|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Jak rozpoznać skurcze?
Wiecie jaka mnie historia spotkala dzis w nocy?
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jak rozpoznać skurcze?
Gorylku, prawdopodobnie macica skurcza się pod wpływem np ruchów dziecka.
Myślę, ze dobrze zdiagnozowałaś skurcze- sa odczuwane jako spinanie się dolnej partii brzucha, mogą przypominać skurcze miesiączkowe. Brzuch jednoxczesnie twardnieje w tej częsci. To, że lekarze kładą każdego, a raczej kazda kobietę ze skurczami to jest bardzo dobrze, wiesz? Mój znajomy ordynator mawia, że żadna kobieta w domu nie będzie leżała plackiem i odpoczywała, nawet w ciaży zagrożonej... W szpitalu bedzie na pewno odpoczywać, leżeć, przyniosą jej jedzonko, będzie widoczna wtedy wymierna korzyść. Kobiety, które nie godzą się na hospitalizacje wracaja z przedwczesną akcją porodową,plamieniem lub innymi dolegliwościami. Prawdopodobnie lekarz przepisze ci asmag bąź też inny lek zawierajacy magnez, który działa rozkurczająco. / jeśli lekarzzaleci hospitalizację lekarze moga przepisać ci silniejszy środek podawany dożylnie, o wiele bardziej skuteczniejszy/ W trzecim trymestrze pojawiają sie skurcze przepowiadajace, nie są groźne, nie powodują rozwarcia, ani nie są regularne. Nie są tez silne, ich zadaniem jest przygotowanie macicy do porodu. Staraj sie odpoczywać. To jest najważniejsze, żeby się nie stresować i nie narażać na nadmierny wysiłek. Unikaj też zmian temperatur- chłodnego, gorącego prysznica, absolutnie nie masuj brzucha / bo dotyk w tym wypadku nasila skurcze/, spróbuj kłaśc się na boku / leżenie na wznak również pobudza skurcze/. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Być może to skurcze ale możliwe, że to dolegliwości ze strony jelit. Teraz masz wszystko poprzesuwane i zgniecione (tzn jelitka...
![]() ![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Ufff jaka jestem szczesliwa!!! Bylam u tej mojej lekarki i zupelnie inne podejscie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
na nakaz bezwzględnego leżenia przeleżałam 16 tygodni plackiem w domowym łóżku - nie raz usłyszałam pochwałę od mojego lekarza, który mawia, że jestem wzorową pacjentką - a jak miałam nie być? skoro chodzenie i jakakolwiek aktywność mogła spowodować nie donoszenie ciąży. Dla mnie leżenie plackiem w domu było oczywiste. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
Ja leżałam 4 miesiące. Na szczęście w domu a nie w szpitalu. Wstawałam tylko do toalety i do kuchni. Ale warto było. teraz mam 1,5 roczną córkę.
A co do skurczy to z doświadczenia po porodzie mogę powiedzieć że jest to identyczny ból dołu brzucha jak przy miesiączce tylko milion razy silniejszy!!!!!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:47.