/produkt/..._treatment_oil <3 Nusia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
podbijam wątek, może jakieś nowe opinie o tej marce? mam blond włoski, które potrzebują niestety dobrej regeneracji, w pt fryzjer nałożył mi na włosy właśnie ten szampon i odżywkę i cudo po prostu!
A jakie są Wasze odczucia? bo ceny są dosyć wysokie ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:07.