Infantylny wizaz... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-08-30, 13:37   #1
witaminko
Raczkowanie

Infantylny wizaz...

Na wizazu jestem od nie tak dawna, ale oprocz tego, ze wiele watkow zamienia sie w slowne przepychanki (jak to bywa przy zbyt duzym zageszczeniu kobiet w jednym miejscu ), to jeszcze jedna rzecz bije po oczach, a mianowice jak slodziaszne bywa to forum. Dla mnie zenujace sa te tytuly watkow, jakies smieszne wierszyki rodem z przedszkola...to nie to, ze od pewnego wieku to nie przystoi, ale to wszystko jest takie infantylne. Nie bede teraz przytaczac, bo o tego typu tematy i tak nie sposob sie nie potknac przegladajac forum.

Inna sprawa to suwaczki i okraszone buziaczkami wyznania milosci, ktore tez mnie nieco bawia. Ok, podpis fajna rzecz, mozna cos tam sobie walnac, ale niektore tak ociekaja slodycza, ze az sie slabo robi.

Czy tylko ja jestem taka sztywniara, ktora mdli od takich rzeczy? Co sadzicie o zabawnych tytulach czy odliczaniem, na jak dlugo juz sie udalo Misiaczka przyszpilic?
witaminko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-30, 13:45   #2
AnQś
Zadomowienie

Dot.: Infantylny wizaz...

Cytat:
Napisane przez witaminko Pokaż wiadomość
Na wizazu jestem od nie tak dawna, ale oprocz tego, ze wiele watkow zamienia sie w slowne przepychanki (jak to bywa przy zbyt duzym zageszczeniu kobiet w jednym miejscu ), to jeszcze jedna rzecz bije po oczach, a mianowice jak slodziaszne bywa to forum. Dla mnie zenujace sa te tytuly watkow, jakies smieszne wierszyki rodem z przedszkola...to nie to, ze od pewnego wieku to nie przystoi, ale to wszystko jest takie infantylne. Nie bede teraz przytaczac, bo o tego typu tematy i tak nie sposob sie nie potknac przegladajac forum.

Inna sprawa to suwaczki i okraszone buziaczkami wyznania milosci, ktore tez mnie nieco bawia. Ok, podpis fajna rzecz, mozna cos tam sobie walnac, ale niektore tak ociekaja slodycza, ze az sie slabo robi.

Czy tylko ja jestem taka sztywniara, ktora mdli od takich rzeczy? Co sadzicie o zabawnych tytulach czy odliczaniem, na jak dlugo juz sie udalo Misiaczka przyszpilic?
Watków takich jak twoj było już z milion...tez się kończyły słownymi przepychankami
Mnie osobiście też niekiedy mdli od podpisów wizażanek, ale kieruję się zasadą "wolnoć Tomku w swoim domku"-nie podoba się nie czytam.Albo lekko tylko "smyram okiem".
AnQś jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-30, 13:48   #3
sine.ira
BAN stały

Mi to zwisa, że tak powiem
Niech sobie każdy pisze jak chce i gdzie chce.
sine.ira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-30, 13:48   #4
Ashaai
Zakorzenienie

Cytat:

Ja to chyba nie rozumiem celu tego wątku.

Na całe szczęście korzystanie z wizażu nie jest przymusem, obowiązkiem. Jest całkowicie dobrowolne. Jeśli komuś nie odpowiada forma bądź atmosfera tutaj panująca można przecież znaleźć inne forum. Nie brakuje ich w sieci.

Mnie tam ni ziębią ni grzeją cudze podpisy. Każdy ma jaki ma. Jego sprawa. Nie drażni mnie, że ktoś ma jakieś suwaczki czy inne wyznania. Człowiek szczęśliwy często lubi chwalić się swoim szczęściem i mówić o nim całemu światu. Nie widzę w tym nic strasznego.
Stary 2012-08-30, 13:49   #5
mbamboo
Wtajemniczenie

Takie rzeczy staram sie omijac z daleka, nie bawie sie w odliczanie do miliona od konca czy cos w tym stylu, ale nie umiem scierpiec ilosci infantylnych zdrobnien na tym forum. Wiem, ze wiekszosc kobiet ich uzywa i jestem w tym wzgledzie dziwna, ale jak widze te nicki z podstawowki, najlepiej jeszcze z data urodzenia na koncu, albo nackane slodkimi slowkami w postach, to az podnosi mi sie czasem cisnienie. Wiem, ze juz od jakiegos czasu srednia wieku uzytkowniczek sie obnizyla, poza tym pewnie jestem zgorzkniala i za stara mentalnie jak na swoj wiek, ale ratunku, bez przesady

(przepraszam za brak polskich znakow, jesli komus to przeszkadza)
Stary 2012-08-30, 13:54   #6
agniesikk
Zakorzenienie

Tak, tylko Ty jesteś taka sztywna
A tak na serio, to mi to zwisa i powiewa, cudze podpisy mam, że tak powiem w pupie.

