|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Kilka spraw, które mnie martwią. Związek.
Dzień dobry.
![]() ![]() 2 miesiące temu zostawił mnie facet, z którym byłam od 3 lat. Jak na mój wiek (20 lat) te 3 lata to spory staż. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Kilka spraw, które mnie martwią. Związek.
oj tam, nie dorówna. Nie zamartwiaj się! z takim szacunkiem do swojej osoby jak opisujesz, szybko możesz trafić na takiego co nie tylko zdradza Cię z połową wsi, ale jeszcze zamyka w domu, wyzywa i leje
![]() Wszystko w życiu mija, nawet ból. Będziesz żyć, tylko żyj mądrze - tzn. między innymi nie płacz za tymi, którzy Cię skrzywdzili. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rozumiem, że tęsknisz (w końcu spędziliście kilka lat razem), ale nie rozumiem idealizowania faceta, który Cię zdradzał i dla którego kompletnie nic nie znaczyłaś.
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
znajdziesz prędzej czy później i to znacznie lepszego !! wierz mi wiem z doświadczenia, sama kiedyś to przechodziłam , myślałam , że straciłam miłość życia , że to ten jedyny, minął rok , dziś mam cudownego mężczyznę , który o mnie dba jak nikt wcześniej, owszem okropnie płakałam , nie jadłam itd źle znosiłam tamto rozstanie i nawet do dziś o nim czasem pomyślę ale tylko uświadamiam sobie , że dobrze się stało bo to był okropny człowiek ,który dręczył mnie psychicznie!! także uszy do góry będzie następny i to lepszy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no niestety, ale taka jest prawda i wiem, że boli. a juz to, ze w tym samym czasie miał na boku nie jedną , a kilka panienek, no to powinnaś własciwie sie cieszyc że go już nie ma w Twoim życiu. Znajdź sobie jakies zajęcie i nie mysl o tym, młoda jesteś jeszcze, znajdziesz sobie nie jednego fajnego faceta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Idealny dla Ciebie facet nie zmieniłby się na gorsze tak gwałtownie i mocno, jak ten się zmienił; nie zacząłby Cię oszukiwać, krzywdzić (bo przecież skrzywdził Cię mocno, chociaż z czasem ból minął i już może tego aż tak dobrze nie pamiętasz), jak ten. Wniosek - ten to żaden "Twój facet", a po prostu facet, który przez chwilę do Ciebie bardzo pasował, ale... co było, a nie jest nie pisze się w rejestr. Wspominasz teraz główne miłe chwile, ale tych niemiłych był całkiem sporo, a już zdrada - sorry, tak robią tylko padalce, a nie porządni faceci. Nikt mu nigdy nie dorówna? Wierz mi, że niejeden go przewyższy o głowę, albo dwie. Gdy byłam w Twoim wieku, to również kilka razy mi się wydawało po zerwaniu, czy przeżyciu zawodu miłosnego, że "nigdy już takiego nie znajdę". I wiesz co? Za każdym razem się myliłam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
![]() masz zdecydowanie za dużo wolnego czasu ![]() I skoro ta miłosć (ktora okazała się niewypałem) przyszła przypadkiem, to ta prawdziwa też może Cię zaskoczyć ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() No wysoko to kolega poprzeczki nie zawiesił... Żeby mu dorównać a nawet go przegonić wystarczy być monogamistą (albo lepiej, wystarczy zdradzać tylko z jedną kobietą, wteyd i tak będzie mniejszym burakiem niż Twój ex). Przestań go gloryfikować! Przecież to szmata nie facet ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
serdecznie Ci współczuję...dobrze jednak, że dowiedziałaś się o tym wszystkim, uwierz mi on nie był Ciebie wart, podły oszust nie zasługuje na kogoś takiego jak Ty, widzę, że masz dobre serce i jesteś wartościową osobą, a on jak postąpił wobec Ciebie?nie dość, że Cię zdradził to odszedł, nie przeprosił...co za tchórz, może tak dobrze się rozumieliście bo Cię oszukiwał ciągle, udawał, nie wiesz tego, zapomnij o nim, i na pewno znajdziesz mężczyznę, podkreślam mężczyznę, który będzie wart Twojej osoby, rozwijaj swoje hobby i ciesz się tym co masz,życzę powodzenia i nie zagnębiaj się, głowa do góry
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Paradoksalnie prawie każdy będzie od niego lepszy dopóki nie zrobi czegoś podobnego co zrobił ex
![]() Przeznaczenie? Autorko - ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Słów o przeznaczeniu- cóż, nawet nie skomentuję. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
"że to jeden z niewielu facetów, z którym rozumiałam się bez słów"
Lepiej jednak być z kimś z kim rozumie się ze słowami, wtedy nie wychodzą tkie "kwiatki". Współczuję Ci, paskudna historia. ![]() Jesteś ogromną romantyczką i to fajna cecha, bo zmiena życie w bajkę, ale czasm, nie tracąc jej trzeba niestety trochę realizmu. Bo romantycy są narażeni na rozczarowania, bo czasem nie kochają tego z kim są tylko tego kim im się ten ktoś wydaje. A okazuje się że to w ogóle nie jest ktoś wart ich zainteresowania. Sama pamiętam z dawnych lat, że "magii" i "rozumienia bez słów" najczęściej dowodziło wybieranie tego samego smaku lodów, albo słuchanie tych samych piosenek. Dopóki nie przekonałam się, że prawdziwe rozumienie polega na rozmawianiu i czasem po długiej wymianie zdań dojście do kompromisu na te bardzie poważne tematy, w których nigdy nie ma jednomyślności. Łączność dusz nie polega na tożsamości ale na szukaniu kompromisu. On pozwalał Ci wierzyć że jesteście zgodni, ale może tak naprawdę nie był szczery. A tak w ogóle to mężczyźni w wieku 17-20 lat niestety często dają się ponieść hormonom i nowe doświadczenia bez bólu stawiają ponad romantyczne uniesienia, bo na te uważają że mają jeszcze czas. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
Skoro się ten związek rozpadł, to nie byliście idealnie dobrani.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
1. Facet to kawał dziada.
2. Nie chcę pisać czegoś, za co zostanę zbanowana, ale Twoje podejście jest trochę hmm... niemądre ![]() 3. Może napiszę Ci wprost, a Ty to sobie kilka razy przeczytaj: ON CIĘ ZDRADZIŁ. 4. Napisałabym coś o Twojej teorii o przeznaczeniu ale nie należę do złośliwych ludzi. 5. I myśl, na litość boską. Masz 20 lat a nie widzisz takich oczywistych kwestii jak ta, że facet Cię zdradził i jest debilem. I jeszcze chcesz do niego wracać i snujesz jakieś teorie o przeznaczeniu. Ręce opadają. Moja rada: Olej go, zapomnij o nim i zacznij nad sobą pracować, bo tego że jesteś nieśmiała i zakompleksiona nikt za Ciebie nie zmieni. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:22.