Symptomy, oznaki tego ze facetowi zalezy:)) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-09-10, 19:58   #1
sandrusz
Raczkowanie

Wink

Symptomy, oznaki tego ze facetowi zalezy:))

Tak sie zastanawialam ostatnio w jaki sposob mezczyzna nam przekazuje, ze nie traktuje naszych spotkan jako krotkotrwalej relacji, a moze cos powazniejszego. Nie oszukujmy sie, faceci baaaardzo czesto spotykaja sie z kobietami w celu zapchania czasu, wzbogacenia doswiadczenia w sferze realcji damsko-meskich, czy tez ze wzgledu na sama fizycznosc...A potem czasem nagle sie rozstajemy. Do rzeczy, wymieniajcie gesty, czynnosci, cokolwiek, co Was coraz mocniej utwierdzilo w przekonaniu ze jemu na Tobie zalezy. Oczywiscie nie chodzi mi tutaj juz o staly zwiazek,a o to relacje ktora ma miejscu przed nim. To zaczne:
-Zapoznaje nas ze swoimi znajomymi, chce poznac naszych
-Chce poznac nasza rodzine
-Dazy do wszelkiej mozliwej formy sprzedzania czasu, nie same luzne spotkania, ale cos konkretnego, wspolne zdobycie szczytu, wspolna dyscyplina sportu, czy nawet chce z nami na zakupy jechac :P
-Zawsze znajdzie czas dla nas, odwola ogladanie meczu z kolegami gdy poprosisz byscie ten dzien razem spedzili itp
Wypisujcie, najlepiej z konkretnymi przykladami
Aha, dla tych co zechca mnie zjechac...Wiem ze takimi rzeczami nie ma co sie do konca kierowac, gdyz czesto moga byc watpliwe,ale zauwazcie ze z pewna wiedza na ten temat, jest nam nieco latwiej dostrzec pewne mankamenty i mozemy sie lepiej poczuc,wiedzac choc troche na czym stoimy)
sandrusz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-10, 20:08   #2
Oliwiabb
Wtajemniczenie

Dot.: Symptomy, oznaki tego ze facetowi zalezy:))

Poznanie znajomych i okazywanie im uczuć w ich towarzystwie- tak ale to, że rzuca wszystko, spotkanie z kolegami zeby się spotkać to myslę, ze jest zły przykład, przeciez nie musi zawsze rzucać wszystkiego jak księżniczce się nudzi :P

- Poza tym interesuje się twoimi sprawami pracą/szkołą/uczelnią
- Chce spędzać z Tobą czas w różny kreatywny sposób
- np pisze, że się stesknił albo, że już nie może doczekać się kolejnego spotkania
- opowiada Ci o swoich planach, zainteresowaniach, probuje Cie w nie wciągnąć
- np dla mnie może trochę śmiesznym znakiem jest jak facet całuje mnie np w czoło
Oliwiabb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-10, 20:13   #3
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

Cytat:
Napisane przez sandrusz Pokaż wiadomość
Tak sie zastanawialam ostatnio w jaki sposob mezczyzna nam przekazuje, ze nie traktuje naszych spotkan jako krotkotrwalej relacji, a moze cos powazniejszego. Nie oszukujmy sie, faceci baaaardzo czesto spotykaja sie z kobietami w celu zapchania czasu, wzbogacenia doswiadczenia w sferze realcji damsko-meskich, czy tez ze wzgledu na sama fizycznosc...A potem czasem nagle sie rozstajemy. Do rzeczy, wymieniajcie gesty, czynnosci, cokolwiek, co Was coraz mocniej utwierdzilo w przekonaniu ze jemu na Tobie zalezy. Oczywiscie nie chodzi mi tutaj juz o staly zwiazek,a o to relacje ktora ma miejscu przed nim. To zaczne:
-Zapoznaje nas ze swoimi znajomymi, chce poznac naszych
-Chce poznac nasza rodzine
-Dazy do wszelkiej mozliwej formy sprzedzania czasu, nie same luzne spotkania, ale cos konkretnego, wspolne zdobycie szczytu, wspolna dyscyplina sportu, czy nawet chce z nami na zakupy jechac :P
-Zawsze znajdzie czas dla nas, odwola ogladanie meczu z kolegami gdy poprosisz byscie ten dzien razem spedzili itp
Wypisujcie, najlepiej z konkretnymi przykladami
Aha, dla tych co zechca mnie zjechac...Wiem ze takimi rzeczami nie ma co sie do konca kierowac, gdyz czesto moga byc watpliwe,ale zauwazcie ze z pewna wiedza na ten temat, jest nam nieco latwiej dostrzec pewne mankamenty i mozemy sie lepiej poczuc,wiedzac choc troche na czym stoimy)
trochę to egoistyczne. pani każe,sługa musi ;> ?
przecież chłopak musi mieć tez poza dziewczyną swoje własne życie, swoich kupli, hobby, mecze, czy jak w przypadku mojego TŻta - swoje śrubki i warsztat.
kisielova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-10, 20:20   #4
sandrusz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kisielova Pokaż wiadomość
trochę to egoistyczne. pani każe,sługa musi ;> ?
przecież chłopak musi mieć tez poza dziewczyną swoje własne życie, swoich kupli, hobby, mecze, czy jak w przypadku mojego TŻta - swoje śrubki i warsztat.
Przepraszam, zle to przekazalamNie chodzi mi w zadnym przypadku o takie egoistyczne podejscie. Mialam na mysli sam jego zapal na to, ze jest w stanie czasem rzucic inne sprawy,wydaje sie byc wazne dla niego, po to by spedzic czas z dziewczyna. I nie chodzi mi tutaj o naleganie z naszej strony,szantaze emocjonalne, chodzi o sama jego reakcje, a to czy sie z tego skorzysta to tutaj sie dopiero pojawia kwestia egozimu
sandrusz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-10, 20:31   #5
potwor_z_jeziora
BAN stały

