Czy dalej to ci±gn±æ? - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2012-10-09, 16:59   #1
Nastazjaa
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 193

Czy dalej to ci±gn±æ?

Witam Drogie Wiza¿anki! Z góry przepraszam za d³u¿sz± wypowied¼.

"Pokochaæ kogo¶ to jak zrobiæ krok w nieznane.Jednak czasem warto siê odwa¿yæ".

Jestem z ch³opakiem aktualnie 3 miesi±ce.Znam go jeszcze z czasów gimnazjum,chodzili¶my ze sob± z tym,¿e to ja wtedy by³am w niego zapatrzona jak w obrazek.. Obydwoje jeste¶my po 3 letnich zwi±zkach.Zaczêli¶my siê znowu spotykaæ. Jest wspaniale, tym razem to on siê o mnie stara, dba o mnie. Wiêc de facto nie powinnam narzekaæ,ale jednak mam poczucie,¿e co¶ jest nie tak. Na pocz±tku nie chcia³am tego zaczynaæ,ze wzglêdu na to,¿e ró¿nimy siê od siebie.Jemu nigdy niczego nie brakowa³o,¿yje mu siê dostatnio,a u mnie nie zawsze by³o kolorowo. Jednak da³am temu szansê i nie ¿a³ujê, ale czasem dopadaj± mnie w±tpliwo¶ci.
Analizuje jego zachowanie,jego wpadki.Uwa¿am,¿e momentami zachowuje siê nieodpowiednio.Zaprosi³am go do restauracji, a on przy zamówieniu mi powiedzia³: "Mam na karcie tylko 50z³"
Momentalnie poczu³am,¿e siedzi obok mnie dziecko.Zaprosi³am go wiec oczywiste,¿e p³ace,ale nie w tym rzecz.Facet z klas± nie pozwoli³by sobie na taki tekst.Mo¿e co¶ takiego wypaliæ,gdy siedzimy w domu,gdziekolwiek indziej. By³o mi niezrêcznie.
Kolejny raz: zamówi³ sobie kawê,spyta³ co chcê, a ¿e nie mog³am siê zdecydowaæ od razu to nie spyta³ ponownie i tak siedziam bez niczego. To przykre bo nie mia³am wtedy kasy i my¶la³am,¿e siê zainteresuje czy niczego mi nie brakuje.
Mo¿e to nieistotne potkniêcia, ale dla mnie kwestia finansów jest dra¿liwa bo ja ciê¿ko pracuje na swoje pieni±dzê i muszê nimi odpowiednio zarz±dziæ,zeby starczy³o mi do koñca miesi±ca podczas gdy on studiuje dziennie i dostaje od rodziców co miesi±c "kieszonkowe".
Nie neguje tego,ale maj±c 23lata uwa¿am,¿e powinien "chcieæ" siê usamodzielniæ,ale mo¿e siê mylê?W koñcu ka¿dy chcia³by wygodnie ¿yæ.
On jest taki nieogarniêty,rozkojarzony ...wie o tym i wci±¿ mi powtarza,¿e chce siê zmieniæ,¿e chce byæ odpowiedzialny dla mnie.

Cieszy mnie to,¿e siê stara,ale bojê siê tego bo nie wiem jak to bêdzie dalej a chce faceta,który bêdzie dla mnie oparciem, nie chce dodatkowego ciêzaru, za który bêdê musia³a byc odpowiedzialna..
Wiem,¿e to za wcze¶nie,ale chcia³abym mieæ poczucie,¿e traktuje mnie powa¿nie,¿e ma plany w zwi±zku z moj± osob±.A póki co jego s³owa mnie nie przekonuj± bo niestety wci±¿ na pierwszym planie wybija siê brak organizacji,rozs±dku,egoi zm i nieodpowiedzialno¶æ...

Zale¿y mi na nim,wiem ¿e jest osob±, z któr± bêdê szczêsliwa, jak s±dzicie czy taki uk³ad ma sens? Rozmawia³am ju¿ z nim na ten temat i wci±¿ twierdzi,¿e bol± go moje s³owa bo on siê dla mnie stara i wierzy,¿e siê nam uda..

Na pocz±tku zwi±zku powinno byæ bajecznie, motylki w brzuchu i te sprawy.. w±tpliwo¶ci nie s± chyba najlepsz± oznak±...
Nastazjaa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-10-09, 18:00   #2
Trzepotka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 20 982
Dot.: Czy dalej to ci±gn±æ?