PS Ja mam słitaśny nick i jestem z tego powodu szczęśliwa Jakoś nie mam zamiaru zakładać nowego konta z tego powodu.

Edytowane przez agniesikk
Czas edycji: 2012-08-30 o 13:55
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-30, 13:54   #7
witaminko
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ashaai Pokaż wiadomość

Na całe szczęście korzystanie z wizażu nie jest przymusem, obowiązkiem. Jest całkowicie dobrowolne. Jeśli komuś nie odpowiada forma bądź atmosfera tutaj panująca można przecież znaleźć inne forum. Nie brakuje ich w sieci.
Forum jest od tego, by wyrazac swoja opinie, co tez uczynilam. Bardziej nie rozumiem wypowiadania sie w temacie, ktorego celu istnienia sie nie rozumie (ja takie omijam).

I owszem, nie jestem tu przymusowo, jest wiele fajnych watkow, ktore podczytuje, a ze przy okazji poczynilam jakas obserwacje i o niej napisalam, to chyba nie jest zbrodnia.

--------------
agniesikk, dzieki za uswiadomienie, jak nick ¨sztywniara¨ nie jest zajety, to chyba zaloze sobie pod nim nowe konto

Edytowane przez witaminko
Czas edycji: 2012-08-30 o 13:58
Stary 2012-08-30, 13:57   #8
agniesikk
Zakorzenienie

No chyba teraz nie zabronisz jej wypowiedzenia się w wątku?
Nie rób już zadymy na samym wejściu. Jest jak jest, skoro tyle dziewczyn korzysta z wizażu, to chyba nie jest aż taki zły. A że to skupisko kobiet, to wiadomo jak czasem bywa. Niemniej dla mnie to fajna opcja do czytania przy popijaniu herbaty.
Stary 2012-08-30, 13:58   #9
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mbamboo Pokaż wiadomość
Wiem, ze wiekszosc kobiet ich uzywa i jestem w tym wzgledzie dziwna, ale jak widze te nicki z podstawowki, najlepiej jeszcze z data urodzenia na koncu, albo nackane slodkimi slowkami w postach, to az podnosi mi sie czasem cisnienie.
Ej no, niektórzy zakładali konta w chwilach zaćmy umysłowej/słitasnym okresie życia/na szybko i bez namysłu, a potem cierpią z tego powodu, bo to tak głupio wygląda i brzmi, że nie wiem

Nienawidze zdrobnień, mam ochotę pałować Nad takimi głupawymi i słodziachnymi tytułami czy podpisami to się uśmiechnę najwyżej, ale generalnie nie roztkliwiam się.
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-30, 14:00   #10
witaminko
Raczkowanie

Alez ja nie zabraniam, to mnie sie proponuje zmiane forum.

A temat jest bardziej z przymrozeniem oka, przeciez nikomu nie zabraniam tworzyc radosnych rymow, ale co o tym uwazam, to napisalam.
Stary 2012-08-30, 14:01   #11
olenkasz
Zakorzenienie

wiesz, spotkanie dużej ilości osób (jak na wizażu) zawsze skutkuje różnorodnością. trudno, żeby w tych kilkunastu tysiącach ludzi piszących tutaj, nie znalazł się absolutnie nikt, komu podobają się infantylne, rymowane tytuły wątków.
są tacy ludzie i okej, mają prawo tacy być. nie można zabronić nikomu zakładać tego typu wątków. jest też masa osób, którym się to nie podoba, to też jest istotne.

dla mnie nie wizaż jest infantylny, a niektóre jego użytkowniczki. niemniej, nie przeszkadza mi to specjalne
Stary 2012-08-30, 14:04   #12
201604181004
Konto usunięte

Cóż to za post jaka odpowiedź mnie wygląda to na spowiedź!

