![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
2 kreski na teście już sa:)Kiedy do lekarza?
Witajcie
![]() Mam pytanko do bardziej doswiadczonych w tych sprawach wizażanek. Ostatnia miesiaczke miałam 22 lutego(1 dzień cyklu).Ponieważ w marcu miesiaczke spozniała mi sie tydzien zrobilam test ciazowy i wyszły 2 kreseczki ![]() Moje pytanie jest nastepujace,czy moge się już wybrac do lekarza w przyszłym tygodniu(to bedzie pierwszy tydzien kwietnia),czy ciąza jest za wczesna i lekarz nic mi jeszcze nie powie? Pytam poniewaz spotkałam sie z opiniami że przy tak wczesnej ciazy lekarz nawet USG mi nie zrobi... Dodam jeszcze że niepokoje sie poniewaz odczuwam dość silne bóle brzucha(tak jakby bolała mnie macica i cała pochwa ![]() Doradżcie mi kochane prosze czy jeszcze poczekac czu umawiac sie na przyszły tydzien? ![]() Pozdrawiam
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: 2 kreski na teście już sa:)Kiedy do lekarza?
Cytat:
![]() Ja pierwsza wizyte mialam dopiero w 9tc wtedy serduszko juz mocno bilo. Ale mieszkam za granica wiem ze w PL dziewczyny ida juz w 6-7tyg czasem jeszcze serduszko nie bije ale jest pecherzyk. Mysle ze najlepiej jak bys zadzwonila do swojego gina podala ostatnia date @ i wtedy lekarz zdecyduje kiedy najlepiej umowic sie na wizyte. Powodzenia!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Gratulacje
![]() Ja zarówno w pierwszej ciąży (prawie 5 lat temu) jak i w obecnej miałam usg w piątym-szóstym tygodniu. Widać było pęcherzyk i ciąża pozamaciczna była wykluczona. Ja bym poszła w przyszłym tygodniu, zwłaszcza, że odczuwasz bóle i się niepokoisz.
Edytowane przez taszkin Czas edycji: 2012-04-02 o 15:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Gratulacje
![]() Możesz iść w przyszłym tygodniu, ale lekarz pewnie jeszcze nic nie będzie widział. Ja pierwsze usg miałam w 8 tygodniu i dopiero wtedy zobaczyłam dzidzię i usłyszałam serduszko. Co do bóli, ja o ciąży dowiedziałam się w piątym tygodniu, nie planowałam jej więc oczekiwałam na okres. Miałam tak silne bóle miesiączkowe, że w ogóle nie podejrzewałam,takiej niespodzianki ![]() Lekarz pewnie Ci powie, że to rozciągająca się macica itd ![]()
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
cześć! gratulacje!!!
![]() ja ostatni okres miałam 11.02 a u lekarza byłam 15.03 - czyli w połowie 5go tygodnia. dużo się nie dowiedziałam, ale uspokoiło mnie to, że zobaczyłam, że rzeczywiście fasolka jest i jest dobrze umiejscowiona. Nie chcę Cię straszyć, ale moja przyjaciółka była w ciąży pozamacicznej i skończyło się to dla niej bardzo nieprzyjemnie, dlatego jeśli się niepokoisz, to chyba warto się przejść do lekarza ![]() pozdrawiam i powodzenia ![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Gratuluje
![]() Co do tyg to w internecie masz kalkulatorki,którymi obliczysz sobie tydzień ciąży na podstawie długości cykl ![]() Myśle,ze możesz się umówić juz na wizyte,chociaż to zalezy od lekarza. Ja w pierwszej ciąży poszłam w 6 tygodniu i lekarz wszystko powiedział i wiedziałam,że ciąża jest i wszystko jest na swoim miejscu ![]() Teraz jestem w drugiej ciąży i byłam wcześniej bo 4/5 tygodniu i moja gin potwierdziła ciąże,że jest tak jak trzeba,ale serduszka jeszcze widac nie było bo to za wcześnie ![]() Więc wydaje mi się,że pójść możesz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Gratulacje.
Pierwsza moja wizyta była w 5/6 tc. Lekarz zrobił usg i od razu było widać, że serduszko bije a zarodek ma zaczątki dziecka. Bóle podobne do tych, kiedy czeka się na okres są podobno ok. Tak powiedział mi lekarz. Idź już teraz. Ja np. miałam krwiaka na macicy i dzięki temu, że poszłam wcześnie całkowicie się wchłonął.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
ja bylam w 5 tyg. bole moga byc normalne, mnie tez bolal brzuch jak na okres, ale nie daj Boziu cos innego, idz jak tylko bedziesz miec mozliwosc
![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Ja też byłam w 5tc. Usg nie miałam, ale badaniem lekarz stwierdził, że macica się powiększa, że może wykluczyć ciążę pozamaciczną w ten sposób. Dał mi też spis badań do zrobienia na później.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Słoniątko - gratuluję!!! I zapraszam do nas!
