|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Duzy problem , i strach...
Witam kochane...
Jestem w 20 tygodniu ciazy , mieszkam w Anglii... Moj problem polega na tym , ze ponad 2 tygodnie temu przeprowadzilam sie , a pilnie potrzebuje skontaktowac sie z jakims lekarzem badz ginekologiem... Z starej przechodni wypisali mnie , a w nowej dopiero 4 pazdziernika mam wizyte rejestracyjna... Czyli jestem w kropce... Od jakiegos tygodnia mam infekcje pochwy , z wiadomosci z internetu wynika , ze jest ona Drożdżakowa , poniewaz mam geste bialozolte uplawy przypominajace ser... Z tego powodu zaczelam nosic wkladki by nie brudzic bielizny... I otoz wczoraj wieczorem , gdy bylam w toalecie zazuwazylam , ze cala wkladka jest mokra , wlacznie z bielizna... Przerazilam sie , ze cos moglo sie stac mojej malej krolewnie... Nie wiem co mam robic , 4 pazdziernika tak jak juz pisalam dopiero mnie przyjma do nowej przechodni , i nie wiem czy przed wyjazdem do Polski , ktory jest 10 pazdziernika dadza mi jakies lekarstwo czy tez nie... W Polsce planuje isc do ginekologa prywatnie , poniewaz tutaj nie jestem zadowolona z opieki medycznej... Ale to nie zmienia faktu , ze sie martwie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Duzy problem , i strach...
infekcje w ciąży są wręcz normalne - większość z nas ma ten problem. W ciąży zmienia się pH pochwy przez co łatwiej o infekcję. Ja jestem w 33 tygodniu ciąży i też właśnie męczę się z infekcją. Upławy są dość silne - wkładki całkowicie mokre po godzinie. U mnie to normalne, lekarz powiedział że tym mam się nie martwić. Jednak każdą infekcję w ciąży trzeba szybko wyleczyć, bo nieleczona może być groźna dla dziecka, a nawet wywołać przedwczesny poród.
Może w aptece zapytasz o jakąś maść przeciwgrzybiczą bez recepty? U nas np jest clotrimazolum - mi zawsze pomaga (przed ciążą miałam co chwile infekcje) i w ciąży też można jej używać. Jeśli nie masz możliwości pójścia wcześniej do lekarza to niestety musisz chyba sama zacząć działać. Do tego są przeróżne płyny przeciwgrzybicze do higieny intymnej ![]() jeśli coś Cię niepokoi nie bój się jechać do szpitala, muszą Cię wtedy zbadać i będziesz wiedziała czy coś jest nie tak. Ale na moje oko masz tylko i wyłącznie upławy związane z infekcją - nasiliły się akurat wczoraj. Oczywiście lekarzem nie jestem, więc nie kieruj się tylko i wyłącznie moim zdaniem! W każdym razie życzę Ci szybkiego powrotu do zdrówka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
hej na pocieszenie napiszę Ci, że ja mam takie upławy od 5 tyg ciązy-od marca...to nie jest nic strasznego ani groźnego więc spokojnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Powodzenia! ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Cytat:
Edytowane przez brysiczka Czas edycji: 2012-09-25 o 10:42 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Gang Iren
|
Ja bym nie czekala tylko poszla na emergency.Zreszta u mnie jest przychodnia w ktorej przymuja ludzi nie zarejestrowanych z naglymi sprawami,nie trzeba sie rejestrowac.Moze u ciebie tez jest cos takiego?
Zdrowka zycze!
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Nie mam zielonego pojecia czy cos takiego jest u mnie , ale pojade do szpitala moze tam mi cos przypisza...
![]() |
![]() |
#8 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przy kazdych nastepnych niepokojach dzwonilam na konsultacje do poloznej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Drugie dziecko w niedalekiej przyszłości też chce tu urodzić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Lepiej jedz na emrgency kobieto. Ja normalne uplawy to mialam cala ciaze, ale takie mocne ,ze cala wkladka byla mokra to mialam 37 tc i okazalo sie ,ze to wody plodowe sie sacza ,a wiadomo do czego to moze prowadzic.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:34.