![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Ponarzekajmy ;)
Mam ponad dwa tygodnie do terminu, jest druga w nocy a ja siedzę w łóżku, bo z powodu zgagi nie mogę sie położyć. Od siedzenia tragicznie boli i piecze mnie pod biustem aż do pepka i ogólnie szlag mnie trafia.
Oczywscie, ze chciałabym, żeby sie to już skończyło a jednocześnie nie chce, bo porodu boje sie panicznie. Podobno przed miało mi przejść, a tu sie mała psychoza raczej robi z tego strachu a nie "ten dziwny spokój", który podobno miał mnie ogarnąć pod koniec. Niby problemy nieduże, ale chce ponarzekac a mąż już śpi, wiec komu jak nie innym mamom i ciezarowkom bede truc? Zapraszam do miejsca, gdzie możecie ponarzekac na wszystko związane z ciąża ![]() Przepraszam za pisownie raz ze znakami, raz bez, ale pisze z tel, bo nie chce mi sie po laptopa sięgać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ponarzekajmy ;)
Witam siostrę w cierpieniu;
![]() U mnie dopiero 21 tydzień się zaczął, ale od 2 dni straszliwie męczy mnie właśnie zgaga - głównie w nocy;/ Właśnie próbuję się spać położyć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Witaj
![]() Ja nadal nie śpię i doszło mnie jeszcze klucie w zoladku- chyba pójdę coś zjeść przez co zgaga sie jeszcze powiększy ![]() Ale na szczęście zostało mi dużo mniej tygodni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Moje, już urodzone, wstało dzisiaj o 5:30. ZNOWU. Także dziewczyny do wyra i spać, a nie narzekac po nocach
![]() Weźcie Rennie na zgagę, w szpitalu pozwalali. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Vixen : kupię dziś
![]() Ze mnie wcześniej (przed ciążą) raczej śpioch był (bardzo późno się kładłam, ale lubiłam pospać jeśli nic nie stało na przeszkodzie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
z doswiadczenia matki 3 obywateli powiem- nie narzekajcie, potem bedzie jeszcze gorzej
![]() ![]() ![]()
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
na zgagę piłam dwie szklanki zimnego mleka na wieczór - naprawdę działa
![]() Zanim to odkryłam, cierpiałam codziennie... Mnie w ciąży przeszkadzało... spanie. Kładłam się spać czując się dobrze a wstawalam z tak ogromnym bólem nóg jakbym biegła w maratonie bez przygotowania... ![]() Jak dobrze, że to już dawno za mną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Mycie - nie.
Kąpiel - nie. Spanie - "nie chcę lulu". Usypianie przez tatusia - nie, mama! Spać z dzieckiem - mama! W nocy pobudki pt. "nie chcę lulu" i "gdzie mój kotek"... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
dolacze i ja... okolo 2 tygodni do terminu. czlapie sie sie jak kaczka, ciagnie mnie brzuch mimo lekow, a o zgadze nawet nie wspominajcie... nie pomaga rennie, mleko, migdaly czy cola.
![]() ![]()
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Rennie, manti, alugastrin, mleko, woda - wszystko przerobione i na wczorajszą nic nie pomagało. Zasnęłam o 4.30 w końcu.
Taka sobie jedna - mnie też spanie męczy. Budzę się z obolałymi nogami, brzuchem i tą częścią pod piersiami. Nie wiem, czemu świadomość, że później może być gorzej miałaby powstrzymywać mnie od narzekania teraz. Przecież teraz też czuję się nieciekawie i to, że potem będzie gorzej wcale nei zmienia tego, że teraz jest źle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
hihi ale fajne problemy, sama pamietam jak ponad 9 mscy temu narzekałam na to samo. Teraz wspominam ciążę z wieeelkim sentymentem , oczywiście dolegliwosci na koncówce nie wspominam z sentymentem :nie
Potem stwierdziłam ze jest to nic w porównaniu z meksykiem pierwszych tygodni z dzieckiem. Wiec laski spac, spac i jeszcze raz spac ![]() A poród, no cóż, do przezycia (żyję, chociaż w trakcie myślałam ze umrę), a jak kładą malenstwo na brzuchu i pierwsze chwile z Nim- bezcenne. Warto się troche pomeczyc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
W ciąży już nie jestem ale chętnie ponarzekam...dziś w nocy miałam nieprzyjemność spędzać miło czas na kursowaniu z naszej sypialni do młodej sypialni tyle razy, że mogę powiedzieć, że w łóżku byłam znacznie krócej, niż przy łóżku...co za masakra...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Mi na zgagę pomagał Gaviscon
![]() ![]() ![]()
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
oooooooooo i ja ponarzekam
![]() 35 tydzień, rozwarcie na 3 cm lekkie skurcze i nic się nie dzieje. Młoda duża jest, uciska, gniecie i kopie niemiłosiernie w prawą stronę. Do toalety biegam co 10 minut, noce nieprzespane. Na szczęście zgaga ominęła, miałam może z 3 razy i pomagał Gaviscon. Na prawym boku - źle, na lewym - gorzej. Mąż nadaje "urodź już, bo ja chcę lulać", lekarka twierdzi, że w każdej chwili, a tu dupa :/ Porodu się nie boję, bo to drugi. I tego co będzie "po" też nie bardzo. Dziecek mój pierwszy na wakacje pojechał, a mnie nosi z tyłkiem, bo ile leżeć można to okna myłam dzisiaj i chyba 20 raz przeglądam ciuchy dla Małej. Mąż mój kupił dzisiaj same różowe ciuszki jak by w sklepie wyboru nie było i zadowolony, że laleczkę będzie miał. A ja wkurzona chodzę ![]() Ale plus jeden jest. Z Młodym w ciąży 27 kilo w górę, a teraz tylko 7 i pół i ani jednego dodatkowego rozstępu nie mam ![]() Dziwne przeczucie mam, że w nocy będę do szpitala jechać No to sobie ponarzekałam ![]() ![]()
Tylko człowiek mądry, nigdy nie przestaje się dziwić. Dla ludzi głupich jest to zbyt trudne, przyzwyczajeni do szarości dnia nie zauważają kolorów, jakie daje świat Moje maluchy ![]() większy maluch Dawid ur. 28.09.2008 g. 7:58, 56/3030 mniejszy maluch Liliana ur. 06.10.2012 g. 01:25, 48/2560 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Może nie dodałam na początku - wątek do narzekania na wszystko, nie tylko ciążowe dolegliwości
![]() ![]() Co do rad typu śpij, bo później nie będziesz mogła to nie widzę sensu, bo teraz też nie mogę ![]() A tak w ogóle, to mi brak snu nie przeszkadza - aż jestem tego ciekawa. Ja się łątwo wybudzam, szybko wysypiam, nie mam z tym problemów. Gorzej, jak się w tym czasie źle czuję - to już inna sprawa. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
ja mialam zgage do 3 miesiaca ciazy,a pozniej wcale(co wszystkich dziwilo bo niby jest pod koniec ciazy
![]() bralam najpierw gastrotuss,taki syrop,ale ja po nim mialam odruch wymiotny,a pozniej renni czy jak to tam sie zwie ![]() moje dziecko ukochane zabkuje wiec nim dobrze zdaze zasnac juz musze wstawac i leciec do jej lozeczka
Nigdy nie zobaczysz,tego co ja widzę Są chwile które kocham,i których nienawidzę ... Wymianka Edytowane przez wariateczka88 Czas edycji: 2012-09-11 o 19:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To ja Ci strasznie współczuję.... pamiętam siebie, chociaż to było dawno temu.. wolałam się nie kłaść niż się budzić ![]() Iiiiii... chyba jestem jedyna ale ja wolę mieć dziecko na zewnątrz niż w brzuchu... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
Ja już brzuch mam z głowy od ponad półtora miesiąca na szczęście.
Z brzucholem borykałam sie od 5 miesiąca bo już mnie wysadziło, wyspać konkretnie się nie dało bo ból nóg i miednicy ałłła nie samowity ja przyzwyczajona do spania na brzuchu rano wstawałam z ocierpniętymi rękami w dodatku przewertnąć się z boku na bok oooo to dopiero był wyczyn gdzie bolały te kościska przy nogach i pachwinach jak by mnie co połamało, a gdzie jeszcze wstawać co najmniej ze 3 razy w nocy trzeba było na siku bo w pęcherz parło co też uniemożliwiało mi normalny ludzki sen. Do tego ta przerażająca zgaga takiej zgagi to ja w życiu nie miałam jak w okresie ciążowym brrr. Na szczęscie teraz te przemęczone noce mi młoda wynagradza bo mi ładnie przesypia calutkie nawet od 23 do 8-9 rano. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Fajny wątek
![]() A mozna ponarzeka na dziecko? Moje dziecko jest tak zywe,ze padamy z mamą. Jest nieposluszny, zaczyna byc agresywny gryzie jak mu sie os nie podoba, jak sie mowi do niego Nie, to mowi kilka razy A po czym ryk. Mam dosc, uz bym wolala zgage ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
O jaki fajny wątek
![]() ![]() Dziecko moje jęczy od 7 rano, CHYBA zęby idą, zaraz mi łeb odpadnie ![]() ![]() ![]() Na dodatek mamy w rodzinie dwa wesela, i rodzina męża jest wielce oburzona że nie chce wziąć półroczniaka na imprezę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
No jak to, półroczne dziecko chcesz pozbawiać takiej przyjemności jak alkoholowe wyziewy wujka Wieśka?
Okropna matka z Ciebie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie poszłam "łobraza" do tej pory ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Świetny wątek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Teraz córa ma 4 lata i tych doświadczeń już nie powtórzę ![]() Czasem wspominam ten ostatni trymestr, bo jednak świadomość posiadania w sobie nowego człowieka jest po prostu piękna ![]()
27.07.2008 r. Olcia 01.02.2015 r. Kamilek ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Kasiulka22 Czas edycji: 2012-09-13 o 19:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
ja z corka w ciazy mialam tylko tydzien mdłosci. teraz spodziewam sie dzidziusia i prawie od samego poczatku ciazy zgaga, wymioty, mdlosci i jeszcze raz zgaga. lekarz przepisał mi alugastrin i jakos zyje. jeszcze 7 tygodni mi zostało imój maluszek bedzie na swiecie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
A mi się jakoś poprawiło
![]() ![]() ![]() Ale doczekać się już nie mogę - to sobie pomarudzę, że co to tak długo trwa? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Ilona, zaprawdę powiadam Ci, idź się wyspać, bo niedługo nie będzie Ci to dane i jeszcze wspomnisz moje prorocze słowa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Oj zobaczysz, jak Ci te słowa wypomnę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pocieszam się, że z każdym miesiącem będzie coraz łatwiej... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj pół nocy spałam w pozycji półleżącej z małą na brzuchu, bo jakiś problem egzystencjalny czy bólowy miała, cholera wie co, i kręciła się, płakała. Super można się wyspać
![]() ![]() Daria, zgadzam się, są chwile, kiedy brakuje dawnej beztroski. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:58.