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=600214 <- Mamusie Listopadowo - Grudniowe. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Ja chciałam biec do lekarza od razu po pozytywnym teście.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Ja byłam u lekarza a nie wiedziałam ze jestem w ciąży, to był 5 tydzień. Gin badała mnie i nic nie podejrzewała.
Tydzień po wizycie już byłam po teście ciążowym pozytywnym i pierwsze usg zrobiłam w 7 tc. Czytałam że najlepiej 1 usg zrobić miedzy 6 a 9 tygodniem. W 7 tc. biło już pięknie serduszko. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Na pierwsza wizytę dobrze jest iść koło 6-7 tyg. wtedy już na usg będzie ciąża widoczna
![]() Polecam kalkulator to obliczenia wieku ciąży http://dziecko.haczewski.pl/
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny dziś byłam u lekarza(6 tydz).Po USG lekarz powiedział że widać pęcherzyk ciążowy i żółtkowy ale nie widać zarodka ani nie słychac bicia serca
![]() ![]()
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
ja na pierwszej wizycie byłam w 8 tygodniu ( fasolka już ładnie się odznaczała i widać było bijące serduszko) bóle macicy są normalne - niepokoić mogą skurcze.
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież gin określił że to 6 tc. na podstawie ostatniej miesiaczki zapewne? W rzeczywistości może być wcześniej - np. od zapłodnienia minęły 3 tyg. a nie 4 jak wychodzi z OM. Wiec może to być nawet 5 tydzień. Chyba ze masz pewność co do daty poczecia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A po drugie, spokojnie. Pewnie jest jeszcze za wcześnie albo gin ma słaby sprzęt do usg. Będzie dobrze ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Sloniatko - idź moze do innego gina, takiego z bdb sprzętem do usg.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Ja poszłam w 6 tyg ciąży i wyszłam od niego zaryczana, bo nie było bicia serca, a doppler nie pokazał przepływu krwi, tym gorsze było to, że miałam za sobą już 2 poronienia. Lekarz oczywiście nie mówił, że to poronienie tylko kazał się zgłosić za 4 dni. Na tą kolejną wizytę szłam jak na egzekucję... A wyszłam szczęśliwa, bo okazało się, że wszystko jest ok, serce bije
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Sloniatko, nie przesądzaj sprawy. Idź do innego lekarza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie martw się.
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Napiszę jak ja mam zamiar zrobić następnym razem
![]() test zrobię pewnie koło 35 dnia... beta około 40 dnia... wizyta usg u gina po 50 dniu od ostatniego okresu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
dzis na tescie zobaczylam 2 kreseczki. u mnie w osrodku zdrowia przymuje ginekolog ale wolalabym isc do innego. dziewczyny ile kosztuja wizyty u ginekologa innego niz ten ktory przymuje w osrodku rodzinnym?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Wiesz to trudno powiedzieć. Wszystko zależy od tego do kogo idziesz i gdzie mieszkasz. Najlepiej zadzwonić i zapytać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
chcialabym wiedziec tak mniej wiecej chociaz bo nie mam zielonego pojecia
![]() ile wy placilyscie za wizyty w ciazy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście jak lekarz nie ma podpisanej umowy z NFZ to za badania krwi itp też trzeba płacić z własnej kieszeni, ale niestety nie znam cen. Z tego co gdzieś wyczytałam w necie to pierwsze takie kompleksowe badania mogą kosztować ponoć ok. 300 zł. Edytowane przez Sola1 Czas edycji: 2012-04-28 o 16:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam wszystkie dziewczyny!! Jestem nowa i nie wiem czy dobrze trafiłam, ale mam nadzieję, że mi pomożecie. Otóż, z testu c. wyszło, że jestem w ciąży, jeszcze tego samego dnia zrobiłam betę, by się upewnić. 88.25 Uml
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam podobna historie jak Ty. tego samego dnia gdy zrobilam test ciazowy, bete, zaczelam lekko podplamiac (nie wiem do tej pory czy to byly omamy, panika czy realne plamienie) i natychmiast poszlam do swojego lekarza. dostalam luteine - choc doktorek powiedzial, ze bardziej bym, po traumie, czula sie spokojna psychicznie. na Twoim miejscu bym poszla - najwyzej wyznaczy Ci kolejna, serduszkowa, wizyte. sciskam kciuki ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:10.