Ja se NjE Fj3M O sO cHoSi. j4k Mje SjE nIe poD0Ba GdZ!eŚ to SeM iDE.

TfojA dRaBiNEcZkA89
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-30, 14:05   #13
Ashaai
Zakorzenienie

Cytat:
Forum jest od tego, by wyrazac swoja opinie, co tez uczynilam. Bardziej nie rozumiem wypowiadania sie w temacie, ktorego celu istnienia sie nie rozumie (ja takie omijam).

I owszem, nie jestem tu przymusowo, jest wiele fajnych watkow, ktore podczytuje, a ze przy okazji poczynilam jakas obserwacje i o niej napisalam, to chyba nie jest zbrodnia.
Ale ja nie twierdzę, że od tego nie jest forum. Ja również tylko wyraziłam opinię, że nie rozumiem celu tego wątku. Jeśli wyjaśnisz to fajnie, nie to trudno.

Ja natomiast nie rozumiem wypowiadania się na forum, które mi się nie podoba

Nigdzie nie napisałam, że to zbrodnia. Po prostu w MOJEJ OPINII nie bardzo wiem czemu służy takie narzekanie na rzeczy, których w skupisku tak wielu anonimowych ludzi uniknąć się nie da. No ale Twoje święte prawo wyrazić nad tym ubolewanie.
Stary 2012-08-30, 14:06   #14
mbamboo
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość
Ej no, niektórzy zakładali konta w chwilach zaćmy umysłowej/słitasnym okresie życia/na szybko i bez namysłu, a potem cierpią z tego powodu, bo to tak głupio wygląda i brzmi, że nie wiem

Nienawidze zdrobnień, mam ochotę pałować Nad takimi głupawymi i słodziachnymi tytułami czy podpisami to się uśmiechnę najwyżej, ale generalnie nie roztkliwiam się.
Ja wiem, juz mi to kiedys dziewczyny tlumaczyly na Ludzkich zachowaniach i pogladach, ktore dziwia. Sama nie jestem na szczescie na Wizazu az tak dlugo, zeby moj nick swiadczyl o tym niechlubnym okresie zycia (tak, tez wprawialam sobie z duma 92 wszedzie) - a pewnie mialabym duzy dylemat, jakbym miala stare i lubiane konto, tylko nick sredni. Chodzi mi bardziej o stan umyslu, ze tak powiem. I zdecydowanie gorsze sa wloski, dzieciaczki, pazurki itp.
Stary 2012-08-30, 14:07   #15
axox
Raczkowanie

tak, mnie też to mdli
nie znoszę kobiecej infantylności.
axox jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-30, 14:08   #16
Ashaai
Zakorzenienie

Cytat:
Alez ja nie zabraniam, to mnie sie proponuje zmiane forum.
To jedynie propozycja mająca na celu rozwiązanie Twojego problemu, natomiast to wciąż tylko propozycja i decyzja Twoja

Ja jedynie się dziwie. Jeśli masz chęć wyjaśnić to miło ale przymuszać nie będę.
Mnie np okropnie drażnią pogaduszki o zupkach, kupkach, pieluszkach więc unikam jak ognia takich forów, tematów itd.

Edytowane przez Ashaai
Czas edycji: 2012-08-30 o 14:10
Ashaai jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-30, 14:09   #17
agniesiaa
Naczelna Wizażanka:)

Słitaśne misiaczki, suwaczki, odliczanki mnie bawią, ale mi wiszą. Tak samo z nickami, ja mam 29 lat, a do 3/4 osób, szczególnie tych starszych ode mnie, mówi do mnie Agniesia I tak zostało. Każdy jest inny, pisze to co chce i korzysta z wolności słowa I tyle.
Stary 2012-08-30, 14:10   #18
witaminko
Raczkowanie

Cytat:
To jedynie propozycja mająca na celu rozwiązanie Twojego problemu, natomiast to wciąż tylko propozycja i decyzja Twoja
Zostaje Im bardziej mnie mdli, tym mniej jem, a troszke przydaloby mi sie schudnac

Aha, mam wyjasnic cel watku? Poznanie opinii innych forumowiczek, tak o, z ciekawosci. Zadnej rewolucji antysuwaczkowej nie planuje

Edytowane przez witaminko
Czas edycji: 2012-08-30 o 14:12
Stary 2012-08-30, 14:12   #19
201604181004
Konto usunięte

Cholipka, za późno by zmienić nick na drabina
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-30, 14:18   #20
Ashaai
Zakorzenienie