Tre¶æ usuniêta

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2012-10-09 o 18:12
Trzepotka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-10-09, 18:23   #3
Nastazjaa
Raczkowanie

Jestem tego ¶wiadoma. Ciê¿ko siê usamodzielniæ,kiedy tak naprawdê ¿yje Ci siê dobrze i o nic siê nie musisz martwiæ..
Stara siê i objawia siê to m.in w tym,¿e próbuje interesowaæ siê moimi potrzebami, ale i tak jest to ogromna przepa¶æ.. bo on tak naprawdê usi³uje doprowadziæ siê do normalno¶ci podczas,gdy ja nie wiem czy mam si³ê na to wszystko.. na bycie z kim¶, komu muszê wszystko mówiæ jak ma robiæ,jak siê zachowaæ..
Stary 2012-10-09, 20:07   #4
banana84
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 039
GG do banana84

wiesz co..mamy podobne przemyslenia...te nasze chlopy to takie pasozyty...niedorajdy (niby)...skery...bo chlop moze byc bogaty a cie traktowac jak ksiezniczke albo jak sponosorke...ci co maja kase czesto szukaja takich co im przyniosa korzysci...bo sa przwyzywczajeni` do dawaczyn..

ja mam gorszego niz ty...ma swoj dom, auto, dobry zawod.. i jest zawsze bez kasy......bo ja jestem"bogata" emigrantka" na najnizeszej stawce za to gospodarna...

i nigdy mnie nie zaprosil na randke..ja go owszem..

Edytowane przez banana84
Czas edycji: 2012-10-09 o 20:08
banana84 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-10-09, 21:16   #5
Nastazjaa
Raczkowanie

W³a¶nie o to chodzi, na pocz±tku czu³am siê jakby on mnie naci±ga³ bo nie wstydzi³ siê powiedzieæ,¿e nie ma kasy na co¶ ,a ja ¿e wiem jak to jest nie mieæ pieniêdzy to fundowa³am mu.... szkoda tylko,ze jak sytuacja sie odwróci³a to ja musia³am zaciskaæ zêby bo on przecie¿ siê nie domy¶li...a ja mam swoj± godno¶æ i nie bêde sie prosiæ..

Z drugiej jednak strony tak by³o na pocz±tku bo pó¼niej dosadnie mu powiedzia³am,ze mi taki uk³ad nie odpowiada choæ to i tak nie zosta³o raczej do koñca za³atwione bo jemu zwyczajnie brak takiego wyczucia,empatii,czego¶ takiego ze jak kto¶ jest w potrzebie to nie pytamy czy pomóc tylko to robimy..
Stary 2012-10-09, 22:01   #6
Precious things
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 758

Ka¿d± wpadkê i ka¿de zachowanie tak analizujesz ?
Tak siê zdarza, ¿e ludzie momentami zachowuj± sie nieodpowiednio. Je¶li Tobie co¶ siê nie podoba, to o tym powiedz.
Sytuacja z ,,50 z³ na karcie" - w ogóle nie rozumiem. Trzeba by³o odp. ,,dzi¶ ja funduje, przeciez zaprasza³am" i po sprawie. Po co to rozkminiaæ, co w tym niezrêcznego ?
Sytuacja z brakiem decyzji - jak ju¿ siê zdecydowa³a¶ trzeba by³o powiedzieæ : Ju¿ wiem, zawo³aj kelnera, chce zamówiæ. I by³oby po sprawie. Mo¿e on my¶la³, ¿e niczego nie chcesz.

Ciê¿ko mi co¶ powiedzieæ o ch³opaku ,bo to Ty go przecie¿ znasz. Ale wymieni³a¶ cechy : egoizm, nieodpowiedzialno¶c, brak organizacji i rozs±dku. To Ci przeszkadza. Nad tym mo¿na pracowaæ, ale ch³opak musi mieæ ¶wiadomo¶æ kiedy i gdzie pope³nia b³±d ( skoro o tym nie wie - ale czy na pewno czy zgrywa g³upa ? ) . I teraz opcje s± dwie : Albo bêdziesz mu to wszystko t³umaczyæ i jako¶ go ,,naprostujesz " , albo nie wytrzymasz tego matkowania i siê rozejdziecie. Innych opcji jako¶ nie widzê.

Trudno powiedzieæ czu on jest egoist± nie zwracaj±cym uwagi na uczucia / potrzeby innych czy Ty w ogóle niczego mu nie sygnalizujesz / mówisz, tylko uwa¿asz ¿e on wszystkiego siê domy¶li.

