|
|||||||
| Notka |
|
| Nauka języków obcych - kącik językowy Nauka języków obcych - kącik językowy, to miejsce wymiany informacji o kursach, podręcznikach, materiałach i ciekawostkach językowych. Dołącz. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
sprawdzenie hiszpańskiego zadania:)
proszę o sprawdzenie mojego zadania
tematem było " jak poznać mieszkańców Twojego miasta'' chodziło nauczyciele o użycie zdań z kosntrukcjami hay que + infinitivo, deber+infinitivo i tener que+infinitivo.si quieres conocer a los residentes de mi ciudad, tienes que probar. (nazwa miasta) no mantener la vida nocturna, a diferencia de los españoles. durante la semana debes ir a las escuelas públicas. hay un montón de gente. debes visitar tambien el hermoso parque y el castillo. Para conocer a las (mieszkańcy miasta) hay que ir alguna restaurante. Además, asegúrese de visitar (nazwa miasta 2)es más entretenido que(nazwa miasta 1) Puedes conocer a mucha gente interesante allí. debes ir a conciertos allí, pasear por el mercado. (mieszkancy miasta 2) son noctambulas. Hay que buscar sus en clubes, restaurantes y bares.
|
|
#2 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: sprawdzenie hiszpańskiego zadania:)
Cytat:
Cała reszta wydaje mi się być w porządku, chociaż ja bym napisała w formie grzecznościowej, a nie na ty.
|
|
|
#3 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak co mi się rzuciło w oczy, nie wiem czy coś jeszcze
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
mi się rzucił cały tekst na "ty" a potem "asegúrese"
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Nigdy nie miałam do czynienia z hiszpańskim, a zależy mi na jednej sentencji... "Tu vida seguira hacia delante cuando, te apartes de las personas que te llevan hacia atras." Twoje życie będzie iść do przodu, kiedy...? I co dalej? Dziękuję |
|
|
|
|
#6 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
Edytowane przez Callitus Czas edycji: 2012-09-21 o 14:48 |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Nauka języków obcych - kącik językowy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:33.

tematem było " jak poznać mieszkańców Twojego miasta'' chodziło nauczyciele o użycie zdań z kosntrukcjami hay que + infinitivo, deber+infinitivo i tener que+infinitivo.