Cytat:
Aha, mam wyjasnic cel watku? Poznanie opinii innych forumowiczek, tak o, z ciekawosci. Zadnej rewolucji antysuwaczkowej nie planuje
Chwała Bogu, bo mimo braku suwaczka w podpisie już się wystraszyłam
Stary 2012-08-30, 14:25   #21
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Ja natomiast nie rozumiem wypowiadania się na forum, które mi się nie podoba
Ale nikt nie pisał, że forum mu się nie podoba. Ja bardzo lubię wizaż, ale niektóre zachowania uzytkowniczek sa dla mnie dziwne lub śmieczne po prostu

Z tym narzekaniem to trochę tak, jak wtedy, kiedy w komunikacji miejskiej śmierdzi, bo trafił się brudas. Wiadomo, że w tłumie ludzi może się trafić osobnik "wodooszczędny", ale i tak na to marudzę. Lubię sobie ponarzekać na pierdoły; marudzę, więc jestem

Cytat:
Ja wiem, juz mi to kiedys dziewczyny tlumaczyly na Ludzkich zachowaniach i pogladach, ktore dziwia. Sama nie jestem na szczescie na Wizazu az tak dlugo, zeby moj nick swiadczyl o tym niechlubnym okresie zycia (tak, tez wprawialam sobie z duma 92 wszedzie) - a pewnie mialabym duzy dylemat, jakbym miala stare i lubiane konto, tylko nick sredni. Chodzi mi bardziej o stan umyslu, ze tak powiem. I zdecydowanie gorsze sa wloski, dzieciaczki, pazurki itp.
Ja tak mam, nienawidze mojego nicku, ale go nie zmienię, bo szkoda mi postów itp. A konto, oczywiście, zakładane na szybko, bo chciałam tylko zdjęcia móc oglądać

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Cholipka, za późno by zmienić nick na drabina
Ty to masz dobrze, na co ja bym miala zmienić? Demolka? Demotywator?

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Cytat:
Chwała Bogu, bo mimo braku suwaczka w podpisie już się wystraszyłam
Ja mam suwaczek, więc mam wrażenie pobytu na "warunkowym", bo większość suwaczków mnie smieszy
Stary 2012-08-30, 14:27   #22
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
O tak
Nick mam z numerkiem - chciałam nawet zmienić na samą Kretkę, ale żal mi tych 7k postów , suwaczek w podpisie również mam, ale nie sądzę, żebym powalała infantylnością
Stary 2012-08-30, 14:32   #23
agniesikk
Zakorzenienie

Kretka, a słitaskowe zdjęcie w avatarku ? Szatański nick, a tu wielkie loff? Jesteś infantylna, tak Ci powiadam Znikaj z Wizażu! A kysz! Zamiast wstawić sentencję łacińską w podpis, to Ty takie coś...
Stary 2012-08-30, 14:34   #24
Ashaai
Zakorzenienie

Cytat:
Ale nikt nie pisał, że forum mu się nie podoba. Ja bardzo lubię wizaż, ale niektóre zachowania uzytkowniczek sa dla mnie dziwne lub śmieczne po prostu

Z tym narzekaniem to trochę tak, jak wtedy, kiedy w komunikacji miejskiej śmierdzi, bo trafił się brudas. Wiadomo, że w tłumie ludzi może się trafić osobnik "wodooszczędny", ale i tak na to marudzę. Lubię sobie ponarzekać na pierdoły; marudzę, więc jestem
Racja

Chyba o to marudzenie mi właśnie chodzi Sama generalnie jestem marudna ale czasem się denerwuje jak ludzie marudzą na wszystko w koło i czepiają się pierdół. Ale to chyba babska natura
Stary 2012-08-30, 14:38   #25
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez agniesikk Pokaż wiadomość
Kretka, a słitaskowe zdjęcie w avatarku ? Szatański nick, a tu wielkie loff? Jesteś infantylna, tak Ci powiadam Znikaj z Wizażu! A kysz! Zamiast wstawić sentencję łacińską w podpis, to Ty takie coś...
Niech dorobi rogi w paincie, będzie sztański avatar