P.s. A je¶li chodzi o powa¿ne plany zwi±zane z Twoj± osob± to - zluzuj trochê, nie spotykacie siê od dekady

A propos tego :

,,W³a¶nie o to chodzi, na pocz±tku czu³am siê jakby on mnie naci±ga³ bo nie wstydzi³ siê powiedzieæ,¿e nie ma kasy na co¶ ,a ja ¿e wiem jak to jest nie mieæ pieniêdzy to fundowa³am mu.... szkoda tylko,ze jak sytuacja sie odwróci³a to ja musia³am zaciskaæ zêby bo on przecie¿ siê nie domy¶li...a ja mam swoj± godno¶æ i nie bêde sie prosiæ..

Z drugiej jednak strony tak by³o na pocz±tku bo pó¼niej dosadnie mu powiedzia³am,ze mi taki uk³ad nie odpowiada choæ to i tak nie zosta³o raczej do koñca za³atwione bo jemu zwyczajnie brak takiego wyczucia,empatii,czego¶ takiego ze jak kto¶ jest w potrzebie to nie pytamy czy pomóc tylko to robimy.. "

Mo¿esz podaæ przyk³ad ?

Edytowane przez Precious things
Czas edycji: 2012-10-09 o 22:03
Precious things jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-10-10, 11:04   #7
Nastazjaa
Raczkowanie

Je¶li chodzi o jego zachowanie to ja go o wszystkim informujê tak¿e to nie jest tak,¿e siê czepiam i pó¼niej to analizuje. Chcê,¿eby siê miêdzy nami u³o¿y³o i wiem,¿e potrzeba czasu. On ma chêci,chce siê zmieniæ,a ja mu mówiê co w jego zachowaniu budzi moje w±tpliwo¶ci.
Na pocz±tku by³o tak,¿e on nigdy nie mia³ kasy jak gdzie¶ szli¶my i to ja stawia³am,jednak teraz kiedy wakacjê siê skoñczy³y,a ja musze sobie p³aciæ za szko³ê nie staæ mnie na to,dlatego wyznaczy³am granicê bo wyobra¼ sobie ,¿e on potrafi³ mnie wcze¶niej postawiæ w takiej sytuacji,ze zaprosi³ mnie na kawê ,a pó¼niej informowa³,¿e ma 11z³ przy sobie.Nie chcia³am dopu¶ciæ do momentu,kiedy i ja nie bêdê mia³a nic przy sobie i zrobi siê niezrêcznie,kiedy nadejdzie moment uregulowania rachunku.
Potencjalnie je¶li kto¶ nas zaprasza to w wiêkszo¶ci przypadków te¿ p³aci,ja zawsze mia³am kasê przy sobie i wyci±ga³am portfel ,ale nie spodoba³o mi siê,¿e na pierwszych randkach on z tego korzysta³ i pozwala³ mi p³acic(nawet za niego)...
Pó¼niej wiadomo,¿e mo¿na inaczej do tego podej¶c, raz jedna osoba stawia,raz druga.Nie wymagam od niego,¿eby za mnie p³aci³.
Chodzi mi bardziej o to,¿e "analizuj±c" jego wcze¶niejsze zachowanie zastanawia³am siê czy jemu zale¿y bo oczywiste jest,ze gdy kto¶ chce nam zaimponowaæ nie zachowuje siê w ten sposób..
Podam przyk³ad: nie trzeba mieæ kasy,¿eby mi³o spêdziæ czas zabieraj±c drug± osobê np. do parku.
Wiêc zdziwi³o mnie,¿e on stawia samego siebie w tak niezrêcznej sytuacji.

Co do planów to nie mam ¿adnych.Bardziej zale¿y mi na tym,¿eby móc okre¶liæ czy on jest osob± ,któr± moge traktowac powa¿nie, która mnie traktuje powa¿nie bo póki co odnoszê wra¿enie,¿e on jest dobrym kompanem,ale do imprez dla dziewczyny,która ma 16lat.
Mówie mu o tym wszystkim, a on obiecuje poprawê.Pytanie: czy mo¿na "poprawiæ" swoje podej¶cie do ¿ycia? Je¶li kto¶ jest lekkoduchem to chyba nie stanie siê nagle odpowiedzialnym partnerem?

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2012-10-10, 12:32   #8
Precious things
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nastazjaa Poka¿ wiadomo¶æ
Je¶li chodzi o jego zachowanie to ja go o wszystkim informujê tak¿e to nie jest tak,¿e siê czepiam i pó¼niej to analizuje. Chcê,¿eby siê miêdzy nami u³o¿y³o i wiem,¿e potrzeba czasu. On ma chêci,chce siê zmieniæ,a ja mu mówiê co w jego zachowaniu budzi moje w±tpliwo¶ci.
Na pocz±tku by³o tak,¿e on nigdy nie mia³ kasy jak gdzie¶ szli¶my i to ja stawia³am,jednak teraz kiedy wakacjê siê skoñczy³y,a ja musze sobie p³aciæ za szko³ê nie staæ mnie na to,dlatego wyznaczy³am granicê bo wyobra¼ sobie ,¿e on potrafi³ mnie wcze¶niej postawiæ w takiej sytuacji,ze zaprosi³ mnie na kawê ,a pó¼niej informowa³,¿e ma 11z³ przy sobie.Nie chcia³am dopu¶ciæ do momentu,kiedy i ja nie bêdê mia³a nic przy sobie i zrobi siê niezrêcznie,kiedy nadejdzie moment uregulowania rachunku.
Potencjalnie je¶li kto¶ nas zaprasza to w wiêkszo¶ci przypadków te¿ p³aci,ja zawsze mia³am kasê przy sobie i wyci±ga³am portfel ,ale nie spodoba³o mi siê,¿e na pierwszych randkach on z tego korzysta³ i pozwala³ mi p³acic(nawet za niego)...
Pó¼niej wiadomo,¿e mo¿na inaczej do tego podej¶c, raz jedna osoba stawia,raz druga.Nie wymagam od niego,¿eby za mnie p³aci³.
Chodzi mi bardziej o to,¿e "analizuj±c" jego wcze¶niejsze zachowanie zastanawia³am siê czy jemu zale¿y bo oczywiste jest,ze gdy kto¶ chce nam zaimponowaæ nie zachowuje siê w ten sposób..
Podam przyk³ad: nie trzeba mieæ kasy,¿eby mi³o spêdziæ czas zabieraj±c drug± osobê np. do parku.
Wiêc zdziwi³o mnie,¿e on stawia samego siebie w tak niezrêcznej sytuacji.

Co do planów to nie mam ¿adnych.Bardziej zale¿y mi na tym,¿eby móc okre¶liæ czy on jest osob± ,któr± moge traktowac powa¿nie, która mnie traktuje powa¿nie bo póki co odnoszê wra¿enie,¿e on jest dobrym kompanem,ale do imprez dla dziewczyny,która ma 16lat.
Mówie mu o tym wszystkim, a on obiecuje poprawê.Pytanie: czy mo¿na "poprawiæ" swoje podej¶cie do ¿ycia? Je¶li kto¶ jest lekkoduchem to chyba nie stanie siê nagle odpowiedzialnym partnerem?
Co do pogrubionego : brak mi s³ów, jakby mnie kto¶ zaprosi³ a po¼niej powiedzia³, ¿e ma tyle ¿e starczy mu na jedn± kawê to by³abym mocno zdziwiona. Rany, jak siê nie ma to po co zapraszaæ i robiæ takie cyrki . ( Kojarzy mi siê to z w±tkiem dziewczyny, która facet zaprosi³ na pizze, zjedli, a on powiedzia³, ¿e musi isc do toalety. D³ugo go nie by³o i dziewczyna zobaczy³a, ¿e on wychodzi z lokalu, nie bardzo wiedzia³a o co chodzi , wiêc wsta³a i posz³a za nim. A za ni± wybieg³a obs³uga, krzycz±c ¿eby uregulowa³a rachunek )
Z tym p³aceniem to wiesz - ró¿nie bywa. Zale¿y jak siê ,,strony" umówi±. Ja jak by³am pierwszy raz z moim T¯ na piwie to kupi³am 2 dla nas, a po¼niej p³aci³ on. Czasem jest tak, ¿e tylko facet p³aci, czasem po po³owie, czasem tylko kobieta. Ja w tym nie widzê nic z³ego. Generalnie te¿ uwa¿am, ¿e jak kto¶ zaprasza to p³aci , chyba ¿e umowa jest inna, albo ta druga strona chce siê koniecznie do³o¿yæ.

Co do kursywy : Skoro z nim jeste¶ to chyba s± jakie¶ inne przejawy tego, ¿e mu zale¿y ?

Co do ostatnich pytañ : Jedni s± nad wiek powa¿ni , inni nad wiek dziecinni. Na pewno nikt NAGLE nie stanie siê odpowiedzialnym partnerem,skoro od pocz±tku takie nie jest. Odnoszê wra¿enie, ¿e Ty masz ch³opca, który mo¿e kiedy¶ bêdzie mê¿czyzn±, a chcia³aby¶ po prostu mê¿czyzny. Mo¿e nie warto w to brn±æ ?

Stary 2012-10-10, 12:32   #9
knot
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 221

Wiesz co, sama sobie odpowiedzia³a¶: wiem, ¿e bêdê z nim szcze¶liwa. Powiem Ci jedn± wa¿n± rzecz. Ludzie siê nie zmieniaja. Nie wierz w s³owa: zmieniê siê dla Ciebie, chce byæ odpowiedzialnym. Je¶li idzie z postêpem, koñczy studia, kursy, jêzyki itd, czyli, je¶li wszystko zmierza w kierunku usamodzielnienia i w³asnej pracy, to ok. Ale jesli stoi w miejscu, jest bawidamkiem i wszystko mu wisi, to taki dok³adnie bêdzie za 5 10 i 30 lat. Chcesz byc z nim obecnym, czy z nim zmienionym (jak sam obiecuje?) Je¶li to drugie to uciekaj! Bo po 3 miesi±cach jeszcze mozesz.
knot jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-10-10, 14:10   #10
viki1988
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 8 975

Cytat:
Analizuje jego zachowanie,jego wpadki.Uwa¿am,¿e momentami zachowuje siê nieodpowiednio.Zaprosi³am go do restauracji, a on przy zamówieniu mi powiedzia³: "Mam na karcie tylko 50z³"
Momentalnie poczu³am,¿e siedzi obok mnie dziecko.Zaprosi³am go wiec oczywiste,¿e p³ace,ale nie w tym rzecz.Facet z klas± nie pozwoli³by sobie na taki tekst.Mo¿e co¶ takiego wypaliæ,gdy siedzimy w domu,gdziekolwiek indziej. By³o mi niezrêcznie.
A która to by³a randka? pierwszy raz Ty go gdzie¶ zaprasza³a¶? Bo mi siê wydaje, ¿e on móg³ odnie¶æ wra¿enie ¿e oczekujesz, ¿e on zap³aci za Was oboje i st±d info o stanie konta...
Cytat:
Kolejny raz: zamówi³ sobie kawê,spyta³ co chcê, a ¿e nie mog³am siê zdecydowaæ od razu to nie spyta³ ponownie i tak siedziam bez niczego. To przykre bo nie mia³am wtedy kasy i my¶la³am,¿e siê zainteresuje czy niczego mi nie brakuje.
Wystarczy³o powiedzieæ "Ok, ju¿ siê zastanowi³am i poproszê to i to" Problem solved.
Cytat:
Mo¿e to nieistotne potkniêcia, ale dla mnie kwestia finansów jest dra¿liwa bo ja ciê¿ko pracuje na swoje pieni±dzê i muszê nimi odpowiednio zarz±dziæ,zeby starczy³o mi do koñca miesi±ca podczas gdy on studiuje dziennie i dostaje od rodziców co miesi±c "kieszonkowe".
Nie neguje tego,ale maj±c 23lata uwa¿am,¿e powinien "chcieæ" siê usamodzielniæ,ale mo¿e siê mylê?W koñcu ka¿dy chcia³by wygodnie ¿yæ.
Mo¿e i chcia³by siê usamodzielniæ, tylko to te¿ jest kwestia jak absorbuj±ce ma studia, jak takie na których trzeba siê sporo uczyæ to mo¿e nawet nie mieæ czasu na pracê/praca wi±za³aby siê z zawalaniem egzaminów

A ogólnie to jak dla mnie za du¿o analizujesz i za bardzo siê spinasz ca³ym tym zwi±zkiem i w rezultacie chyba siê nim nie cieszysz...
I dla mnie oczekiwanie wielkich deklaracji o powa¿nym zwi±zku po 3 miesi±cach bycia ze sob± jest trochê ¶mieszne
Stary 2012-10-11, 10:12   #11
Nastazjaa
Raczkowanie

Precious things- Ja nie wymagam od niego,¿eby za mnie p³aci³, sama nie ¶pie na pieni±dzach wiêc wiem jak to jest nie mieæ kasy, chodzi mi o prost± zasadê: je¶li zapraszasz dziewczynê na pierwsz± randkê to umiej siê zachowaæ jak przysta³o na d¿entelmena i zap³aæ za ni±! Tyle.A jesli nie masz kasy to zabierz j± na spacer do parku, te¿ bêdzie mi³o i przynajmniej nie poczuje siê niekomfortowo.

