|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Symptomy, oznaki tego ze facetowi zalezy:))
Tak sie zastanawialam ostatnio w jaki sposob mezczyzna nam przekazuje, ze nie traktuje naszych spotkan jako krotkotrwalej relacji, a moze cos powazniejszego. Nie oszukujmy sie, faceci baaaardzo czesto spotykaja sie z kobietami w celu zapchania czasu, wzbogacenia doswiadczenia w sferze realcji damsko-meskich, czy tez ze wzgledu na sama fizycznosc...A potem czasem nagle sie rozstajemy. Do rzeczy, wymieniajcie gesty, czynnosci, cokolwiek, co Was coraz mocniej utwierdzilo w przekonaniu ze jemu na Tobie zalezy. Oczywiscie nie chodzi mi tutaj juz o staly zwiazek,a o to relacje ktora ma miejscu przed nim. To zaczne:
-Zapoznaje nas ze swoimi znajomymi, chce poznac naszych -Chce poznac nasza rodzine -Dazy do wszelkiej mozliwej formy sprzedzania czasu, nie same luzne spotkania, ale cos konkretnego, wspolne zdobycie szczytu, wspolna dyscyplina sportu, czy nawet chce z nami na zakupy jechac :P -Zawsze znajdzie czas dla nas, odwola ogladanie meczu z kolegami gdy poprosisz byscie ten dzien razem spedzili itp Wypisujcie, najlepiej z konkretnymi przykladami ![]() Aha, dla tych co zechca mnie zjechac...Wiem ze takimi rzeczami nie ma co sie do konca kierowac, gdyz czesto moga byc watpliwe,ale zauwazcie ze z pewna wiedza na ten temat, jest nam nieco latwiej dostrzec pewne mankamenty i mozemy sie lepiej poczuc,wiedzac choc troche na czym stoimy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Symptomy, oznaki tego ze facetowi zalezy:))
Poznanie znajomych i okazywanie im uczuć w ich towarzystwie- tak ale to, że rzuca wszystko, spotkanie z kolegami zeby się spotkać to myslę, ze jest zły przykład, przeciez nie musi zawsze rzucać wszystkiego jak księżniczce się nudzi :P
- Poza tym interesuje się twoimi sprawami pracą/szkołą/uczelnią - Chce spędzać z Tobą czas w różny kreatywny sposób - np pisze, że się stesknił albo, że już nie może doczekać się kolejnego spotkania - opowiada Ci o swoich planach, zainteresowaniach, probuje Cie w nie wciągnąć - np dla mnie może trochę śmiesznym znakiem jest jak facet całuje mnie np w czoło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
ReklaMO(D)żerca.
|
Cytat:
przecież chłopak musi mieć tez poza dziewczyną swoje własne życie, swoich kupli, hobby, mecze, czy jak w przypadku mojego TŻta - swoje śrubki i warsztat. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
nam nigdy nie zależy, więc możecie sobie te symptomy wsadzić do szafy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Ja dorzucę trzy od siebie:
- jest w stanie zaplanować coś spontanicznie tylko po to, żeby zrobić kobiecie przyjemność - dzwoni z własnej, nieprzymuszonej woli, bo jest zainteresowany tym, co się u kobiety dzieje, bo lubi z nią rozmawiać, stęsknił się, itd. - stara się, robi coś, żeby poczuła się wyjątkowa biorąc pod uwagę to, co lubi, czego pragnie, co jej sprawia radość. ![]()
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Jest bezinteresowny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
-dzwoni, żeby zapytać kiedy będę mieć czas, zanim ułoży sobie grafik na kolejny tydzień
-rezerwuje dla mnie wolne dni i planuje miłe rzeczy (obiad, wspólną kąpiel, wypad w góry) -mimo iż nie lubi rozmawiać przez telefon i tak gada ze mną po 30 min. ![]() -zwierza mi się ze swoich problemów, jak również słucha moich -interesuje się moimi sprawami -woli gotować dla mnie, niż dla siebie ![]() -nie dopuszcza do sytuacji, żebym czułą się źle - wszelakie kłótnie kończymy spokojną rozmową, daje mi poczucie bezpieczeństwa, nie uznaje cichych dni byłam w życiu w dwóch diametralnie różnych związkach i teraz wiem, że intencje faceta da się wyczuć - może nie na pierwszych randkach, ale na dłuższą metę wszystko wyłazi na wierzch. niektóre kobiety niestety nie dopuszczają do siebie takiej myśli - że są niepoważnie traktowane; tylko byle jakie męskie portki, klapki na oczy i jazda..
![]() |
#11 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Kobitki, ale te symptomy to też takie nie 100%, mój kolega (a jakże
![]() ![]() 'płenta': jak sie trafi na buraka, to za cholerę się nie rozgryzie. Aczkolwiek zgadzam się z tym co piszecie, że wymieniane cechy są zazwyczaj objawem, że delikwentowi zalezy ![]() - mówiąc o przyszłości uwzględnia Cię w niej (nie mówię tu o gadkach 'o misiu pysiu urodzisz mi 5 dzieci' tylko po prostu występowaniu w jego planach, gdzieś tam przewijaniu się w jego przyszłej rzeczywistości) - liczy się z Twoim zdaniem - stara się jak najlepiej wypaść w Twojej obecności |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Więc ja bym powiedziała, że wszystko powinno być w swoim czasie ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
harvvey też pomyślałam o rozmowach przez telefon
![]() A oprócz tego: - zabiega o spotkania, stara się, by te spotkania były atrakcyjne (mnie np. urzekła kolacja przygotowana własnoręcznie na samiutkim początku naszego związku, oj postarał się wtedy ![]() - chęć niesienia pomocy - czy to w zakupach, czy to w poprawie nastroju - zainteresowanie mną, moim życiem, tym co się wydarzyło danego dnia - chęć rozmowy o tematach dla niego trudnych, tematach którymi nie dzieli się z innymi - planowanie wspólnej (przynajmniej tej bliższej) przyszłości - w przypadku mojego lubego: odłożenie, a później rezygnacja z przeprowadzki do innego kraju i chęć układania sobie życia ze mną. Nie twierdzę że te objawy są uniwersalne, te objawy wystąpiły w moim związku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Przede wszystkim według mnie, jasnym sygnałem jest planowanie wspólnej przyszłości, dzieci, ślubu itp
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:10.