Cytat:
Chyba o to marudzenie mi właśnie chodzi Sama generalnie jestem marudna ale czasem się denerwuje jak ludzie marudzą na wszystko w koło i czepiają się pierdół. Ale to chyba babska natura
Ja to generalnie znam mało ludzi, którzy nie lubią sobie pomarudzić dla samego marudzenia. To jak awantura o niezakręconą tubkę z pastą do zebów - nie ma o co się rzucać, ale taka kłotnia jest dobra raz na jakiś czas, aby ciśnienie zeszlo
Stary 2012-08-30, 14:40   #26
BuryKotZPiwnicy
Zakorzenienie

Cytat:

Mnie tam ni ziębią ni grzeją cudze podpisy. Każdy ma jaki ma. Jego sprawa. Nie drażni mnie, że ktoś ma jakieś suwaczki czy inne wyznania. Człowiek szczęśliwy często lubi chwalić się swoim szczęściem i mówić o nim całemu światu. Nie widzę w tym nic strasznego.
Ja mam podobne zdanie. Nawet lubię widzieć, że ktoś jest szczęśliwy Wiadomo są pewne granice. Poza tym często zdarzają się również ciekawe cytaty.

64,9 ... 64,0 ...58,0

BuryKotZPiwnicy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-30, 14:46   #27
Ashaai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BuryKotZPiwnicy Pokaż wiadomość
Ja mam podobne zdanie. Nawet lubię widzieć, że ktoś jest szczęśliwy Wiadomo są pewne granice. Poza tym często zdarzają się również ciekawe cytaty.
Dokładnie. A takie odliczanie wagi ( jak u Ciebie) czasem bywa dla mnie motywacją do odłożenia czekolady na bok kiedy leże z laptopem i się nią zajadam
Stary 2012-08-30, 14:52   #28
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agniesikk Pokaż wiadomość

Nosz, zapomniałam o avie! Ale to jest szatańska miłość Przynajmniej mam In Flames'owy cytat do loff'owego suwaczka

Cytat:
Niech dorobi rogi w paincie, będzie sztański avatar
Dobry pomysł

Edytowane przez Kretka666
Czas edycji: 2012-08-30 o 14:53
Kretka666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-30, 15:01   #29
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Dokładnie. A takie odliczanie wagi ( jak u Ciebie) czasem bywa dla mnie motywacją do odłożenia czekolady na bok kiedy leże z laptopem i się nią zajadam
Ja mam zawsze poczucie winy, jak widzę coś takiego
Ja rozumiem te z wagą czy włosowe, jak ktoś siedzi na wątkach tego typu to nie musi pisac w co drugim poście. Ale odliczanie "ile już jesteśmy razem" mnie nieco dziwi, bo nie widzę sensu Chociaż nic mnie nie powinno dziwić w tej kwestii odkąd koleżanka walnęła suwaczek z okazji pięciu dni związku

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Kretka666 Pokaż wiadomość
Nosz, zapomniałam o avie! Ale to jest szatańska miłość Przynajmniej mam In Flames'owy cytat do loff'owego suwaczka
Weź daj spokój, jakbyś nie napisała, że masz suwaczek to bym nie wiedziała
I muszę, po prostu musze to napisać - za każdym razem, kiedy patrzę na twoj avatar to moje spojrzenie w pierwszej kolejności ląduje na dekolcie
Stary 2012-08-30, 15:04   #30
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam zawsze poczucie winy, jak widzę coś takiego
Ja rozumiem te z wagą czy włosowe, jak ktoś siedzi na wątkach tego typu to nie musi pisac w co drugim poście. Ale odliczanie "ile już jesteśmy razem" mnie nieco dziwi, bo nie widzę sensu Chociaż nic mnie nie powinno dziwić w tej kwestii odkąd koleżanka walnęła suwaczek z okazji pięciu dni związku
Mnie odliczanie nie dziwi, bo jak już ktoś wspomniał - jak człowiek jest szczęśliwy, to się szczęściem dzieli Jedynie trochę śmieszą mnie takie, gdzie podpis jest typu "uszczęśliwia mnie", "kochamy się", blablabla i to od... 5 miesięcy czy coś takiego Wolę prostotę pod tym względem.

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Cytat:
Weź daj spokój, jakbyś nie napisała, że masz suwaczek to bym nie wiedziała
I muszę, po prostu musze to napisać - za każdym razem, kiedy patrzę na twoj avatar to moje spojrzenie w pierwszej kolejności ląduje na dekolcie
A widzisz, jest skrzętnie ukryty pod cytatem z piosenki Link do niej jest pod, cuuudna piosenka.
Osz Ty zbereźniuchu Ty

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości