Care Assistant / Support Worker - UK - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-10-09, 12:11   #1
myaja
Rozeznanie

Unhappy

Care Assistant / Support Worker - UK i nie tylko

Hej ...
Szukałam i nie było takiego tematu...

Czy ktoś z obecnych na forum pracował, pracuje lub bd pracować w tym zawodzie? I jest bez doświadczenia kierunkowego tj. pielęgniarka/pielęgniarz?
Jakie są wasze doświadczenia? Co możecie poradzić? ...

Od jutra rozpoczynamy pracę jako Care Assisatant i boimysie niemiłosiernie czy damy sobie rady i czy zwyczajnie wytrzymamy... wiem ze moze to nie zabrzmi elegancko czy przywoicie, ale najbardziej boimy się ze zwyczajnie odrzuci nas rzeczywistość fizjologiczna rezydentów ... (pampersy/toaleta/mycie)

W miedzy czasie bd szukac innej pracy ale na ta chwile ta daje nam wszystko co niezbedne na start... wiec grzechem bylo by po prostu nie spróbować, ale tak BARDZO sie boimy czy damy sobie radę...

Wiem ze w tej 'branzy' sa trzy domy:
- Resident House
- Care House
- Nursing House

My niestety trafiliśmy od mieszkanki Care/Nursing - wiem najciężej...
I z tad nasze obawy
myaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-09, 15:48   #2
***luna
Zakorzenienie

Dot.: Care Assistant / Support Worker - UK i nie tylko

Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość
Hej ...
Szukałam i nie było takiego tematu...

Czy ktoś z obecnych na forum pracował, pracuje lub bd pracować w tym zawodzie? I jest bez doświadczenia kierunkowego tj. pielęgniarka/pielęgniarz?
Jakie są wasze doświadczenia? Co możecie poradzić? ...

Od jutra rozpoczynamy pracę jako Care Assisatant i boimysie niemiłosiernie czy damy sobie rady i czy zwyczajnie wytrzymamy... wiem ze moze to nie zabrzmi elegancko czy przywoicie, ale najbardziej boimy się ze zwyczajnie odrzuci nas rzeczywistość fizjologiczna rezydentów ... (pampersy/toaleta/mycie)

W miedzy czasie bd szukac innej pracy ale na ta chwile ta daje nam wszystko co niezbedne na start... wiec grzechem bylo by po prostu nie spróbować, ale tak BARDZO sie boimy czy damy sobie radę...

Wiem ze w tej 'branzy' sa trzy domy:
- Resident House
- Care House
- Nursing House

My niestety trafiliśmy od mieszkanki Care/Nursing - wiem najciężej...
I z tad nasze obawy

Na poczatek zapraszam do zajrzenia na mój blog (jest tam post w tym temacie).

W nursingu, jesli mówimy o domach starszych to:

jest to fizyczna praca
wykształcenie pięlęgniarskie nie jest potrzebne wcale. Warto jednak korzystać ze swojego zdrowego rozsądku:
np. zapoznać się z przepisami H&S; nie robić niczego do czego nie zostałaś przeszkolona (np. nie używać hoist'a; a już po treningu używać go w pojedynkę), zmieniac rękawiczki i odzież ochronną
zaopatrzyć się w żel antybakteryjny
do brzydkich zapachów człowiek się przyzwyczaja (jest to jednak kwestia indywidualna. Ja mam dużą tolerancję w tym zakresie. Sami rezydenci zwykle stanowią mniejszy problem niż współpracownicy).

Jeśli masz jakieś konkretne pytania to pytaj
Wg mnie (i dla mnie) nie jest to praca na dłużej, chociaż znam osoby, ktre w niej tkwią latami.
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-09, 16:22   #3
myaja
Rozeznanie

Dot.: Care Assistant / Support Worker - UK

luna - Ty moja wybawczyni ....
Nasz dom jest mały bo ma 45rezydentów, z czego na pietro przypada po połowie mieszkańców... na parę opiekunów przypada 10pacjentów, zawsze pracuje sie w parach - nie ma innej mozliwosci ... ale to lepiej nie wiem jak jest w innych placówkach...
Pracujemy od 8:00 do 20:00, musimy wyrobić min 44h tyg co daje nam 4 dni mozna oczywsice pracowac wiecej ale jezeli bd to wiecej niz 5 dni w tyg podatek sciagna niezmiemski - tak nam mówiono ...

