|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Specyfiku do wlosow potrzebuje ;)
Moj problem jest taki, ze zaraz po umyciu wlosow musze je wysuszyc, a pozniej wyprostowac, zeby nadawaly sie do czegokolwiek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Specyfiku do wlosow potrzebuje ;)
moje wlosy sa identyczne!! myje je zawsze szamponem wygladzajacym(ostatnio fructis) potem nakladam odzywke do wlosow wygladzajaca (dostepna tylko u fryzjera-matrix) potem jedwab w plynie i ...prostownica i powiem szczerze NIE MA MOCNYCH NA taki zabieg...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Zupelnie tak, jakbym czytala o swoich wlosach! Ja nie mam na to zadnego sposobu. Pogodzilam sie z tym, ze natura obdarowala mnie takimi wlosami.
![]() Po umyciu jednak wygladzam wlosy okragla szczotka, najczesciej pozwalam im swobodnie schnac. Jesli jednak nie moge czekac az wyschna, susze je caly czas wygladzajac okragla szczotka. Potem prostuje i efekt jest, jak sadze niezly. Pytalam o jakies kosmetyki mojej fryzjerki i oczywiscie sa takie rzeczy, ktore moga pomoc, ale wg niej prostujac regularnie wlosy nalezy do nich uzywac jak najmniej chemii. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Dość dobrym specyfikiem na takie włosy jak mówisz jest maska OLEO-RELAX firmy kerastase. Niestety dość droga ok. 80 zł. Na opakowaniu jest napisane, że jest zalecana do włosów sztywnych, kręconych, zbyt puszystych, nieposłusznych. No i muszę powiedzieć, że faktycznie wygładza. Aha i ją się spłukuje. Do tego jest tez z tej samej firmy fluid bez spłukiwania ale niestety tez tyle samo mniej wiecej kosztuje, natomiast ostatnio dziewczyny piszą o jakims świetnym serum firmy renee blanche, który działa podobnie do tego fluidu z kerastase a jednak jest trochę tańszy ok. 50 zł. w Estylu, poszukaj w archiwum na ten temat.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Hmmm... to ja niestety nie jestem w stanie Ci nic doradzic. Nie uzywam zadnych "gornopolkowych" kosmetykow, jedynie te tansze i niezle mi sluza. Coz... Zycze wiec powodzenia w poszukiwaniu jakiegos dobrego specyfiku do niesfornych wloskow. Pozdrawiam!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Znalazłam
![]() ![]() http://www.allegro.pl/show_item.php?item=57022547 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:51.