Po prostu chcê byæ z mê¿czyzn±, przy którym bêde siê czu³a kobiet± bo nie fajnie odczuwaæ ¶cisk w ¿o³±dku i zastanawiaæ siê czy on w³a¶ciwie wie,¿e to co robi to du¿y nietakt? i co siê ze mn± dzieje,¿e jestem z kim¶ takim?! - problem w tym,¿e ja teoretycznie wiem, przeczuwam,¿e to nie "to" wobec tego jak wyja¶niæ fakt,¿e niesamowicie mnie do niego ci±gnie? I nie mam tu na my¶li fizyczno¶ci jedynie, chcê z nim spêdzaæ czas, mam taka potrzebê wiêc co¶ jest na rzeczy (albo jestem w fazie zakochania i odealizuje go choæ nie ma to sensu).
Jednak jest te¿ kolejna martwi±ca mnie rzecz, mianowicie ja czujê,¿e w sytuacji kiedy bêde potrzebowa³a wsparcia on nie stanie na wysoko¶ci zadania i nie dlatego,¿e nie bêdzie chcia³, ale dlatego,¿e go to przero¶nie. Mo¿e za bardzo siê w to zag³êbiam?Mo¿e powinnam cieszyæ siê tym co mam?Tylko,ze ja tak nie potrafiê bo liczê siê z uczuciami innych i jak siê na co¶ zdecyduje to chcê o to dbaæ i to pielêgnowaæ.

knot- Widzisz, w jego sytuacji ciê¿ko okre¶liæ czy on siê rozwija czy stoi w miejscu. Studiuje dziennie, a rodzice daj± mu 500z³ miesiêcznie na "drobne wydatki" (wed³ug mnie to wcale nie ma³o), a on nie potrafi ta gotówk± odpowiednio zarz±dziæ,aby starczy³o mu na te wydatki do koñca miesi±ca.Ci±gle brakuje mu kasy ,a ja uwa¿am,¿e wynika to z tego,¿e te pieni±dzê ³atwo do niego trafiaj± i nie docenia ich.

viki1988- to by³ Dzieñ Ch³opaka i ja go zaprosi³am wyra¼nie zaznaczaj±c ,¿e "zapraszam" wiêc zwyczajnie os³upia³am jak on wyjecha³ z tym tekstem..

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-11, 11:15   #12
201803290936
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 43 642

No dobra, ale skoro on tyle b³êdów pope³ni³, to co z nim robisz w zwi±zku? Pierwsze randki s± w³a¶nie po to, by zweryfikowaæ mo¿e nie wszystko, ale sporo rzeczy - i na tej podstawie zadecydowaæ, czy warto byæ z tym kim¶. Czemu pomimo tylu rzeczy "na nie" zdecydowa³a¶ siê na zwi±zek z nim?
201803290936 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-10-11, 19:09   #13
Nastazjaa
Raczkowanie

Ci±gnie mnie do niego potwornie, jakbym czu³a w g³êbi ze to wlasnie z nim bede.. ciê¿ko odpowiedziec mi na to pytanie.. niby zachowywa³ siê nieodpowiednio,ale ja chyba wci±¿ siê ³udze ze on sie zmieni,ze nauczy sie odpowiednio mnie traktowac...a jesli to sie nie sprawdzi to bede musiala podjac najodpowiedniejsza decyzje...
Stary 2012-10-12, 12:03   #14
knot
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 221

Cytat:
Ci±gnie mnie do niego potwornie, jakbym czu³a w g³êbi ze to wlasnie z nim bede.. ciê¿ko odpowiedziec mi na to pytanie.. niby zachowywa³ siê nieodpowiednio,ale ja chyba wci±¿ siê ³udze ze on sie zmieni,ze nauczy sie odpowiednio mnie traktowac...a jesli to sie nie sprawdzi to bede musiala podjac najodpowiedniejsza decyzje...
Ja ju¿ Ci napisalam, mam za sob± kilka zwi±zków, ludzie siê NIE ZMIENIAJ¡. Nie licz, ¿e zmieni siê dla Ciebie. Cos takiego nie istnieje. Jak bardzo Ci na nim zale¿y to Ty siê zmieñ na akceptuj±c± jego zachowanie. Tylko pó¼niej pamiêtaj,¿e postanowi³a¶ to akceptowaæ i nie rób mu uwag ani sama siê nie wkurzaj i nie rozpamiêtuj.

Je¶li z nim zostaniesz, wierz mi, przyzwyczaisz siê, zakochasz, polubisz, przekonasz siebie sam±, ze jest ok, ale po dluzszym czasie wszystko powróci ze zdwojon± si³a. A wtedy mo¿esz du¿o bardziej cierpieæ po zerwaniu, albo nie móc/nie umieæ odej¶æ i mêczyæ siê w nieudanym zwi±zku.
knot jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-10-12, 13:23   #15
Precious things
Rozeznanie

Cytat:
Precious things- Ja nie wymagam od niego,¿eby za mnie p³aci³, sama nie ¶pie na pieni±dzach wiêc wiem jak to jest nie mieæ kasy, chodzi mi o prost± zasadê: je¶li zapraszasz dziewczynê na pierwsz± randkê to umiej siê zachowaæ jak przysta³o na d¿entelmena i zap³aæ za ni±! Tyle.A jesli nie masz kasy to zabierz j± na spacer do parku, te¿ bêdzie mi³o i przynajmniej nie poczuje siê niekomfortowo.

Po prostu chcê byæ z mê¿czyzn±, przy którym bêde siê czu³a kobiet± bo nie fajnie odczuwaæ ¶cisk w ¿o³±dku i zastanawiaæ siê czy on w³a¶ciwie wie,¿e to co robi to du¿y nietakt? i co siê ze mn± dzieje,¿e jestem z kim¶ takim?! - problem w tym,¿e ja teoretycznie wiem, przeczuwam,¿e to nie "to" wobec tego jak wyja¶niæ fakt,¿e niesamowicie mnie do niego ci±gnie? I nie mam tu na my¶li fizyczno¶ci jedynie, chcê z nim spêdzaæ czas, mam taka potrzebê wiêc co¶ jest na rzeczy (albo jestem w fazie zakochania i odealizuje go choæ nie ma to sensu).
Jednak jest te¿ kolejna martwi±ca mnie rzecz, mianowicie ja czujê,¿e w sytuacji kiedy bêde potrzebowa³a wsparcia on nie stanie na wysoko¶ci zadania i nie dlatego,¿e nie bêdzie chcia³, ale dlatego,¿e go to przero¶nie. Mo¿e za bardzo siê w to zag³êbiam?Mo¿e powinnam cieszyæ siê tym co mam?Tylko,ze ja tak nie potrafiê bo liczê siê z uczuciami innych i jak siê na co¶ zdecyduje to chcê o to dbaæ i to pielêgnowaæ.
Cytat:
Ale to siê przecie¿ wyklucza.

Mo¿e problem jest w tym, ¿e byli¶cie kiedy¶ ze soba ju¿ wcze¶niej. Pisa³a¶, ¿e by³a¶ w niego zapatrzona jak w obrazek - mo¿e ch³opak ma w ¶wiadomo¶ci, ¿e nie bardzo musi siê wysilaæ, bo i tak z nim bêdziesz. Pamiêta jak to wcze¶niej wygl±da³o.

Wydaje mi siê, ¿e skoro tyle rzeczy Ci w nim przeszkadza, to z tej m±ki chleba nie bêdzie.

Stary 2012-10-12, 21:49   #16
Nastazjaa
Raczkowanie

knot- na pocz±tku chcê Ci oczywi¶cie podziêkowaæ za rady! Widzisz ja to wszystko wiem i niby jestem ¶wiadoma faktu,¿e jesli teraz siê zdecyduje to dalej ci±gn±æ to kiedy¶ wybuchnê bo to nie jest zachowanie,które ja kiedykolwiek zaakceptuje,mogê je jedynie tolerowaæ jaki¶ czas..

Precious things- Równie¿ dziêkujê za rady! Problem polega na tym,¿e on w³a¶nie ma ¶wiadomo¶æ ¿e musi siê staraæ, wie ¿e role siê odwróci³y i on CHCE siê staraæ, co nie zmienia faktu,¿e ja zawsze wiem jak "marnie" bed± wygl±da³y jego starania i zadziwia mnie to,¿e za ka¿dym razem potrafi odstawiæ jak±¶ now±,przedziwna akcjê...
Owszem wiele rzeczy mi przeszkadza i mo¿e ¿a³osne jest to,¿e mam nadziejê i tak naprawdê wierzê w niego ¿e on potrafi to wszystko naprostowaæ.
Dam sobie i jemu jeszcze odrobinê czasu,naprawdê nie du¿o,ale wystarczaj±co aby móc stwierdziæ czy z tej m±ki faktycznie chleba nie bêdzie bo jesli tak to oczywiste,¿e nie ma sensu traciæ ani mojego,ani jego czasu.