Rezydenci, na palcach jednej reki policze tych chodzących... reszta na wózkach lub już tacy całkiem przykłuci do łóżka - czytaj -> roślinki ... Średnia wieku ok 80tki... zdecydowana wiekszosc to kobiety...

jezu jak my sie denerwujemy jutrzejszym dniem... jak od 2 dni nic nie moge przełknąc... w nocy budziłam sie kilka razy...

to nie jest w zadnym wypadku praca na stale... juz po nowym roku zaczniemy szukac czegos innego... ale mysle ze te 6msc napewno bd tu pracowac... chcemy zaoszczedzic jak najwiecej bo mamy konkretne plany na przyszlosc zawodowa.. tylko ze ona wymaga wkladu finansowego ... ehhhhh...
Stary 2011-10-11, 21:17   #4
***luna
Zakorzenienie

myaja jak wrażenia ?
blogowo:
aktywnie
Stary 2011-10-11, 21:50   #5
myaja
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ***luna Pokaż wiadomość
myaja jak wrażenia ?
TRAGEDIA...
Od wczoraj piję tylko wode, bo w pracy w pierwszym dniu wymiotowałam 2 razy... dziś w drugim dniu mnie naciągło, ale przynajmniej nie miałam spotkania z kiblem ....
Ogólnie to widok osoby która jest umaziana kupą w całych pachwinach + brzuch + plecy - wywołuje u mnie natychmiastowy odruch wymiotny ...

Staram sie oddychac przez usta, wtedy nie czuc tego smrodu... poza tym na 11h pracy na nogach jestem 10 wiec o 20stej ledwo żyje i nie marze o niczym innym jak łóżko ...

Poza tym w pierwszym dniu praktycznie caly czas beczałam po kątach, ze chce juz isc do domu... ale wiem tez ze jak to zorobie to jestesmy skonczeni.. musimy zaoszczedzic sporo kasy... a od 3 msc jestesmy tylko na minusie... wiec mimo wszystko ide kolejny dzien do tej najbardziej SYFIASTEJ roboty na swiecie ... której nie życze nawet wrogowi...

po prostu ten obraz nedzy i rozpaczy jaki widze codziennie na rezydentach przerasta mnie... ich odchody są wrecz odrzucajace ... i doskonale zdaje sb sprawe z tego ze to przeciez nie jest absolutnie ich wina!!! wiem, ze oni przeciez tego nie chca i z pewnoscia gdyby tylko byli w stanie sami by o siebie zadbali ...
Stary 2011-10-12, 21:27   #6
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
TRAGEDIA...
Od wczoraj piję tylko wode, bo w pracy w pierwszym dniu wymiotowałam 2 razy... dziś w drugim dniu mnie naciągło, ale przynajmniej nie miałam spotkania z kiblem ....
Ogólnie to widok osoby która jest umaziana kupą w całych pachwinach + brzuch + plecy - wywołuje u mnie natychmiastowy odruch wymiotny ...

Staram sie oddychac przez usta, wtedy nie czuc tego smrodu... poza tym na 11h pracy na nogach jestem 10 wiec o 20stej ledwo żyje i nie marze o niczym innym jak łóżko ...

Poza tym w pierwszym dniu praktycznie caly czas beczałam po kątach, ze chce juz isc do domu... ale wiem tez ze jak to zorobie to jestesmy skonczeni.. musimy zaoszczedzic sporo kasy... a od 3 msc jestesmy tylko na minusie... wiec mimo wszystko ide kolejny dzien do tej najbardziej SYFIASTEJ roboty na swiecie ... której nie życze nawet wrogowi...

po prostu ten obraz nedzy i rozpaczy jaki widze codziennie na rezydentach przerasta mnie... ich odchody są wrecz odrzucajace ... i doskonale zdaje sb sprawe z tego ze to przeciez nie jest absolutnie ich wina!!! wiem, ze oni przeciez tego nie chca i z pewnoscia gdyby tylko byli w stanie sami by o siebie zadbali ...

Mam nadzieję, że zkażdym dniem bedzie Ci coraz łatwiej..
Powodzenia.
blogowo:
aktywnie
Stary 2011-10-13, 08:06   #7
katakumba
Zakorzenienie

tak czytam i albo przesadzasz i wyolbrzymiasz
albo - rezydencie sa zaniedbani, nikt sie nimi nie interesuje przez pol dnia stad leza w swoich ekstrementach. a to juz trzeba zglaszac

nie bede ci ani radzic, ani slodzic, choc i ja swoja "fair share" odwalilam w tym biznesie.

ale pamietaj jedno - jesli widzisz cos co wg ciebie nie jest ok rob cos z tym. albo twoj przelozony, a jesli nie reaguje idz wyzej
to sa zywi ludzie, sa clkiem realne szanse ze my tez tak bedziemy lezec i czekac na wybawienie jakim jest szklanka wody

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

katakumba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-13, 08:15   #8
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katakumba Pokaż wiadomość
tak czytam i albo przesadzasz i wyolbrzymiasz
albo - rezydencie sa zaniedbani, nikt sie nimi nie interesuje przez pol dnia stad leza w swoich ekstrementach. a to juz trzeba zglaszac

nie bede ci ani radzic, ani slodzic, choc i ja swoja "fair share" odwalilam w tym biznesie.

ale pamietaj jedno - jesli widzisz cos co wg ciebie nie jest ok rob cos z tym. albo twoj przelozony, a jesli nie reaguje idz wyzej
to sa zywi ludzie, sa clkiem realne szanse ze my tez tak bedziemy lezec i czekac na wybawienie jakim jest szklanka wody
Co racjato racja.
Prócz zaniedbań są jeszcze nawiedzone pielęgniarki, które rozdzielają laxative
blogowo:
aktywnie
Stary 2011-10-13, 14:39   #9
katakumba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ***luna Pokaż wiadomość
Co racjato racja.
Prócz zaniedbań są jeszcze nawiedzone pielęgniarki, które rozdzielają laxative
Luna ale ponglishem mówimy... straszne

Sent from my HTC Wildfire using Tapatalk

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Stary 2011-10-13, 15:08   #10
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
Luna ale ponglishem mówimy... straszne

ano załamaćsię idzie
blogowo:
aktywnie
Stary 2011-10-13, 17:24   #11
myaja
Rozeznanie

dziewczyny tzn to nie jest tak, ze rezydenci sa zaniedbani, tylko oni sa kurews*o upierdliwi ... a praca okrutnie ciężka...
wiem, wiem ... ta sa starsi ludzie ktorzy sa chorzy i napewno zaden z nich nigdy nawet nie wyobrażał sobie że tak skończą swój żywot...
wiem, ze oni niejednokrotnie po prostu nie sa swiadomi swojej sytuacji, mówia od rzeczy, czy robia rzeczy ktorych nie kontrolują i ja to wszystko DOSKONALE rozmumiem ...

ale ja jak mam wejsc do pokoju i np przebrac komus pieluche, gdzie rezydent ma kupę wokół swojego pasa, plecach i brzuchu i mam to wytrzec bo zaraz mnie naciaga, pomimo ze staram sie oddychac buzia zeby nie czuc tego smrodu ... rezydentów sprawdza sie razy dziennie czy maja sucho + ewentualnie jak cos sie zauwazy, myci sa codziennie rano i wieczorem na zyczenie itd itd ...

ale dla mnie moment kiedy musze siegac po husteczke i wycierac taka osobe w kroczu czy nawet "wydłubać" kupe z pośladkow ... brrrrrr... juz mnie naciaga na wymioty ... matko ja nie wiem co to bd z ta moja posada tam ... jak pokonac te moje uprzedzeia to nie wiem
Stary 2011-10-13, 18:26   #12
katakumba
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny tzn to nie jest tak, ze rezydenci sa zaniedbani, tylko oni sa kurews*o upierdliwi ... a praca okrutnie ciężka...
wiem, wiem ... ta sa starsi ludzie ktorzy sa chorzy i napewno zaden z nich nigdy nawet nie wyobrażał sobie że tak skończą swój żywot...
wiem, ze oni niejednokrotnie po prostu nie sa swiadomi swojej sytuacji, mówia od rzeczy, czy robia rzeczy ktorych nie kontrolują i ja to wszystko DOSKONALE rozmumiem ...

ale ja jak mam wejsc do pokoju i np przebrac komus pieluche, gdzie rezydent ma kupę wokół swojego pasa, plecach i brzuchu i mam to wytrzec bo zaraz mnie naciaga, pomimo ze staram sie oddychac buzia zeby nie czuc tego smrodu ... rezydentów sprawdza sie razy dziennie czy maja sucho + ewentualnie jak cos sie zauwazy, myci sa codziennie rano i wieczorem na zyczenie itd itd ...

ale dla mnie moment kiedy musze siegac po husteczke i wycierac taka osobe w kroczu czy nawet "wydłubać" kupe z pośladkow ... brrrrrr... juz mnie naciaga na wymioty ... matko ja nie wiem co to bd z ta moja posada tam ... jak pokonac te moje uprzedzeia to nie wiem
dziewczyno szukaj pracy teraz. nie po nowym roku tylko teraz!
bo sie skonczy tak ze twoje uprzedzenia skoncza sie nienawiscia, znieczulica i bog wie czym. do takiej pracy trzeba miec serce, nie wolno w niej byc li tlyko dla pieniedzy

jak czytam twoje wypowiedzi to az mi sie tylek sciska z zalu z powodu tych rezydentow

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Stary 2011-10-13, 21:23   #13
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyno szukaj pracy teraz. nie po nowym roku tylko teraz!
bo sie skonczy tak ze twoje uprzedzenia skoncza sie nienawiscia, znieczulica i bog wie czym. do takiej pracy trzeba miec serce, nie wolno w niej byc li tlyko dla pieniedzy

jak czytam twoje wypowiedzi to az mi sie tylek sciska z zalu z powodu tych rezydentow
zgadzam sie
Nic na sile

Cytat:
tylko oni sa kurews*o upierdliwi ...
co to znaczy
Nierozumiem i tym bardziej nierozumiem Ciebie na tym stanowisku
Stary 2011-10-13, 21:56   #14
katakumba
Zakorzenienie

juz sie nawet nie czepialam tych "upierdliwych" bo widocznie dziewczyna miala doczynienia z ludzmi najstarszymi majacymi 50 lat. babcia sie w zyciu nie zajmowala, wiec dla niej to zjawisko, ze sa ludzie ktorzy nie umieja nic przy sobie zrobic

co mysle na temat pracodawcy zatrudniajacego kazdego jak leci to inna sprawa
nic dziwnego, ze pozniej w 1/5 szpitali (dane z dzis!) opieka jest tak zla, ze czesto podpada pod paragraf - zaniedanie, naduzycia, brak zainteresowania (pacjenci godzinami wolajacy o pomoc, niekarmienie pacjentow ktorzy sami nie potrafiac zjesc, niepodawanie przez 10h plynow)

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Stary 2011-10-13, 21:57   #15
***luna
Zakorzenienie

myaja po co się męczyć ?
Zmywak tez dla ludzi albo pakowanie owoców
blogowo:
aktywnie
Stary 2011-10-14, 14:03   #16
prostownica87
Raczkowanie

Aż nie mogę uwierzyć w to co czytam.
"Upierdliwość" rezydentów - do objaw w 99% demencji starczej - są treningi jak sobie z tym radzić - a jak to nie pomaga to co miesięczne care reviev, mogą to rozwiązać - telefon do lekarza, spotkanie i tabletki. Mam u siebie w domu opieki pana - 81 lat - rozbierał się, masturbował - po rozmowie ze managerką, dostał takie leki że nie jest w stanie wstać z fotela. Wszystko za zgodą lekarza psychiatry i rodziny.
Pielęgniarki, które dają laxative do posiłku to u nas przeszłość - cała nocna zmiana chodziła codziennie rano do managera - aż sprawdzili to i 70% rezydentów nie potrzebuje pomagaczy .
Ja po 3 latach pracy w nursing home, przenoszę się do Residential Home - ale tylko dlatego, bo się przeprowadzam, a niedaleko nowego domu była oferta pracy.

ZAKOCHANADOKOŃCA ŚWIATA
prostownica87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-14, 15:53   #17
myaja
Rozeznanie

Dziewczyny nie atakujcie mnie...
nie wiecie do konca jak wyglada moja sytauacja, jak wyglada moje zycie...

praca care assistant - jest dla mnie pracą którą musiałam podjąc ponieważ muszę zdobyć doswiadczenie... nigdy nie ukrywałam że to nie jest praca dla mnie, ostatnie 5lat spedziłam w biurze na kierowaniu zespołem, jedyny kontakt jaki mialam z starszymi osobami to moje babcie które obie sa mobile i sa w stanie zadbac o swoje podtawowe - codzienne - potrzeby, pewnie ze sie zajmowałam osobami starszymi ale na zasadzie pomocy w domu, ogrodzie, zabranie na zakupu pomoc w zyciu codziennym nie w aspekcie fizjologicznym ... nigdy nawet nie przewijałam małego dziecka a co dopiero dorosłego ...
nie macie pojęcia jakie WYZWANIE stanowi dla mnie owa praca i jak bardzo musze sie starac przełamac moje uprzedzenia...

ja DOSKONALE wiem ze Ci ludzie przeciez nie wybieraja sb takie zycia, wiem ze to sa osoby chore ktore w znaczym stopniu nie sa swiadomi tego co robia oraz tego sie z nimi dzieje. wiem ze nie maja wpływu na swoje najprostsze potrzeby fizjologiczne, doskonale zdaje sobie sprawe z tego ze maja demencje starcza i wiem co to jest. mamy w pracy wsparcie.

WAZNE: mowicie ze wspolczujecie rezydentom ktorymi sie opiekuje... jest mi przykro bo nie macie pojecia jaka jestem osoba, oceniacie mnie tylko i wylacznie na podstawie tego ze jest mi tak ciezko dostosowac sie do mojej obecnej sytuacji. Wczoraj moja supervior'ka powiedziala ze juz DAWNO NIE WIDZIAŁA takiej czułości i troskliwości o pracjenta jaka ja im okazuje, i wielokrotnie obeserowała mnie nawet gdy o tym nie wiedziałam ... wiec te słowa o czymś chyba świadcza?! poza tym rezydenci w zadnym wypadku nie sa zaniedbani, nie sa pomijani czy cos podobnego - na litosc boska w koncu to róweniż sa ludzie... kazdy ma swoj dzwonek i na jego dzwiek do MAX 2min nalezy podejsc do rezydenta...

zeby nie bylo- ja sie nie bronie - ale bardzo dziwi mnie fakt ze tak szybko oceniacie... ja wiem ze moze dla kogos kto juz pracuje jakis czas w tym zawodzie to co pisze moze wydawac sie okrutne, ale ja na prawde bardzo sie staram przełamac... tu nie chodzi o czynnosci codzienne tylko o strice czynnosci fizjologiczne ktore dla mnie sa jak przebicie muru głową ... nic na to nie poradze ...czy to takie okrutne i złe? ze pomimo wszystko chce sie utrzymac i zostac tu w UK? ...
piszecie szukaj pracy - BA! szukam jej nie od wczoraj... od 1,5msc cały czas wysłam cv...

Edytowane przez myaja
Czas edycji: 2011-10-14 o 15:58
Stary 2011-10-14, 16:20   #18
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prostownica87 Pokaż wiadomość
Aż nie mogę uwierzyć w to co czytam.
"Upierdliwość" rezydentów - do objaw w 99% demencji starczej - są treningi jak sobie z tym radzić - a jak to nie pomaga to co miesięczne care reviev, mogą to rozwiązać - telefon do lekarza, spotkanie i tabletki. Mam u siebie w domu opieki pana - 81 lat - rozbierał się, masturbował - po rozmowie ze managerką, dostał takie leki że nie jest w stanie wstać z fotela. Wszystko za zgodą lekarza psychiatry i rodziny.
Pielęgniarki, które dają laxative do posiłku to u nas przeszłość - cała nocna zmiana chodziła codziennie rano do managera - aż sprawdzili to i 70% rezydentów nie potrzebuje pomagaczy .
Ja po 3 latach pracy w nursing home, przenoszę się do Residential Home - ale tylko dlatego, bo się przeprowadzam, a niedaleko nowego domu była oferta pracy.
wide,z e mieszkasz ,,niedaleko,, mnie
Gdzie teraz pracujesz?
Ja wlasnie w resid home i piszukuje czegos blizej, bo tez sie przeprowadzilam

Cytat:
Dziewczyny nie atakujcie mnie...
nie wiecie do konca jak wyglada moja sytauacja, jak wyglada moje zycie...

WAZNE: mowicie ze wspolczujecie rezydentom ktorymi sie opiekuje... jest mi przykro bo nie macie pojecia jaka jestem osoba, oceniacie mnie tylko i wylacznie na podstawie tego ze jest mi tak ciezko dostosowac sie do mojej obecnej sytuacji. Wczoraj moja supervior'ka powiedziala ze juz DAWNO NIE WIDZIAŁA takiej czułości i troskliwości o pracjenta jaka ja im okazuje, i wielokrotnie obeserowała mnie nawet gdy o tym nie wiedziałam ... wiec te słowa o czymś chyba świadcza?! poza tym rezydenci w zadnym wypadku nie sa zaniedbani, nie sa pomijani czy cos podobnego - na litosc boska w koncu to róweniż sa ludzie... kazdy ma swoj dzwonek i na jego dzwiek do MAX 2min nalezy podejsc do rezydenta...

zeby nie bylo- ja sie nie bronie - ale bardzo dziwi mnie fakt ze tak szybko oceniacie... ja wiem ze moze dla kogos kto juz pracuje jakis czas w tym zawodzie to co pisze moze wydawac sie okrutne, ale ja na prawde bardzo sie staram przełamac... tu nie chodzi o czynnosci codzienne tylko o strice czynnosci fizjologiczne ktore dla mnie sa jak przebicie muru głową ... nic na to nie poradze ...czy to takie okrutne i złe? ze pomimo wszystko chce sie utrzymac i zostac tu w UK? ...
piszecie szukaj pracy - BA! szukam jej nie od wczoraj... od 1,5msc cały czas wysłam cv...
niewiem jakie jest Twoje zycie i niewiem czemu na sile chcesz tam pozostac, skoro nie czujesz ze to praca dla Ciebie
Jesli niechcesz byc ocenianiana zle to niepisz prosze ze rezydenci sa zacytuje kurews.ko upierdliwi
Co z tego,ze jestes czula jak myslisz i piszesz inaczej
Stary 2011-10-14, 17:00   #19
myaja
Rozeznanie

Cytat:
niewiem jakie jest Twoje zycie i niewiem czemu na sile chcesz tam pozostac, skoro nie czujesz ze to praca dla Ciebie
Jesli niechcesz byc ocenianiana zle to niepisz prosze ze rezydenci sa zacytuje kurews.ko upierdliwi. Co z tego,ze jestes czula jak myslisz i piszesz inaczej
jesli byliscie takimi farciarzami ze mogliscie sobie przebierac w ofertach pracy i nie zależało wam w żadnym wypadku ile zarobicie msc - to zazdroszcze bardzo... my niestety nie mamy tak wspaniałego startu w uk, i musimy zasisnac zęby, oszczedzac na czym sie da i przede wszystkim zwrócić troche kasy ... czy w takim wypadku moge sobie isc do wymarzonej pracy na np 10h w tygodniu i zarobic w sumie 350l msc? ... nie sadze...

dla mnie kurewsko upierdliwi znaczy dokokładnie kurewsko upierdliwi ... bo sa tam osoby ktore sa doskonale sprawne na umysle, tylko sa wl upierdliwi.... wybaczcie ze nazywam rzeczy po imieniu i wbrew powszechnej opini jest jednak odsetek ludzi starszych właśnie o takim charakterze jak ich nazwałam ...
Stary 2011-10-14, 17:08   #20
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
jesli byliscie takimi farciarzami ze mogliscie sobie przebierac w ofertach pracy i nie zależało wam w żadnym wypadku ile zarobicie msc - to zazdroszcze bardzo... my niestety nie mamy tak wspaniałego startu w uk, i musimy zasisnac zęby, oszczedzac na czym sie da i przede wszystkim zwrócić troche kasy ... czy w takim wypadku moge sobie isc do wymarzonej pracy na np 10h w tygodniu i zarobic w sumie 350l msc? ... nie sadze...

dla mnie kurewsko upierdliwi znaczy dokokładnie kurewsko upierdliwi ... bo sa tam osoby ktore sa doskonale sprawne na umysle, tylko sa wl upierdliwi.... wybaczcie ze nazywam rzeczy po imieniu i wbrew powszechnej opini jest jednak odsetek ludzi starszych właśnie o takim charakterze jak ich nazwałam ...
ja nie bylam farciarzem, lekkiego startu nie mialam, bowiem zaczynalam od mycia kibli w care homeale wiedzialam co chce i czego szukam...
Zdaje sobie sprawe ze pieniadze Wam potrzebne ale uwierz,ze lepiej sprzatac, zmywac itp. i dostac mniej niz sie meczyc ze soba i robic cos wbrew sobie...
Stary 2011-10-14, 17:52   #21
prostownica87
Raczkowanie

Ja przyjechałam i zostałam zostawiona sama sobie - sama przez 3 miesiące pracowałam za minimalną stawkę i musiałam utrzymać siebie i TŻa, mieszkaliśmy w domu z innymi 6 osobami i mieliśmy jedną łazienkę. Ale szukałam czegokolwiek - aż znalazłam, zrobiłam NVQ itp. Po 4 latach żyję na pewnym poziomie, ale łatwo nie było.

ZAKOCHANADOKOŃCA ŚWIATA
Stary 2011-10-14, 18:08   #22
***luna
Zakorzenienie

Cytat:

W kazdej pracy ludzie bywają upierdliwi.
To, że ktoś jest osobą starsza nie powoduje, że staje się fajnym czlowiekiem.

ja tam cię nie oceniam. Ta pracaniejest dla kazdego.
Szukaj pracy zblizonej do swojego zawodu, wolontariatu.
Kilka mcy w tej pracy daje ci jakies doswiadczenie.
Nie ma jednak co sie zmuszac kosztem zdrowia (psychicznego).

Co do przebierania w ofertach pracy; bez przesady.
Większość ma za sobą etap przejściowy
powodzenia
blogowo:
aktywnie
Stary 2011-10-14, 20:34   #23
katakumba
Zakorzenienie

wiesz, co oceniamy to, co przeczytamy. a jak czytam ze twoi podopieczni sa upierdliwi a ty sie meczysz, to co mam ci napisac?

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Stary 2011-10-26, 12:08   #24
katakumba
Zakorzenienie

No i jak ci teraz tam?

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Stary 2011-10-27, 23:14   #25
Esmeralda21
Przyczajenie

Hej dziewczyny mam pytanie, czy możecie polecić jakieś dobre agencje które pomagają znaleźć prace jako care assistant ??
Będę wdzięczna za każdą odpowiedź
Esmeralda21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-28, 13:47   #26
prostownica87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Esmeralda21 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny mam pytanie, czy możecie polecić jakieś dobre agencje które pomagają znaleźć prace jako care assistant ??
Będę wdzięczna za każdą odpowiedź
Ja Ci mogę polecić z mojej miejscowości, ale czy Ci to coś pomoże??

Podaj może chociaż skąd jesteś.

ZAKOCHANADOKOŃCA ŚWIATA
Stary 2011-10-28, 18:59   #27
Esmeralda21
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez prostownica87 Pokaż wiadomość
Ja Ci mogę polecić z mojej miejscowości, ale czy Ci to coś pomoże??

Podaj może chociaż skąd jesteś.

Ja jestem z Łodzi po raz pierwszy będę za granicą sama więc wolałabym agencje z pewnego źródła bo różnie to bywa niestety.
Stary 2011-10-30, 13:10   #28
myaja
Rozeznanie

hej
znowu ja...
więc tak w pracy - 'ciut' lepiej... tzn jem normalne posiłki, nie płacze po nocach i nie mam odruchu wymiotnego ... więc można rzec - pełen sukces... dzień za dniem leci nieubłaganie i z czasem jakoś przełamałam... cały czas szukam innej pracy - ale nie ma się co czarować jest bardzo ciężko :| jeszcze w tak małej mieścinie jak nasza - to już wogole nie ma szansy na nic lepszego... kurde że nie trafiliśmy do jakiegoś wiekszego miasta wrrrr... :|
Stary 2011-10-30, 14:30   #29
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
hej
znowu ja...
więc tak w pracy - 'ciut' lepiej... tzn jem normalne posiłki, nie płacze po nocach i nie mam odruchu wymiotnego ... więc można rzec - pełen sukces... dzień za dniem leci nieubłaganie i z czasem jakoś przełamałam... cały czas szukam innej pracy - ale nie ma się co czarować jest bardzo ciężko :| jeszcze w tak małej mieścinie jak nasza - to już wogole nie ma szansy na nic lepszego... kurde że nie trafiliśmy do jakiegoś wiekszego miasta wrrrr... :|
To dobrze, że lepiej
Powodzenia w poszukiwaniu pracy
blogowo:
aktywnie
Stary 2011-11-05, 10:26   #30
Esmeralda21
Przyczajenie

hej mam pytanie czy praca na kontrakcie self employed ie opłaca??
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości