|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Proszę o radę prawniczą.
Biorę udział w konkursie. W regulaminie pisze, że od wygranej będzie pobrane 10 procent podatku. Chciałabym się dowiedzieć czy to ja bede musiala zapłacić czy organizator potrąci sam ten podatek a ja nie bede miała z tym nic do czynienia. Jeżeli ja bede musialam zapłacic to oczywiscie nie biorę udziału w konkursie bo mnie nie stać na taki ogromny podatek.Dodam że do wygrania jest pianino. Oto treść regulaminu:
"(...)od nagród, o których mowa w §5, zostanie potrącony zryczałtowany podatek od wygranych w wysokości 10 proc. wartości nagrody. Pobraniem i odprowadzeniem podatku zajmie się Organizator - Stowarzyszenie Orkiestra Jazzowa." 6. Przed wydaniem nagród w postaci talonów oraz pierwszej, drugiej, trzeciej i specjalnej nagrody współorganizator: Stowarzyszenie Orkiestra Jazzowa potrąci z tytułu podatku dochodowego od wygranych w konkursach kwotę w wysokości 10% łącznej wartości nagrody. Proszę o pomoc. Pozdrawiam
siabadaba. od 8.07.2014- Historyk Sztuki ![]() ![]() Edytowane przez JohanaTomana Czas edycji: 2013-04-01 o 20:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Proszę o radę prawniczą.
Cytat:
Choć z tego pkt. 6 wynika tak, jakby to od tej nagrody - załóżmy 1000 zł mieli odciąć 100 zł i wypłacić 900. Może napisz do nich? Edytowane przez 201705250955 Czas edycji: 2013-04-01 o 20:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Proszę o radę prawniczą.
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:44.