|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
SPAMER
Nieopłacona reklama Zarejestrowany: 2012-07
|
Legginsy w tym sezonie
Czy w waszych jesiennych stylizacjach zagoszczą legginsy?
Jeżeli tak dajcie znać jaki rodzaj. Ja zastanawiam się nad zakupem i wciąż się waham... |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Legginsy w tym sezonie
zależy jakie chcesz kupić. myślę, że zwykłe czarne raczej tak szybko nie odejdą. to chyba nie jest jakiś wielki wydatek
|
|
#3 |
|
Wtajemniczenie
|
Każdy lubi coś innego. Zwykłe czarne nigdy nie wyjdą z mody. Osobiście polecam grubsze legginsy, z ładnymi przeszyciami. Sama zawsze takie kupuje w Zarze, są super wykonane, ciepłe i co najważniejsze się nie rozciagają.
Z innych mam dwie pary BlackMilków z drzewami i krzyżami i noszę je ostatnio ciagle - jednak takie wzory już trzeba lubić Kup takie, które podobają Ci się najbardziej, biorąc pod uwagę wszystkie Fashion... pewnie tej jesieni będzie królował kolor burgundowy
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie rozumiem, co kobiety w nich kochają, chyba tylko wygodę. Najczęsciej legginsy tylko podkreślają niedoskonałości
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Wcale nie be, tylko cacy kasieńka
|
Cytat:
Podobają mi się legginsy noszone do tunik a tregginsy to chyba genialny wynalazek
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
No naprawdę
Wiem, że raczej jestem odosobniona w swojej opinii. Tych rzeczy, które wymieniłaś nie lubię szczególnie, ale czasem jak dziewczyna ma np. zbyt szczupłe nogi, to legginsy też to podkreślają, bo wtedy widać dokładnie kontur i że np. uda są chudsze od kolan. Jakby nie legginsy to pewnie założyła by trochę dłuższą od tuniki spódniczkę i to by się tak nie rzucało w oczy
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam od lat swój żelazny zestaw jesienno/zimowy (bez względu na modę i sytuację geopolityczną), taki na luzie, na weekend, albo na zakupy: czarne, matowe, bawełniane legginsy, długi, gruby, warkoczowy sweter (taki sporo za pośladki, żeby nie było), uggi i getry-ocieplacze.
Jest mi ciepło, wygodnie, tylko notorycznie wprawiam w konsternację cieci z ochrony w Sephorze, bo jak ktoś w legginsach to wiadomo, że kradnie ![]() Kiedyś mnie to wkurzało, dziś zlewam i spokojnie sobie wącham i wybieram. Może mu się nudzi i za mną łazi, albo się zakochał
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#8 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a sama mam podobne podejście. Ciepło, wygodnie i świat mogę podbijać, nie zważając na to, czy złamie mi się szpilka.
|
|
|
#9 |
|
Konto usunięte
|
A tak w ogóle, to w jakim sklepie najlepiej kupić zwykłe czarne legginsy? Takie zawsze najtrudniej mi znaleźć
. Wiem, że z Orsaya są beznadziejne, bo szybko blakną i robią się dziury, z Reserved są TRAGICZNE - prześwitują, ze Stradivariusa w miarę w porządku, ale wciąż szukam czegoś lepszego . Gdzie Wy kupujecie i z jakiego sklepu najbardziej jesteście zadowolone, jeśli chodzi o legginsy? Bo muszę się zaopatrzyć w jakieś dwie dobre pary
|
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
Ja mogę z czystym sumieniem polecić legginsy z F&F - kupowałam jakieś dwa lata temu, więc nie wiem czy teraz są w kolekcji. Myślę, że tak..w końcu to uniwersalny ciuch. Od dwóch lat NIC się z nimi złego nie stało.
Z Bershki również polecam
|
|
|
|
|
#11 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a co do mankamentów figury to wiadomo, że każdy obcisły strój je uwydatni, mnie bardziej rażą obcisłe bluzki i "wylewające się boki". no już nie mówię o sytuacjach gdy ktoś nosi krótkie bluzki i prześwitujące leginsy, aż widać majtki ;p Cytat:
|
|
|
#12 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() A w temacie - ja juz kolejny rok nosze czarne imitujace matowa skore a niedawno kupilam lekko polyskliwe bordowe. Prawie nie nosze juz spodni tylko wiecznie legginsy (czasami mini + czarne rajstopy), do nich tuniki/swetry za tylek, rockowe botki i krotkie skorzane kurtki. Hitem chyba nadal sa legginsy w galaxy print albo jakies inne wzory: np. blyskawice, krzyze. |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
#14 |
|
SPAMER
Nieopłacona reklama Zarejestrowany: 2012-07
|
Dzięki za wypowiedzi - Gatta brzmi obiecująco i rzeczywiście sporo moich znajomych poleca ;-)
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Uwielbiam nosić legginsy - są wygodne i bardzo ładnie eksponują sylwetkę Polecam legginsy firmy Gatta. Kupiłam 2 pary w zeszłym roku - jedne "spodniowe" czyli kryjące i drugie bardziej "rajstopowe" nieco prześwitują, ale są świetne do tuniki Teraz będę poszukiwać legginsów z meszkiem czyli wersji ocieplanej na zimę.
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Rozeznanie
|
Bardzo mi się podobają legginsy u dziewczyn, na zgrabnych nogach wyglądają cudownie
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale ogólnie ubierania się adekwatnie do swojej sylwetki. Czasem się zastanawiam, czy ludzie nie mają lustra w domu ? I nie chodzi mi o fakt, że grubsze osoby mają nie podążać za modą... czy nie ubrać coś bardziej dopasowanego, jeśli dobrze się czują ze swoim ciałem... ale widziałam dziewczynę, rozmiar jakiś XL, młoda mamuśka przed 30, która miała obcisłe leggisny rozciągnięte ponad maximum, co sprawiło, że stały się one niemal przezroczyste co skutkowało widocznością jasnych! stringów a wystarczyła by dodatkowo jakaś dłuższa bluzeczka lub tunika zakrywająca co trzeba
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Przyczajenie
|
Niestety legginsy nie są dla każdej dziewczyny. Trzeba się ubierać adekwatnie do figury. Co mogę poradzić bazując na swoich doświadczeniach to nie kupować legginsów z interentu tylko je najpierw przymierzyć. Nie kupować legginsów 3/4 lub 7/8 bo optycznie skracają nogi.
|
|
|
|
|
#20 |
|
Raczkowanie
|
Ja bym chętnie sobie kupiła ale mam mocniejsze lydki i nie chce byc uwazana za taka ktora nie ma lustra
|
|
|
|
|
#21 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wg mnie mało kto potrafi ładnie nosić legginsy to raz, a dwa o wiele ładniejsze i bardziej eleganckie są rajstopy (lub wygodne, bawełniane). Nie podobają mi się ani na puszystych ani chudych dziewczynach, faktycznie podkreślają wady. Ale czarne kryjące pewnie nieprędko znikną
|
|
|
#22 | |
|
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:36.

Kiedyś mnie to wkurzało, dziś zlewam i spokojnie sobie wącham i wybieram. Może mu się nudzi i za mną łazi, albo się zakochał

a wystarczyła by dodatkowo jakaś dłuższa bluzeczka lub tunika zakrywająca co trzeba