PolaRaksa-Oczywi¶cie,¿e poza chodzeniem na kawê robimy "co¶ razem".Co konkretnie?- spotykamy siê ze znajomymi,chodzimy na imprezy do moich znajomych,do jego znajomych,przesiadujemy u siebie w domu, chodzimy do kina,spacerujemy gdzie¶,mnóstwo tego jest, spêdzamy czas podobnie jak ka¿da inna para i wtedy jest dobrze, w³asnie problemy pojawiaj± siê przy tego typu wyj¶ciach w³a¶nie "na kawê",kiedy to on powie co¶ niestosownego,a mnie to po prostu "dotyka".
Zdaje sobie sprawê,¿e cz³owiek maj±cy 23lata jest m³okosem co nie zmienia faktu,¿e powinien ju¿ trochê siê "opamiêtaæ", trochê rozejrzeæ po ¶wiecie doros³o¶ci i zastanowiæ nad sob±, a mo¿e tylko ja tak podchodze do sprawy?
Je¶li chodzi o pracê to domy¶lam siê,¿e jego rodzice w³a¶nie po to daj± mu te 500z³ miesiêcznie,¿eby on w³a¶nie skupi³ sie na nauce i nie musia³ pracowaæ w weekendy.
Tak s±dzê i uwa¿am,¿e mi nic do tego czy on pracuje,czy nie.W takim sensie,¿e ja nie mam prawa mu mówiæ,¿e np. powinien.To jego decyzja.
Co do tego matkowania to wiem o tym,tak w³a¶nie siê czujê jak matka,przewodniczka która mu mówi w jakim kierunku ma i¶æ, co powinien robiæ. I to nie jest fajne.

Tak rozmawia³am z nim.Tak normalnie i nie raz.Uzasadni³am mu odpowiednio,dlaczego jego zachowanie budzi moje w±tpliwo¶ci i zgodzi³ siê ze mn±.Ma ¶wiadomo¶æ swoich b³edów i gorliwie pragnie siê zmieniæ. Mnie smuci tylko fakt,¿e on tak naprawdê usi³ujê doj¶c do stanu normalno¶æi bo to czego od niego wymagam nie wykracza ponad przeciêtno¶æ...oczekujê odpowiedniego traktowania,jak ka¿da kobieta chyba?
Tak, wie co mia³by w sobie zmieniæ i muszê przyznaæ,¿e poprawia siê ,co nie zmienia faktu,¿e wci±¿ jest tak± niezorganizowana gap± wiêc pewnie nie¶wiadomie odwali jeszcze niejedn± akcjê.

Edytowane przez Nastazjaa
Czas edycji: 2012-10-12 o 21:53
Stary 2012-10-14, 07:13   #17
Nastazjaa
Raczkowanie

Zgodzê siê z Tob± w 100%! Zdajê sobie sprawê,¿e praca kszta³tuje cz³owieka, gdyby pracowa³ to docenia³by warto¶æ pieni±dza.Mo¿e potrafi³by siê lepiej zorganizowaæ?
Jednak on mieszka w domu,gdzie panuje "sterylna" atmosfera, jego rodzice s± wysoko usytuowani,ju¿ na emeryturze wiêc domy¶lam siê,¿e nie pochwalaliby tego,¿e ich syn pracuje zamiast skupiæ siê na nauce i nadrobiæ zaleg³o¶ci z poprzedniego roku...
Teraz bardziej ws³uchuje siê w to co on mówi i widzê jakie s± jego priorytety: czyli jaka¶ dru¿yna NBA do której siê zapisa³, co tygodniowy kosz i no¿na. Cieszê siê,¿e ma swoja pasjê, ale ci±gle o tym mówi tak jakby aktualnie by³o to co¶ dla niego najwa¿niejszego..

Je¶li chodzi o naukê to studiuje na politechnice i ma jej sporo tym bardziej bior±c pod uwagê jego zaleg³o¶ci z poprzedniego roku.

Edytowane przez Nastazjaa
Czas edycji: 2012-10-14 o 07:16
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:52.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.