nam nigdy nie zależy, więc możecie sobie te symptomy wsadzić do szafy
potwor_z_jeziora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-10, 21:09   #6
ulicznica
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to ulicznica

Cytat:
Napisane przez potwor_z_jeziora Pokaż wiadomość
nam nigdy nie zależy, więc możecie sobie te symptomy wsadzić do szafy
Wiedziałam, potrzebowałam tylko męskiego głosu potwierdzenia w tej sprawie. Dzięki.

KSIĄŻKOWE NOWOŚCI W WĄTKU - KLIK!

Biżu i ciuchy M, L, XL

"Bo gdy Bóg zamyka drzwi, otwiera okno..."
ulicznica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-10, 21:27   #7
syklamen
Zakorzenienie

Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)

Ja dorzucę trzy od siebie:

- jest w stanie zaplanować coś spontanicznie tylko po to, żeby zrobić kobiecie przyjemność
- dzwoni z własnej, nieprzymuszonej woli, bo jest zainteresowany tym, co się u kobiety dzieje, bo lubi z nią rozmawiać, stęsknił się, itd.
- stara się, robi coś, żeby poczuła się wyjątkowa biorąc pod uwagę to, co lubi, czego pragnie, co jej sprawia radość.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-09-10, 21:29   #8
normalnyFacet
Zakorzenienie

Jest bezinteresowny
normalnyFacet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-10, 21:33   #9
syklamen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez normalnyFacet Pokaż wiadomość
Jest bezinteresowny
Otóż to, strzał w dziesiątkę
Stary 2012-09-10, 22:55   #10
harvvey
Zadomowienie

-dzwoni, żeby zapytać kiedy będę mieć czas, zanim ułoży sobie grafik na kolejny tydzień
-rezerwuje dla mnie wolne dni i planuje miłe rzeczy (obiad, wspólną kąpiel, wypad w góry)
-mimo iż nie lubi rozmawiać przez telefon i tak gada ze mną po 30 min.
-zwierza mi się ze swoich problemów, jak również słucha moich
-interesuje się moimi sprawami
-woli gotować dla mnie, niż dla siebie
-nie dopuszcza do sytuacji, żebym czułą się źle - wszelakie kłótnie kończymy spokojną rozmową, daje mi poczucie bezpieczeństwa, nie uznaje cichych dni

byłam w życiu w dwóch diametralnie różnych związkach i teraz wiem, że intencje faceta da się wyczuć - może nie na pierwszych randkach, ale na dłuższą metę wszystko wyłazi na wierzch. niektóre kobiety niestety nie dopuszczają do siebie takiej myśli - że są niepoważnie traktowane; tylko byle jakie męskie portki, klapki na oczy i jazda..
Stary 2012-09-11, 00:12   #11
Precious things
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez harvvey Pokaż wiadomość

byłam w życiu w dwóch diametralnie różnych związkach i teraz wiem, że intencje faceta da się wyczuć - może nie na pierwszych randkach, ale na dłuższą metę wszystko wyłazi na wierzch. niektóre kobiety niestety nie dopuszczają do siebie takiej myśli - że są niepoważnie traktowane; tylko byle jakie męskie portki, klapki na oczy i jazda..
Zgadzam się w 100 % . Nie trzeba analizować zachowania i rozkładać go na czynniki pierwsze oraz tworzyć ,, listy objawów ". Ja uważam, że jeśli komuś zależy - niezależnie od płci - to się po prostu czuje.

Precious things jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-11, 03:51   #12
Corvette
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez potwor_z_[B
jeziora[/B];36445070]nam nigdy nie zależy, więc możecie sobie te symptomy wsadzić do szafy
Oto różnica lub...symptomy:
powyżej "młokos"...poniżej... ..
Cytat:
Napisane przez normalnyFacet Pokaż wiadomość
Jest bezinteresowny
Dojrzale myślący mężczyzna . Da się wyczuć
Corvette jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-11, 07:17   #13
_ema_
Zakorzenienie

Kobitki, ale te symptomy to też takie nie 100%, mój kolega (a jakże ) zapoznał sobie dziewuszkę, po tygodniu już zapoznał ją z połową swojej rodziny, łącznie z dalszymi ciotkami i kuzynami, spędzali ze sobą każdą chwilę, pierdyliard smsów i wiadomości dziennie, spontaniczne wycieczki, wypady,szaleństwa, imprezy, obustronne zainteresowanie sobą, opowiedzieli sobie wszystko łącznie z chorobami z dzieciństwa, a następnie rzucił ją po 2 tygodniach trwania związku
'płenta': jak sie trafi na buraka, to za cholerę się nie rozgryzie.

Aczkolwiek zgadzam się z tym co piszecie, że wymieniane cechy są zazwyczaj objawem, że delikwentowi zalezy To ja dodam coś od siebie:
- mówiąc o przyszłości uwzględnia Cię w niej (nie mówię tu o gadkach 'o misiu pysiu urodzisz mi 5 dzieci' tylko po prostu występowaniu w jego planach, gdzieś tam przewijaniu się w jego przyszłej rzeczywistości)
- liczy się z Twoim zdaniem
- stara się jak najlepiej wypaść w Twojej obecności
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-11, 07:31   #14
syklamen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _ema_ Pokaż wiadomość
Kobitki, ale te symptomy to też takie nie 100%, mój kolega (a jakże ) zapoznał sobie dziewuszkę, po tygodniu już zapoznał ją z połową swojej rodziny, łącznie z dalszymi ciotkami i kuzynami, spędzali ze sobą każdą chwilę, pierdyliard smsów i wiadomości dziennie, spontaniczne wycieczki, wypady,szaleństwa, imprezy, obustronne zainteresowanie sobą, opowiedzieli sobie wszystko łącznie z chorobami z dzieciństwa, a następnie rzucił ją po 2 tygodniach trwania związku
'płenta': jak sie trafi na buraka, to za cholerę się nie rozgryzie.
No taki zbyt duży entuzjazm i pośpiech to podejrzany jest. Jak facet po tygodniu zapoznaje kobietę z rodziną, to już by mi śmierdziało coś. Myslałabym, że to albo desperat albo właśnie taki koleś skaczący z kwiatka na kwiatek, nie lubiący się długo skupiać na jednym obiekcie uczuć
Więc ja bym powiedziała, że wszystko powinno być w swoim czasie
Stary 2012-09-11, 13:02   #15
emeczka
Wtajemniczenie

harvvey też pomyślałam o rozmowach przez telefon

A oprócz tego:
- zabiega o spotkania, stara się, by te spotkania były atrakcyjne (mnie np. urzekła kolacja przygotowana własnoręcznie na samiutkim początku naszego związku, oj postarał się wtedy )
- chęć niesienia pomocy - czy to w zakupach, czy to w poprawie nastroju
- zainteresowanie mną, moim życiem, tym co się wydarzyło danego dnia
- chęć rozmowy o tematach dla niego trudnych, tematach którymi nie dzieli się z innymi
- planowanie wspólnej (przynajmniej tej bliższej) przyszłości
- w przypadku mojego lubego: odłożenie, a później rezygnacja z przeprowadzki do innego kraju i chęć układania sobie życia ze mną.

Nie twierdzę że te objawy są uniwersalne, te objawy wystąpiły w moim związku

(...)

staraj się kobito bo samo nic z nieba nie spadnie. wierność męża też.
emeczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-11, 14:36   #16
stupify
Zakorzenienie

Przede wszystkim według mnie, jasnym sygnałem jest planowanie wspólnej przyszłości, dzieci, ślubu itp
stupify jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości