|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Czy trzeba zmieniać regularnie szampony i odżywki?
Treść usunięta, wypowiedzenie licencji przez użytkownika
Użytkowniczka zapytała o częstotliwość zmiany szamponu do włosów i odżywki Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2019-05-24 o 13:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Czy trzeba zmieniać regularnie szampony i odżywki?
Moim zdaniem, jeśli pasuje, to nie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2019-05-24 o 13:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Warto zmieniać żeby dostarczać różnych składników w nich zawartych.
Można mieć kilka szamponów i używać ich przemiennie. Jeśli już jakaś seria jest odpowiednia dla Ciebie to warto mieć cos z innej polki, żeby od czasu do czasu zastosować. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja bardzo długo szukałam odżywki, znalazłam, moje włosy ją polubiły i nie zamierzać zmieniać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
mOLDerator
|
Ja zmieniam, ale np. w obrębie marki, lubię szampony i odżywki z Yves Rocher, Loreala, Pantene pro V. Czasami kupię z innej firmy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Ja zmieniam, jak przestają działać. A tak to nie.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
myślę, że co jakiś czas warto sobie zrobić krótką przerwę od kosmetyku
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Ja muszę zmieniać szampony co kilka miesięcy, bo w końcu każdy zaczyna mi podrażniać skórę (używam tylko bez sls, sles, als - po tych składnikach mam na głowie masakrę), natomiast odżywki/maski zmieniać praktycznie co drugie mycie, tj mam przeważnie 3 różne i używam na zmianę, bo po kilku użyciach pod rząd każda przestaje działać. No ale ja mam dziwne włosy...
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
ja mam przynajmniej 2 szampony i tak samo z odżywkami. Szampon delikatnie nawilżający plus bardziej oczyszczający do używania co kilka myć. Maskę do bardzo zniszczonych włosów, lżejszą odżywkę i olejek używany jako odżywka bez spłukiwania, kiedy nie mam czasu bawić się w zmywanie, a chcę tylko bezproblemowo rozczesać włosy po myciu. Ale kręcone włosy to inna bajka - nigdy jeden kosmetyk ich nie zadowoli, bo w zależności od pogody zachowują się inaczej.
Chyba podobnie jest przy włosach zniszczonych - używamy na przykład maski z keratyną i jest super, dopóki nie uzupełnimy tych niedoborów we włosach. Potem keratyny jest za dużo i trzeba zmienić odżywkę, bo przedobrzymy i włosy zaczną się robić sztywne i szorstkie. Jeśli włosy są bezproblemowe i nie uzywamy kosmetyków z proteinami (które się odkładają i doprowadzają do przedobrzenia) to nie widzę potrzeby zmian. Chyba że z nudów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
Co kilka miesięcy to nie jest często, spoko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Ja zmieniam tylko dlatego, że nie lubię nudy
![]() ![]() Kiedyś używałam cały czas jednego szamponu, bo po prostu jako jeden z nielicznych mi odpowiadał, a po innych szamponach miałam problem z wiecznie podrażnioną skórą głowy, musiałam bardzo uważać. Bałam się testować nowości. Uważam jednak, że nie ma nic złego w używaniu jednego szamponu i odżywki cały czas jeśli nadal dobrze spełnia swoje zadanie i jesteśmy zadowolone ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
Ja tak samo jak Ally5 lubię urozmaicenie. Jeszcze się nie zdarzyło w przeciągu kilku lat bym kupiła świadomie dwa razy ten sam szampon czy odżywkę. Kupuję jeden produkt, zużywam i następnym razem sięgam po coś zupełnie innego. Zwłaszcza teraz gdy mam bardzo krótkie włosy, niefarbowane od kilku miesięcy praktycznie każdy szampon mi odpowiada. Kondycja też jest bez zmian.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Mam bardzo wymagające włosy i skórę głowy, czasem zużyję ledwo 2/4 szamponu lub odżywki i już muszę zmieniać. Wszystko zależy od tego, jak twoje włosy przyjmują kosmetyki. Moje są wybredne i bardzo lubią zmiany.
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
ja zmieniam, ale to raczej z czystej ciekawości, chęci spróbowania czegoś nowego. Ale czasami wracam do czegoś co mi bardzo spasowało.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:54.